دانشمندان میگویند، تغییر اقلیم خیلی زودتر و شدیدتر از آنچه که پیشبینی شده بود، ضرباتش را وارد میکند.
بر اساس گزارش بزرگترین دانشمندان اقلیم جهان که امروز قبل اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد نشر شد، تغییرات در اقلیم جهان باعث امواج شدید و طولانی تر گرما، طوفانهای استوایی، سیلابها و خشکسالیهای مدهش شده است.
دانشمندان بزرگ جهان هوشدار داده اند که تغییر اقلیم جهان خیلی زودتر و شدیدتر از آنچه که قبلاً پیشبینی شده بود، ضرباتش را وارد میکند.
گزارش بزرگترین دانشمندان اقلیم جهان که بیست دوم سپتمبر قبل آغاز اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد نشر شد، نشان میدهد که در جریان سالیان متمادی سطح آبهای ابحار جهان افزایش یافته، افزایش درجۀ حرارت پوشش یخها را کاهش داده و آلودهگی اتمسفیر زمین با گازهای کاربن، شدت یافته است.
این گزارش در حقیقت یک هوشدار برای بیداری رهبران سیاسی جهان محسوب میشود که به تاریخ بیست و سوم سپتمبر بهخاطر بحث در سطح عالی در مورد تغییر اقلیم جهان در شهر نیویارک جلسه میگیرند.
این گزارش که به اسامبلۀ کاری اقلیم سازمان ملل متحد ارائه شده حاوی جزئیات در مورد وضعیت اقلیم جهان، آلودگی هوا و تجمع گازهای گلخانهای در اتمسفیر زمین است.
در این گزارش بر تفاوت در حال افزایش بین اهداف تعیین شده در زمینه جلوگیری از تغییر اقلیم و واقعیتهای موجود تأکید شده است. این گزارش ضرورت مبرم بر تغییرات بنیادی اجتماعی-اقتصادی را بهخاطر جلوگیری از تغییر اقلیم و افزایش درجۀ حرارت زمین برملا میسازد، تغییراتی که بهطور بالقوه عواقب غیر قابل برگشت دارد.
در کنار سایر دریافتها، گزارش دانشمندان اقلیم جهان نشان میدهد که افزایش تاثیرات اقلیم جهان از سرعت ذوب شدن یخها و افزایش سطح آبهای ابحار تا افزایش بیسابقۀدرجه حرارات هوا را در بر میگیرد.
براساس این گزارش، درجۀ حرارت هوا بطور اوسط ۱.۱ درجۀ سانتیگراد بیشتر از سالهای ۱۹۰۰-۱۸۵۰ یعنی سالیان انقلاب صنعتی بوده و ۰.۲ درجۀ سانتیگراد بیشتر از سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۱ میلادی است.
این گزارش نشان میدهد که تغییرات در اقلیم جهان باعث امواج شدید و طولانیتر گرما، طوفانهای استوایی، سیلابها و خشکسالیهای مدهش شده است. این تغییرات تاثیرات عمیق بر پیشرفت اجتماعی-اقتصادی و محیط زیست جهان دارد.
در این گزارش دانشمندان اقلیم جهان گفته شده است، صرف عملکرد همهجانبه، عمیق و همه شمول در زمینۀ عدم استفادۀ کامل از کاربن که با اقدامات و سیاستهای قوی در زمینۀ حفاظت محیط زیست و تنوع بیولوژیک و حذف گاز کاربن دای اوکساید(CO۲) از اتمسفیر زمین همراه باشد، میتواند در زمینۀ دستیابی به اهداف تعیینشده در "کنفرانس پاریس" کمک کند.