- واشنگتن پُست
روزنامه واشنگتن پُست گزارشی نشر کرده که در آن به نقل از وزارت خارجۀ امریکا آمده که شماری از دیپلوماتها، قرادادیها و کارمندان محلی سفارت ایالات متحده در کابل به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
روزنامه در ادامه به نقل از خبرگزاری اسوشیتد پرس نوشته که وزارتِ خارجۀ امریکا تا هنوز در مورد ارقام مبتلایان به ویروس کرونا در سفارت امریکا در کابل چیزی نگفته.
وزارت خارجه امریکا گفته که برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در سفارت امریکا در کابل اقدامات لازم روی دست گرفته شده است.
یک سخنگوی سفارت امریکا در کابل به درخواست رادیو آزادی در مورد تبصره در این باره از طریق ایمیل نوشت: ما از موارد کوید-۱۹ در کارمندان سفارت مشمول دیپلوماتها، قراردادیها و کارمندان محلی آگاه استیم و در حال اجرای اقدامات لازم برای کاهش گسترش این ویروس هستیم.
به گفته او، فعالیت سفارت امریکا در کابل طوری تنظیم شده که زمینه را برای ضد عفونیسازی محل و جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا فراهم کند.
براساس آمار ارائه شده از سوی وزارت صحت عامه افغانستان، در حال حاضر بیش از ۲۷ هزار و هشت صد مورد مثبت ویروس کرونا در سرتاسر افغانستان ثبت شده و بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ نفر دیگر پس از ابتلا شفا یافته اند.
در ادامه همچنان می خوانیم که این نگرانی ها وجود دارد که گویا ویروس کرونا در نقاط مختلف افغانستان از سوی نزدیک به ۳۰۰.۰۰۰ مهاجر افغان که اخیراً از ایران به این کشور برگشتند، سرایت کرده است.
- دیلی بیست
دیلی بیست در مورد مشکل ناشی از پولیو یا فلج اطفال در جهان نوشته که فعلاً تنها در افغانستان و پاکستان موجود است.
به نوشتۀ دیلی بیست، ایالات متحده امریکا در ۱۹۷۹ عاری از ویروس پولیو اعلام شده بود.
براساس برنامه بینالمللی محو ویروس پولیو در حال حاضر با ثبت واقعات جدید پولیو در فراه، هرات و هلمند موارد فلج اطفال در سرتاسر افغانستان در ۲۰۲۰ به شانزده مورد رسید.
افغانستان سال گذشته ۲۹ مورد مثبت پولیو را ثبت کرده بود.
دیلی بیست در ادامه نوشته، گسترش ویروس کرونا بر کمپاینهای واکسین ضد پولیو تأثیر منفی گذاشته.
در ادامه آمده، زمانی که دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا در ۲۹ می اعلام کرد که روابط کشورش را با سازمان صحی جهان را قطع خواهد کرد، نگرانیهای بهمیان آمده که ممکن است همهگیری ویروس کرونا مبارزه با بیماری پولیو را بهخطر بیاندازد.