کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید، عاملان تجاوزات جنسی باید به اشد مجازات محکوم شوند.
به گفته این کمیسیون، گزارش تجاوز جنسی بر یک دختر نوجوان در مناطق مرکزی بامیان، به آنها رسیده و تحقیقات در مورد آن ادامه دارد.
شکرالله مشکور سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان شام دیروز (۵ دلو ۱۳۹۸) به رادیو آزادی گفت: "از واقعۀ بامیان اطلاع داریم، واقعۀ دلخراش و مأیوس کننده است. کمیسیون بررسیاش را آغاز کرده، خوشبین هستیم که هر چه زود نتیجه بدهد، اسناد و مدارک بررسی شده، به ادارات عدلی و قضایی راجع شود، تا علاملان این قضیه مجازات شوند."
خبرنگار رادیو آزادی از قول مقامات محلی بامیان گزارش داده است که در منطقۀ مرکزی دره فولادی این ولایت، عصر روز جمعه افراد ناشناس بر یک دختر نابالغ که در کاریز کالا میشست، تجاوز جنسی گروهی را انجام دادند.
به گفته مقامات ولایت بامیان، متضرر تحت تداوی قرار دارد و متجاوزین از محل رویداد فرار کرده اند.
شکرالله مشکور سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با اشاره به افزایش خشونتها در برابر زنان افغان گفت: "متأسفانه آزار و اذیت زنان و خشونت در برابر آنها در همۀ افغانستان وجود دارد، براساس راپور شش ماهۀ کمیسیون مستقل حقوق بشر، امسال خشونت در برابر زنان در افغانستان هشت درصد، افزایش یافته است."
به گفته آقای مشکور حکومت افغانستان باید به خاطر جلوگیری از آزار، اذیت و خشونت در برابر زنان، قانون را عملی کند.
قانون جلوگیری از خشونت در برابر زنان یک قانون نسبتاً جدید در افغانستان است.
براساس قانون جزای افغانستان، عامل تجاوز جنسی بر یک دختر نابالغ باید به حبس طویل و در صورت مرگ متضرر به مجازات اعدام محکوم شود.
آیا تا اکنون عاملان تجاوزات جنسی در افغانستان براساس قانون محاکمه و مجازات شده اند؟
شکرالله مشکور سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید، صرف آنها موارد ثبت شده نزد این کمیسیون را پیگیری و به ادارات عدلی سپرده اند. اما به گفته وی در مناطق ناامن که حاکمیت دولتی وجود ندارد و کارمندان این کمیسیون فعالیت نمیتوانند، مواردی زیاد خشونت علیه زنان وجود دارد که بدون ثبت باقی میماند.
در افغانستان نزد مردم تعریف و درک دقیق از خشونت علیه زنان وجود ندارد. موارد زیاد اذیت، آزار، خشونتها و تجاوزات جنسی بر زنان به خاطر محدودیتها و سنن ناپسند موجود در جامعۀ افغانی، همچنان پوشیده باقی مانده و عاملان آنها هم حتی شناسایی نمیشوند.