بر اساس گزارش سال ۱۳۹۸ نهاد نی یا پشتیبان رسانههای آزاد در افغانستان، خشونت در برابر خبرنگاران در این سال ۱۸ درصد کاهش یافتهاست.
نهاد نی در گزارش تازهاش از کاهش ۱۸ درصدی خشونت در برابر خبرنگاران خبر میدهد.
عبدالمجیب خلوتگر رئیس اجرایی این نهاد در نشستی به روز پنجشنبه گفت که در سال ۱۳۹۸ شمار خشونتها در برابر خبرنگاران در مقایسه با سال پیش کمتر بودهاست.
به گفتهی او در این سال ۱۱۵ مورد خشونت به ثبت رسیدهاست در حالی که در سال ۱۳۹۷ این خشونتها ۱۳۸ مورد بودهاست.
او افزود: "ما در این سال ۶ قتل، ۲۲ مورد زخمی، ۱۶ تهدید، ۳۷ مورد توهین و تحقیر ۲ مورد حمله بر رسانهها، ۵ مورد بازداشت،۱۰ مورد مشکل عدم دسترسی به اطلاعات که باعث خشونت شده بوده، ۱ مورد سرقت وسایل، ۳ مورد احضار و ۱۰ مورد اختطاف میباشد."
آقای خلوتگر افزود که آمار قتل خبرنگاران و کارمندان رسانهای سال پیش ۲۳ مورد بوده است در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۸ ، ۶ مورد بوده است.
این در حالی است که بر اساس یافتههای این نهاد اختطاف خبرنگاران افزایش یافته و از این میان ۱۰ مورد آن از سوی طالبان در ولایتهای پکتیا، پکتیکا، فاریاب،کندز و هلمند بوده است.
این نهاد اکنون خط تلفنی ۲۴ ساعته را برای خبرنگاران ایجاد کرده است تا با آن بتوانند مشکلات و چالشها را با این نهاد در میان گزارند.
با این حال شماری از خبرنگارانی که قربانیان خشونت در سال ۱۳۹۸ بوده اند، میگویند با خشونتها از سوی نهادهای حکومتی و گروهایهای هراسافگنی روبرو شده اند.
از آن جمله رویا احدی خبرنگار مرکز خبرگزاری تحقیقی پیک است، میگوید که برای دریافت اطلاعات به یکی از وزارتخانهها رفته بود که او با چنین برخوردی رو به رو شده بوده: "من نمیفهمم به چه نحوه وقتی من فورم را بردم به آن وزارت من را جاسوس خطاب کرد. اطلاعلات را هرچند برایم ندادند با آن هم گفتند اگر ما این اطلاعات را بهتو بدهیم تو آن را بهکشورهای دیگر میفروشی."
این در حالی است که افغانستان یکی از ناامنترین کشورها بهخبرنگاران شناخته شدهاست و همواره خبرنگاران از سوی افراد و گروههای مختلف مورد خشونت قرار گرفتهاند.
گزارش: مهناز نوری