لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۳

خطرات احتمالی پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان


آرشیف، نیروهای امریکایی در میدان هوایی کندهار
آرشیف، نیروهای امریکایی در میدان هوایی کندهار

ناظران می‌گویند که امریکا برای موافقه صلح با طالبان بسیار خوشبین است، اما افغانستان با مشکلات امنیتی و خطر جنگجویان مسلح رو به رو خواهد بود.

پس از ۱۸ سال جنگ در افغانستان، صلح این کشور با نشیب و فراز‌ها همراه خواهد بود از جمله در مراحل بیرون شدن قوا از افغانستان و خلع سلاح جنگجویان.

دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا تعهد کرده است که امریکا یک حضور قوی استخباراتی در افغانستان خواهد داشت تا مانع حملات تروریستی از افغانستان به کشورهای دیگر گردد.

جنرال مارک میلی لوی درستیز قوای مشترک امریکا روز چهارشنبه در پاسخ به سوال‌های اعضای کانگرس با وجودی که خطرات را تأیید کرد، از موافقه صلح با طالبان حمایت نمود.

جنرال مارک میلی لوی درستیز قوای مشترک امریکا
جنرال مارک میلی لوی درستیز قوای مشترک امریکا

او گفت با شناختی که از طالبان دارد از امضای معامله با آن‌ها حمایت می‌کند ولی معلومات استخباراتی را با آن‌ها شریک نخواهد ساخت.

در موافقه صلح با طالبان که قرار است روز شنبه ۲۹ فبروری در دوحه مرکز قطر به امضا برسد، امریکا متعهد میشود که تا پایان خزان یک بخش بین ۱۲ تا ۱۳ هزار سربازش را از افغانستان خارج نماید.

در آغاز در حدود ۸۶۰۰ نظامی امریکایی باقی خواهند ماند و خروج بیشتر این قوا به آن مربوط خواهد بود که مذاکرات سیاسی بین الافغانی چه نتیجه خواهد داد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانس پرس متخصصین امور نظامی می‌گویندبیرون شدن قوای امریکا از افغانستان مانند بیرون شدن قوای این کشور از سوریه در سال گذشته، خواهد بود. اما برای بیرون شدن قوای امریکا از افغانستان وقت بیشتر در کار است و منابع نظامی می‌گویند برای محافظت از سربازان باقی مانده روند خروج سربازان تدریجی و با احتیاط خواهد بود.

یک منبع نظامی که نخواسته نامش ذکر شود به خبرگزاری فرانس پرس گفته است هدف این کار اینست که بر قوای باقی‌مانده امریکا در افغانستان از سوی طالبان و القاعده حملات صورت نگیرد.

کارتر مال کاسین مشاور سابق لوی درستیز امریکا می‌گوید اگر سربازان امریکایی قبل از آنکه بین حکومت و طالبان موافقه صورت بگیرد، افغانستان را ترک کنند، وضعیت می‌تواند بسیار خراب شود.

مال کاسین در اجلاس شورای روابط خارجی گفت، اگر قوای امریکایی پیش از موافقه بین طالبان و حکومت خارج شوند، طالبان چنین تصور خواهند کرد که فضا به نفع آن‌ها تغییر کرده و از عملی کردن موافقه چشم پوشی خواهند کرد.

اما مایکل فلور نای مشاور سابق پالیسی وزیر دفاع امریکا می‌گوید چون توافق با طالبان بر اساس ضمانت‌های امنیتی صورت می‌گیرد، آن‌ها مجبور خواهند بود که جنگجویان خود را کنترول کنند.

یک مشکل دیگری که بعد از موافقه صلح بین حکومت افغانستان و طالبان وجود خواهد داشت چگونگی ادغام جنگجویان طالبان می‌باشد، زیرا اکثریت این افراد مسلح در جنگ بزرگ شده اند و خارج از جنگ با زندگی عادی هیچ عادت ندارند.

جیمز دابینز
جیمز دابینز

جیمز دابینز مشاور امور افغانستان در اداره‌های رئیس جمهور بوش و رئیس جمهور اوباما به فرانس پرس گفته است برای صلح دایمی در افغانستان لازم است که طالبان به قوای امنیتی جذب شوند و این کار آسان نیست.

جان سوپکو سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان در گزارش اخیر خود تأکید کرده است که ادغام جنگجویان به اندازه جنگ طولانی افغانستان مشکل و پیچیده خواهد بود.

آقای سوپکو برای ادغام ۶۰ هزار جنگجوی طالبان ایجاد یک برنامه بازسازی و کمک مالی را ضروری خوانده است.

XS
SM
MD
LG