لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۲

معترضان در کابل: افزایش بهای مواد خوراکی کشنده‌تر از کروناست


آرشیف، مندوی شهر کابل
آرشیف، مندوی شهر کابل

شماری از نهادهای جامعۀ مدنی و مردم کابل در واکنش به افزایش بهای مواد غذایی و عدم توجه حکومت، همایش اعتراضی برگزار کردند.

آنان به رادیو آزادی گفتند که افزایش بهای مواد خوراکی کشنده‌تر از ویروس کرونا است و باید حکومت از آن جلوگیری کند.

محمدالله ۳۲ ساله کارمند تنظیف شاروالی کابل است. او ماهانه هشت هزار افغانی معاش دارد.

محمدالله که چهار فرزند دارد، می‌گوید با این مقدار حقوق ماهیانه، بسیاری روزها دست خالی به خانه می‌رود.

به‌گفته محمدالله، از روز گذشته به این‌سو که بهای مواد خوراکی افزایش یافته است، نگران است که پس از این حتی توان خرید نان خشک را هم نخواهد داشت.

او گفت: "هیچ چیزی نخریده‌ام. یک کشمش که کشمش است نتوانسته‌ام بخرم. در خانه آرد، برنج و روغن ندارم. با این قیمتی نمی‌توانم بخرم. این پول را بخوریم؟ کرایه خانه بدهم؟ چه کنم؟ حالی این مشکلات ما زیاد شده. شام که می‌شود غیر از نان خشک توان خرید چیزی دیگر را ندارم."

محمدالله می‌گوید در برابر فرزندان می‌شرمد که حتی نمی‌تواند برای آن‌ها بسکویت بخرد.

محمدالله، افزایش قیمت مواد خوراکی در بازار و بی‌توجهی حکومت را شرم‌آور می‌داند.

آرشیف، مندوی شهر کابل
آرشیف، مندوی شهر کابل

او گفت: "تقریباً یک ماه شد که هیچ مواد خوراکی خریده نمی‌توانستم، اما حالا که قیمتی شده به کلی توان خرید ندارم. یک پاکت روغن به ۱۳۰ افغانی رسیده، ۱۶ لیتره آن به ۱۶۰۰ افغانی رسیده‌است."

به دنبال گسترش ویروس کرونا در افغانستان و بسته شدن برخی مرزهای کشور، نگرانی‌ها از کاهش مواد مصرفی میان شهروندان بیشتر شده و شماری از فروشندگان دست به احتکار زدند.

مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت داخله می‌گوید از روز گذشته به این‌سو تا کنون ۳۰۰ شکایت در زمینه گران‌فروشی از سوی مردم ثبت شده که بعد از بررسی، پرونده‌های محتکران به لوی سارنوالی فرستاده می‌شود.

در عین حال شماری از نهادهای مدنی و مردم در کابل در واکنش به افزایش بهای مواد غذایی و عدم توجه حکومت دست به اعتراض زدند.

عبدالجبار اکبری فعال مدنی در این زمینه گفت: "تاجران و دکاندارانی‌که امروز مواد ارتزاقی را احتکار کردند، آنان به پیشگاه خداوند رفتنی هستند. قبلاً قیمت یک بوری آرد ۱۲۰۰ الی ۱۴۰۰ افغانی بود، اما حالا به ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ افغانی رسیده است. این خودش جبر زمان است."

با این‌همه، نرگس مومند، سخنگوی شاروالی کابل می‌گوید تا کنون بیش از ۲۰۰ فروشگاه مواد خوراکی در کابل به دلیل گران‌فروشی بسته شده‌اند.

XS
SM
MD
LG