فعالان بلوچ با پذیرفتن خطر، زادگاه خود در پاکستان را که در آن هزاران نفر کشته یا ناپدید شده اند، ترک گفته به اروپا پناه آورده اند.
فعالان بلوچ میگویند بعد از قتل ساجد حسین، نگران اند که امکان دارد حتی در اروپا هم اختطاف یا کشته شوند.
همین بیم وترس بود که فعالان مرتبط با ملتگرایان بلوچ را مجبور ساخت که پاکستان را ترک گویند. آنها مجبور شدند که در جریان خشونتهایی که بهدنبال قتل نواب اکبربگتی، یکتن از رهبران سرشناس بلوچ، در ۲۰۰۶ درمنطقه به وقوع پیوست، زادگاه خود را ترک گویند.
مالک بلوچ یک فعال بلوچی مقیم سویدن که ازدوستان نزدیک ساجد حسین بود به بخش مشال رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت که از روزی که جسد ساجد دریافت شده او بسیار احتیاط میکند همیشه مراقب ماحول خود است.پولیس سویدن دراوایل ماه جاری گفت بعد از دریافت جسد، تحقیقات خود را آغاز کرده است.
در بیانیۀ پولیس آمده که نتایج معاینات طب عدلی گمان جنایی بودن قضیه را کمتر ساخت، ولی تحقیقات ادامه دارد.
ساجد حسین درماه مارچ ناپدید شده بود. ولی ارتباط محتمل قتل او با گزارش دهی وی از ناآرامی چندین سال در بلوچستان و روابطش با سازمانهای ملتگرای بلوچ، فعالان بلوچ در اروپا را نسبت به امنیتشان به شدت نگران ساخته است.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشراز سال ۲۰۰۰ به این سو صدها قضیۀ قتل فراقانونی و ناپدیدشدن اجباری افراد در بلوچستان پاکستان را مستندسازی کرده اند.
درحملات جدایی طلبان، نیروهای پاکستانی وافراطیون اسلامگرا دراین منطقه هزاران نفر از غیرنظامیان، سربازان، و شبهنظامیان کشته شده اند.
حکومت پاکستان اگرچه دست داشتن خود درقتلهای فراقانونی و ناپدیدشدن اجباری افراد را رد می کند، ولی تاکنون هیچ قضیۀ این موارد را حل نکرده است.
قبل ازینکه فعالان بلوچ ساکن اروپا دربارۀ امنیت خود ابراز نگرانی کنند، اسلامآباد درسالهای اخیر با حکومتهای اروپایی تماس گرفته سعی کرد تا رهبران تبعیدی بلوچ را به اتهام دست داشتن در اعمال خشونت بیاعتبار سازند.
دراوج این تلاش پاکستان درسال ۲۰۱۷، بر گشتوگذار و سفر برخی از این رهبران، محدودیت وضع شد.