- انستیتوت مدرن وار
نشریۀ انستیتوت مدرن وار مینویسد، کابل را نگذارید که در سال ۲۰۲۰ به سرنوشت سایگون روبهرو شود.
سایگون پایتخت ویتنام جنوبی بود که نیروهای نظامی امریکا در سال ۱۹۷۵ میلادی آنجا را ترک کردند.
نشریه مینویسد، اگر نیروهای نظامی ایالات متحده و ناتو از افغانستان خارج میشوند، باید با مسئولیت این کشور را ترک کنند و نباید دستآوردهای ۱۸ سال گذشته مانند، آزادی مدنی و حقوق زنان، پایمال شود.
نشریۀ انستیتوت مدرن وار در ادامه مینویسد، ستراتیژی مناسب این خواهد بود که نظامیان باید به گونۀ از افغانستان بیرون روند که به نوعی منافع ایالات متحده در آن حفظ شود.
یعنی چنین نشود که با خروج نیروها، دشمنان واشنگتن از آن استفاده کنند.
نشریه انستیتوت مدرن وار در مقالهاش مینویسد، جنگ افغانستان یک شورش نیست، بلکه جنگ نیابتی پاکستان است که بر ضد حکومت افغانستان و ایالات متحده راه اندازی شده است.
به نوشتۀ نشریه، یک جنبه این جنگ گونۀ است که پاکستان از دهشت افگنان بر ضد هند استفاده میکند.
انستیتوت مدرن وار در ادامه مقالهاش مینویسد، شک و تردیدی نیست که ادارۀ استخبارات پاکستان (آیاسآی) در سال ۱۹۹۴ میلادی گروه تحریک طالبان افغان را بنیاد گذاشت تا منافع ملی خود در افغانستان را حفظ کند.
در اخیر مقاله نشریۀ انستیتوت مدرن وار آمده که یگانه برگ برندۀ امریکا در مذاکرات صلح، حضور نظامی این کشور در افغانستان است.
به نوشتۀ نشریه، واضح است که این نظامیان تا ابد در افغانستان باقی نخواهند ماند. باید سر از همین حالا استراتژی کوتاه مدت و درازمدت برای آن ترتیب شود که بر اساس آن نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.
- دیپلومات
نشریه دیپلومات مقالۀ را در بارۀ نا آرامیها در افغانستان تحت عنوان" چهل سال پس از مرگ حفیظ الله امین هنوزهم، سایۀ آن بر سر افغانستان باقی است" به نشر رسانده است.
مقالۀ نشریه دیپلومات در آغاز به بازسازی قصر تاج بیگ اشارهکرده که کار آن جریان دارد.
قصرتاج بیگ محلی است که نیروهای شوروی سابق در سال ۱۹۷۹ حفیظ الله امین رئیس جمهور پیشین افغانستان را که در آنجا زندگی میکرد، به قتل رساندند.
دیپلومات مینویسد، پس از آن، جنگ در افغانستان افزایش یافت، تروریزم پدیدار شد و ثبات سیاسی از بین رفت و این کشور اکنون از یک سو، در انتظار نتایج یک انتخابات جنجالی است و از سوی دیگر، در جریان گفتوگوی صلح با طالبان.