ریاست جمهوری افغانستان میگوید حکومت پس از اعلان نتایج نهایی انتخابات، تلاشهای صلح را آغاز خواهد کرد.
به گفتۀ سخنگوی رئیس جمهور افغانستان، دیدار مقامهای پاکستانی با طالبان تلاشهای صلح کابل را کمک کرده نمیتواند.
در همین حال دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید، انتخابات گذشتۀ ریاست جمهوری تاثیر منفی بالای گفتوگوهای بینالافغانی ندارد.
پس از استقبال گرم مقامهای ارشد پاکستانی از هیئت طالبان حکومت افغانستان میگوید، این استقبال بینتیجه است و همچنان برای پروسۀ صلح کابل، کمک کرده نمیتواند.
صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهور افغانستان روز جمعه (۱۲ ميزان) به رادیو آزدی گفت: "حکومت این کشور پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری، تلاشهای صلح را آغاز خواهد کرد."
صدیقی از کشورهای منطقه میخواهد تا دولت افغانستان را در عرصۀ این تلاشها کمک کنند.
او افزود: "امتیاز دادن به یک گروه که هنوز در جنگ دخیل است متاسفانه آسیب بیشتر به مردم افغانستان میرساند، پروسۀ صلح مربوط دولت و مردم افغانستان است، قرار است بعد از اعلان نتایج نهایی انتخابات حکومت افغانستان این پروسه را به پیش ببرد و بالاخره در یک مشورۀ سرتاسری مردم افغانستان و اجماع منطقوی و جهانی حکومت تلاش خواهد کرد تا یک راه حل پیدا شود."
یک هیئت طالبان به رهبری ملا برادر اخیراً از قطر به پاکستان سفر کرده است.
بر بنیاد گزارش برخی رسانههای پاکستان، این هیئت با شماری مقامهای ارشد پاکستان از جمله نخست وزیر، وزیر خارجه و لوی درستیز دیدار کرده است.
تا حال مقامهای پاکستانی در بارۀ دیدار طالبان با عمران خان و جنرال قمر باجوه توضیحی نداده اند.
برخی رسانههای پاکستانی گزارش داده اند که عمران خان نخست وزیر پاکستان، به طالبان اطمینان داده است که به تلاشهای صلح در افغانستان ادامه خواهد داد.
این در حالی است که پیش از این دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا گفتوگوهای صلح زلمی خلیل زاد با این گروه را منتفی اعلان کرده است.
ترمپ پس از حملۀ طالبان در منطقه شش درک کابل که در آن ۱۲ تن به شمول یک سرباز امریکایی کشته شد و در کنار لغو مذاکرات، گفت که به طالبان نسبت به هر زمان دیگری بیشتر ضربه وارد شده است.
آقای ترمپ بهتازگی گفته است، طالبان، پس از کشتن ۱۲ تن به شمول یک سرباز امریکایی، تغییری نکرده اند و شاید هرگز تغییر نکنند.
به دنبال لغو مذاکرات با طالبان از سوی امریکا، یک هیئت این گروه به روسیه نیز سفر کرده است.
در همین حال سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی میگوید، این گروه منتظر از سر گیری گفتوگوهای صلح با امریکا است.
شاهین میگوید، اگر امریکا با طالبان توافقنامۀ صلح را امضا کند، این گروه در کنار آتشبس، وارد گفتوگوهای بینالافغانی نیز خواهد شد.
به گفتۀ شاهین، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ششم ماه میزان، بالای گفتوگوهای بینالافغانی تاثیری ندارد.
شاهین میافزاید، حکومت کنونی و یا آینده میتواند بخشی از گفتوگوهای بینالافغانی صلح باشد.
"در این مذاکرات ادارۀ کابل به عنوان 'یک جهت' اشتراک خواهد داشت، در این نشست احتمالی (گفتوگوهای بینالافغانی) در بارۀ آتشبس، حکومت آینده و برخی موارد دیگر بحث خواهد شد."
اما پیش از این رئیس جمهور افغانستان در یک گفتوگو با رادیو آزادی گفته بود که برای آغاز مذاکرات طالبان باید اول آتشبس را بپذیرند.
طالبان تا حال حاضر نشده تا با حکومت افغانستان بهگونه مستقیم وارد گفتوگوهای صلح شود.