لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۵

سال گذشته در افغانستان، بیماری سرطان جان بیش از ۱۳ هزار تن را گرفته است


آرشیف
آرشیف

شورای طبی افغانستان می‌گوید که در یک سال گذشته در اثر بیماری سرطان بیش از ۱۳ هزار تن در این کشور جان باخته اند.

نسرین اوریاخیل رئیس این شورا روز چهارشنبه(۲۰ قوس) در نشستی در کابل گفت که تا حالا کدام مرکز مجهز جلوگیری این بیماری در کشور وجود ندارد و به همین دلیل این بیماری از مردم قربانی می‌گیرد.

در عین‌حال سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان می‌گوید که کمک‌های آنان برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری سرطان ادامه می‌یابد.

داکتر عالمه می‌گوید که هفت سال پیش به سرطان سینه مبتلا شده بود اما حالا وضعیت صحی او خوب است.

به گفته خانم عالمه او هرچند به بیماری سرطان مبتلا بود اما به زندگی‌اش به‌گونه عادی ادامه داد.

او می‌گوید که پیش از سال ۲۰۱۴ میلادی فکر نمی‌شد که افراد مبتلا به بیماری سرطان زنده بماند اما حالا این امیدواری وجود دارد.

داکترعالمه در مورد مبتلا شدنش به بیماری سرطان چنین می‌گوید: "در وجود من یک غده پیدا شد، زمانی که نزد داکتر مراجعه کردم سرطان سینه تشخیص شد. اما من روحیه ام را از دست ندادم و در جریان ۹ ماه صحت‌یاب شدم. حالا وضعیت من خوب است و خوش هستم که بهبود یافتم."

برعلاوه داکتر عالمه تعدادی صدها تن دیگر نیز در افغانستان به بیماری سرطان مبتلا هستند.

دراین حال شورای طبی افغانستان و بنیاد جلوگیری از بیماری سرطان می‌گوید که یک سروی انجام شده نشان می‌دهد که این بیماری درحال افزایش بوده و این موضوع نگران‌کننده است.

نسرین اوریاخیل رئیس شورای طبی و بنیاد جلوگیری از سرطان در افغانستان روز چهارشنبه در نشستی در این مورد گفت که به علت نبود امکانات لازم و کمبود برنامه‌های آگاهی عامه آمار مبتلایان به بیماری سرطان درمقایسه به گذشته افزایش یافته است: "ما سروی‌یی را در ۵ زون افغانستان از طریق صحبت با ۵ هزار تن انجام دادیم که براساس آن دریافتیم که همه ساله ۱۳ هزار و ۶۰۰ و ۹۴ تن به علت بیماری سرطان جان می‌دهند."

داکتراوریاخیل اما می گوید که به علت نبود یک مرکز مجهز جلوگیری از بیماری سرطان ممکن آمار مبتلایان به این بیماری افزایش یابد.

او از حکومت افغانستان و نهادهای کمک‌کننده بین‌المللی خواست تا دراین زمینه همکاری کنند.

دراین حال پیری مایدون سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان دراین نشست درمورد عوامل مبتلا شدن به بیماری سرطان چنین گفت: "۴۵ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند. برعلاوه فقر کشت و استفاده از مواد مخدر، نبود برنامه‌های آگاهی‌عامه و عوامل مشابه دیگر گراف مبتلا شدن به بیماری سرطان را در این کشور بالا برده است."

مردم عادی نیز از نبود امکانات برای تشخیص و تداوی امراض به ویژه بیماری سرطان در افغانستان شاکی اند و انتقاد می کنند که در هجده سال گذشته در این زمینه اقدامات لازم صورت نگرفته است.

اما آقای مایدون می‌گوید که اتحادیه اروپا در کنار دیگر بخش ها در زمینه جلوگیری و مبارزه با بیماری سرطان نیز به کمک هایش با افغانستان ادامه خواهد داد.

XS
SM
MD
LG