کمتر از سه هفته به برگزاری آنچه دومین کنفرانس بینالافغانی خوانده میشود، ماندهاست.
حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان ظاهراً یکی از زنان علاقهمند اشتراک در این کنفرانس است.
بانو سرابی دیشب در صحبت با رادیو آزادی گفت، تا هنوز رسماً از آنها دعوت نشدهاست.
وی افزود:
"کنفرانسی که در قطر برگزار میشود، به دعوت قطر است. این موضوع با رئیس دارالانشاء شورای عالی صلح افغانستان در میان گذاشته شده و رویش صحبت صورت گرفتهاست. تا هنوز از نمایندههای شورای عالی صلح برای شرکت درین کنفرانس دعوت صورت نگرفتهاست."
چند ساعت پیش ازین سخنان خانم سرابی، خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از یک منبع دیپلوماتیک قطر گزارش داد که انتظار میرود نمایندههای حکومت افغانستان در دومین کنفرانس بینالافغانی اشتراک کنند.
هدف این کنفرانس بحث روی یافتن راه حل صلحآمیز برای منازعه در افغانستان خوانده شدهاست.
منبع قطر که نامش ذکر نشده، به اینترفکس گفتهاست، شمار اشتراک کنندههای کنفرانس قطر بیشتر از اشتراک کنندههای نشست مسکو خواهند بود، یعنی حدود صد تن.
تا حالا اشتراک نمایندههای حکومت افغانستان در کنفرانس قطر رسماً تأیید نشدهاست.
مقامهای ارگ و ریاست اجرائیه افغانستان ناوقت دیروز برای تبصره درین مورد دستیاب نبودند.
صبغت احمدی، سخنگوی وزارت خارجۀ افغانستان هم دیشب به رادیو آزادی گفت که شورای عالی صلح مرجع تبصره و ابراز نظر درین مورد است.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، ضمیر کابلوف، نمایندۀ خاص رئیس جمهور روسیه برای افغانستان به روز جمعه پس از دیدار با مقامهای امریکایی و چینی در واشنگتن گفت، دومین کنفرانس بینالافغانی در ۱۴ و ۱۵ ماه اپریل در شهر دوحۀ قطر برگزار خواهد شد.
نصرالله ستانکزی، استاد پوهنزی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل شرکت نمایندههای حکومت افغانستان در کنفرانس قطر را مهم میداند.
وی میگوید:
"امیدوار استم که نمایندههای دولت افغانستان در کنفرانس اشتراک کنند. این یک دستآورد خواهد بود که طرفهای متخاصم جنگ در افغانستان، سیاسی و ثالث در قضیۀ این کشور که همۀشان افغان هستند دور یک میز بنشینند و نظریات یکدیگر را بشنوند. این خود زمینۀ دست یافتن شان به نکات مشترک را فراهم خواهد ساخت."
شهر مسکو روسیه در چهارم و پنجم ماه گذشتۀ میلادی میزبان اولین کنفرانس بینالافغانی برای بحث در مورد پروسۀ صلح افغانستان بود.
این نشست بدون حضور نمایندههای رسمی حکومت افغانستان، اما به اشتراک نمایندههای طالبان و دهها تن از چهرههای سیاسی افغان برگزار شد.
طالبان در قطر دفتر سیاسی دارند.
قرار بود به دنبال این کنفرانس، یک هیئت طالبان در پاکستان نیز روی مسایل مربوط به صلح افغانستان به مذاکره بپردازند.
اما پیش از مسافرت این هیئت به اسلامآباد، حکومت افغانستان به شورای امنیت سازمان مللمتحد شکایت کرد.
بهگفتۀ وزارت خارجۀ افغانستان، شامل بودن نامهای اعضای طالبان در فهرست تحریمهای سازمان مللمتحد و عدم مشوره با کابل در مورد قصد سفر آنها به اسلامآباد، سبب شد تا افغانستان شکایت کند.
این اقدام کابل مانع اجرای مذاکرات در اسلامآباد شد.