حکومت عراق میگوید، موافقۀ اصلی بین ایالات متحدۀ امریکا و عراق این بود که ائتلاف بینالمللی به رهبری امریکا، بر ضد جنگجویان گروۀ دولت اسلامی (داعش) عملیات میکند.
عبدالکریم خلف سخنگوی صدراعظم اعراق روز پنجشنبه در یک مصاحبه با آژانس خبری فرانس پرس گفت، حکومت عراق به تعلیق قرار دادن عملیات ائتلاف بینالمللی برضد جنگجویان گروۀ دولت اسلامی(داعش) زمانی دستور داد که نیروهای امریکایی دو حملۀ هوایی را در قلمرو این کشور انجام دادند. در یکی از این حملات جنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حومۀ میدان هوایی بغداد، کشته شد.
به گفتۀ عبدالکریم خلف، حکومت عراق، عملیات نیروهای امریکایی را یک جانبه میداند، بناءً به تعلیق عملیات مشترک دستور داده است که از در آن از قلمرو عراق استفاده میشود.
وزارت دفاع ایالات متحدۀ امریکا و سخنگوی نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری این کشور در عراق، از تبصره در این مورد خودداری کرده اند.
ولی مایک پومپئو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا روز دوشنبه گفته بود، با وصف تصمیم پارلمان عراق در مورد خروج نیروهای خارجی از این کشور، بخش گستردۀ از رهبرانِ سنی، شیعه و کُردهای عراق از تلاشهای ایالات متحدۀ امریکا بر ضد تروریزم در آن کشور پشتیبانی میکنند.
آقای پومپئو به استناد صحبت تلفونی با حدود ۵۰ رهبر جوامع مختلف عراق گفت: "همه آنها از این واقعیت استقبال میکنند که امریکا هنوز هم در حال تطبیق برنامۀ مبارزه با تروریزم است و این کار فرصت را برای حاکمیت و استقلالی فراهم میکند که اکثر عراقیها خواستار آن اند."
در حال حاضر ایالات متحدۀ امریکا حدود پنجهزار و دوصد نظامی در عراق دارد که عمدتاً ماموریت آموزش نیروهای امنیتی این کشور را پیش میبرند.
اردوی امریکا میگوید بعد از حملات راکتی ایران به تاریح هشتم جنوری بر قرارگاههای امریکا در عراق، ۱۱ کارمند نظامی این کشور بخاطر علایم صدمۀ مغزی تحت معالجه قرار گرفته اند. این در حالیست که قبلاً دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا گفته بود، در این حملات به هیچ عسکر امریکایی آسیب نرسیده است.
بیل اربن سخنگوی فرماندهی قوای مرکزی امریکا در یک اعلامیه دیروز ( ۱۶ جنوری) گفت، هر چند هیچ عسکر امریکایی در حملات هشتم جنوری بر پایگاه نظامی الاسد در عراق کشته نشده اند، اما چندین تن برای معاینات فرستاده شدند، زیرا علایم گیچی ناشی از انفجارات در آنها دیده میشد. این افراد برای معالجه به جرمنی و یک کمپ دیگر در کویت انتقال داده شده اند. به گفته او زمانیکه صحت این عساکر خوب تثبیت شود، دوباره به عراق اعزام خواهند شد.
بیل اربن سخنگوی فرماندهی قوای مرکزی امریکا گفت، یک روز بعد از این حملات برای احتیاط شماری از عساکر امریکایی از قرارگاه الاسد به یک محل دیگر انتقال داده شده اند. هنگام حملات راکتی ایران حدود ۱۵۰۰ نظامی امریکایی در این پایگاه بودند که اکثریت آنها بعد از زنگ خطر در مورد فیر راکتها در داخل بنکرها پنهان شدند.