برنامه غذایی جهان هشدار داده است که مردم جهان با خطر گرسنگی همهگیر مواجه اند.
دیوید بیسلی رئیس برنامه غذایی جهان میگوید، جهان با خطر گرسنگی همهگیر مواجه است.
آقای بیسلیکه خود مصاب به ویروس کرونا شده و فعلاً در حال بهبود است، دیروز سه شنبه به شورای امنیت ملل متحد از طریق ویدیو کنفرانس گفت، پیش از خطر ویروس کرونا به رهبران جهان گفته بود، سال ۲۰۲۰ بدترین بحران بشری را بعد از جنگ دوم جهانی در بر خواهد داشت.
او افزود: "در حالیکه با بیماری همهگیر کووید ۱۹ مقابله میکنیم، به خطر همهگیر گرسنگی نزدیک هستیم. من در صحبتهای چند ماه اخیرم حتی قبل از آن که ویروس کرونا یا بیماری کووید ۱۹ برای جهان درد سرساز شود، به رهبران جهان گفته بودم که سال ۲۰۲۰ بدترین بحران بشری را بعد از جنگ دوم جهانی در بر خواهد داشت."
بیسلی گفت، این به سبب جنگهای جاری در سوریه، یمن، ازدحام ملخها در افریقا، فجایع طبیعی و بحرانهای اقتصادی در لبنان کانگو سودان، ایتوپیا و غیره است.
آقای بیسلی هشدار داده است، در حالیکه جهان با ویروس همهگیر کرونا دست و پنجه نرم میکند، همچنان با تهدید همهگیر گرسنگی مواجه است که اگراقدامی صورت نگیرد میتواند منتج به قحطیهای مختلفی گردد که از آن در کتب مقدس یاد شده است.
بیسلی گفت، در بدترین حالت شاید شاهد قحطی در حدود ۳۰ کشور باشیم که در ۱۰ آن در هر کدام قبلاً یک میلیون انسان زندگی میکنند که با گرسنگی مواجه اند.
براساس معلومات برنامه غذایی جهان این ده کشور با بدترین بحران غدایی در سال ۲۰۱۹ عبارت بودند از افغانستان، یمن، کانگو، ونزویلا، ایتوپیا، سودان جنوبی، سوریه، سودان، نایجریا و هاییتی.
در این حال وحیدالله امینی مسئول روابط عامه برنامه غذایی جهان در افغانستان میگوید کمکهای این سازمان به نیازمندان آغاز شده و ادامه دارد.
او گفت: "کمکهای برنامه غدایی جهان همین حال در نقاط مختلف افغانستان در حال توزیع است یک فرق آمده و آن این است که به هدف جلوگیری از ازدحامها، بینظمیها در نحوه تقسیم و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا کمکهایی که به طور ماهانه صورت میگرفت اینبار کمکهای دو ماهه در یک ماه یکجا داده میشود."
به گفته آقای بیسلی امروز ۸۲۱ میلیون انسان در جهان هر شب با شکم گرسنه میخوابند و ۱۳۵ میلیون تن دیگر با بحران گرسنگی و بدتر از این مواجه اند و تخمینهای جدید برنامه غذایی جهان نشان میدهد که در نتیجه کووید ۱۹،یک صد و سی میلیون تن دیگر میتوانند تا پایان سال ۲۰۲۰ با قحطی و گرسنگی مواجه شوند.
رئیس برنامه غذایی جهان به شورای امنیت ملل متحد گفت، برنامه غذایی جهان میتواند هر روز، به صد میلیون انسان غذا برساند به شمول ۳۰ میلیون انسانی که وابسته به کمک غذایی همین سازمان برای زنده ماندن اند.
بیسلی افزود، اگر به این ۳۰ میلیون تن رسیدگی نشود، در یک پروسه سه ماهه هر روز ۳۰۰ هزار تن از گرسنگی جان خواهند داد.
او افزود ارقامی را که ارائه میکند شامل کسانی نیست که از بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا گرسنه خواهند ماند.
بیسلی گفت در اکثر این کشورها گرسنگی نتیجه جنگ است.
او این را هم گفت که وی پیشبینی یک گرسنگی همه گیر را به این سبب میکند که خطر واقعی موجود است که مردم از اثر عواقب اقتصادی ویروس کرونا جان خواهند داد نه از اثر خود ویروس.
او گفت که انتظار میرود قرنطینهها، توقف فعالیتها و روکود اقتصادی ناشی از آن منتج به بیکاریهای زیاد شود که این خود به گرسنگیها میانجامد.
وی خواهان دستیابی بیشتر به کمکهای بشردوستانه، اقدامات هماهنگ برای رسانیدن کمکها، پایان دادن به اختلال در تجارت و افزایش بودیجه از جمله ۳۵۰ میلیون دالر برای ایجاد شبکه از مراکز تدارکات و سیستمهای حمل و نقل مناسب برای حفظ زنجیرههای تامین مواد مورد نیاز غذایی در سراسر جهان شد.