- واشنگتن پُست
روزنامه واشنگتن پُست در شمارۀ اخیر خود مینویسد با وجودیکه طالبان با امریکا در حال گفتگو هستند ولی هنوز هم دست داشتن شبکه القاعده در حملات یازدهم سپتمبر بر این کشور را نمیپذیرند.
روزنامه میافزاید که سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در گفتگوی چند روز پیش خود با چینل خبری "سی.بی.اس" ادعا کرد که شبکه القاعده در این حملات دست نداشت.
اما سهیل شاهین پس از نشر این مصاحبه در پیام تویتر خود نوشت که گزیدههای از سخن وی خارج از محتوا گرفته شده و از این شبکه تلویزیونی خواست که مطلب خود را تصحیح کند.
واشنگتن پُست در ادامه مینویسد که در نتیجه گفتگوی جاری امکان دارد یک موافقتنامه خروج سربازان امریکایی از افغانستان امضا شود و طالبان در مقابل متعهد قطع روابط خود با شبکۀ القاعده شوند.
واشنگتن پُست مینویسد که انکار طالبان از دست داشتن شبکۀ القاعده در حملات یازدهم سپتمبر بر امریکا در نظریه توطئه ریشه دارد که در مورد این حملات در افغانستان و نقاط دیگر جهان شایع شده است.
به نوشته روزنامه رئیس جمهور سابق افغانستان حامد کرزی نیز در گفتگوی چهار سال پیش خود با تلویزیون الجزیره گفته بود حملات یازدهم سپتمبر در واقعیت در افغانستان سازماندهی نشده بود. به نوشته روزنامه او آن زمان گفته بود که شبکه القاعده یک افسانه تخیلی بیش نیست.
روزنامه مینویسد که اما خود بن لادن رهبر شبکه القاعده هر چند در آغاز دست داشتن خود در این حملات را رد میکرد ولی در پیام ویدیویی سال ۲۰۰۴ خود مسئولیت این حملات را پذیرفت و حتی گفت که برای چنین حملات دیگر بر امریکا در آینده نیز سعی میکند.
واشنگتن پُست مینویسد در حالیکه گفتگوهای صلح با طالبان ادامه دارد، برخی مقامات مهم در واشنگتن میگویند به طالبان نمیتوان اعتماد کرد که آیا روابط خود با شبکه القاعده را قطع خواهند کرد یانه.
- دیپلومات
مجله امریکایی دیپلومات در یک عنوان خود مینویسد که تهدید تروریزم در افغانستان وسیعتر از طالبان است.
نشریه مینویسد که اگر با طالبان صلح هم شود باز هم تروریزم چون یک مشکل جدی در افغانستان باقی خواهد ماند.
نشریه در اشاره به حملات مرگبار اخیر مینویسد که این حملات در حالی صورت گرفت که از پیشرفت در گفتگوی مقامات امریکایی و طالبان خبر داده شد.
دیپلومات خاطر نشان میسازد که گزارش اخیر شورای امنیت ملل متحد میگوید که تخمیناً از هشت تا ده هزار جنگجوی خارجی در افغانستان فعال اند که از این جمله دو نیم تا چهار هزار نفر به جناح خراسان گروه دولت اسلامی یا داعش تعلق میگیرند که با طالبان و شبکه القاعده مخالف اند.
نشریه دیپلومات مینویسد که القاعده و داعش افغانستان را یک منطقه مهم برای فعالیتهای آینده خود میبینند که در صورت ضعیف شدن حکومت مرکزی و خلاء امنیتی این گروهها قویتر خواهند شد و امکان دارد فعالیتهای خود را به کشورهای دیگر گسترش دهند و منطقه و جهان را تهدید کنند.