امام علی رحمان رئیس جمهور تاجکستان، از دهقانان عمدتاً مسلمان این کشور خواسته است، در ماه مبارک رمضان روزه نگیرند تا سالم بمانند و در مزارعشان کار کنند.
حکومت این کشور آسیای میانه ادعا میکند که هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا در تاجکستان ثبت نشده است.
آقای رحمان به روز پنجشنبه، ۲۳ اپریل گفت، روزه گرفتن باعث میشود تا افراد "در برابر عفونت و بیماریهای عفونی" آسیب پذیر باشند.
رحمان در پیام خود در آستانۀ ماه مبارک رمضان گفته است: گرچه بیماری ویروس کرونا در تاجکستان ثبت نشده، اما مردم باید "غافل و بیپروا" نباشند.
با وصف ادعای ثبت نشدن هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا، تاجکستان همه سرحداتش را بسته و سایر اقدامات از جمله مسدود ساختن مساجد را اتخاذ کرده، تا از شیوع ویروس جلوگیری کند.
امام علی رحمان همچنان از همه افراد شاغل در بخش زراعت،"به نام صحت و سلامتی خودشان و خانوادههای شان و اطمینان از رفاه خانوادۀ آنها "خواسته تا از این فرصت استفاده کنند و "گرفتن روزه را به وقت مناسب دیگر موکول کنند."
کمیسیون آزادیهای مذهبی بینالمللی ایالات متحدۀ امریکا، تاجکستان را به خاطر وضع محدودیتها و سرکوب آزادیهای مذهبی در فهرست "کشورهای مایۀ نگرانی خاص" قرار داده است.
این کمیسیون در گزارش سال ۲۰۱۹ میلادی در مورد آزادیهای مذهبی در جهان گفته است، دولت تاجکستان به دنبال کنترل دقیق عملکرد مذهبی مسلمانان است و حتی جزئیات را نیز کنترل میکند که چه کسی، در چه سنی، چه زمانی، در کجا و چگونه میتواند اعتقاد مذهبیاش را ابراز کند.
پیام امام علی رحمان به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان با تمرکز بر امنیت غذایی در آن کشور در حالی داده میشود که این جمهوری پیشین اتحاد شوروی سابق از صندوق بینالمللی پول و سایر اهدا کنندگان، خواستار کمکهای اضطراری شده تا در برابر تأثیرات اقتصادی همهگیری ویروس کرونا مقابله کند.
احتمال میرود تاجکستان در زمینۀ پرداخت واردات، از جمله مواد غذایی با مشکل اسعار خارجی رو به رو شود. زیرا از یک طرف به دلیل همهگیری ویروس کرونا، ارسال پول کارگران مهاجر تاجک از روسیه به آن کشور کاهش یافته، از جانب دیگر قزاقستان صادرات گندمش را سهمیه بندی کرده است.