- 'ایبیسی' نیوز
'ایبیسی' نیوز در وبسایت خود مقالۀ را در باره تهدید ویروس کرونا تحت عنوان «خطر همهگیری ویروس کرونا در افغانستان ممکن نسبت به خشونتها در جنگ ۱۸ ساله این کشور مرگبارتر تمام شود»، به نشر رساندهاست.
در قسمتی از این مقاله میخوانیم که همهگیری ویروس کرونا در افغانستان بهخاطری خیلی متضرر کنندهاست که جنگهای چندین دهه سیستم مراقبت و عرضه خدماتی صحی در این کشور را، تضعیف کردهاست.
بهگفته نویسند مقاله 'ایبیسی' نیوز، از جانب دیگر، برگشت تعدادی زیادی پناهجویان افغان از ایران به شیوع ویروس کرونا شدت بخشیدهاست.
حمید پناهجوی افغان که تازه از ایران برگشته به 'ایبیسی' نیوز گفته، زمانیکه در افغانستان به خانهاش برگشت، هیچ عضو خانواده او در باره ویروس کرونا چیزی نمیدانست.
حمید که در منطقه تحت کنترول طالبان زندگی میکند، میگوید طالبان برایش امبولانس خواستند و او را به شفاخانه دولتی انتقال دادند.
حمید، در ادامه به 'ایبیسی' نیوز گفت که پس از معاینات در شفاخانه خود را برای ۱۴ روز در خانه قرنطین کرد.
'ایبیسی' نیوز در این مقاله مینویسد، در جریان جنگ در افغانستان از سال ۲۰۰۱ میلادی تا کنون ۱۱۰ هزار افغان کشته شدهاند.
کارکنان صحی به این نشریه گفته که با در نظرداشت وضعیت صحی ناگوار و عدم آگاهی مردم از بیماری 'کووید-۱۹' در افغانستان نسبت به جنگ در این کشور سنگینتر تمام میشود.
- میل آنلاین
نشریه میل آنلاین مقاله را در مورد رهایی مارک فریریچس یک پیمانکار امریکایی به نشر رسانده و در قسمتی از آن مینویسد، گروه طالبان بهشمول شبکه حقانی پس از جستجوی فهرست اسیران گفتند که به این نام کسی را اسیر ندارند.
به نوشته نشریه میل آنلاین، رهایی این قراردادی امریکایی یکی از تقاضا های زلمی خلیلزاد نماینده ويژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در دیدارش با رهبری طالبان بود.
او پس از دیدار با طالبان در دوحه قطر راهی هند و پاکستان شد.
میل آنلاین در این مقاله به دوره هشت سال زندان ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در پاکستان اشاره کرده مینویسد که اسلامآباد اکنون هم بالای طالبان نفوذ دارد.
ولی بهگفته نویسنده مقاله میل آنلاین بیاعتمادی اندکی هم میان پاکستان و طالبان به میان آمده است.
- روزنامه هندو
روزنامه هندو چاپ هند مقالۀ را در باره دیدار زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان از دهلی جدید به نشر رسانده است.
مقاله به نقل از خلیلزاد مینویسد که گفته، هند نگرانی خود در باره تروریزم را میتواند در گفتوگوی مستقیم با طالبان مطرح کند.
خلیلزاد به این روزنامه گفته است که هند و افغانستان مناسبات تاریخی بین هم دارند و گفتوگوی هند و طالبان هم مهم شمرده میشود.
در مقاله همچنان گفته شده که آقای خلیلزاد با مقامهای هند این را هم مطرح کرده که دهلی نو چگونه میتواند نقش مؤثری در پروسه صلح و آشتی افغانستان ایفا کند.