لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۲۶

ایشین لایت به وضع تعزیرات پاکستان بر مقام‌های طالبان پرداخته است


روزنامه‌های جهان
روزنامه‌های جهان

برخی از رسانه‌های غربی در مورد اعلام تعزیرات پاکستان بر مقام‌های ارشد طالبان نوشته اند.

  • ایشین لایت انترنشنل

ایشین لایت انترنشنل علت‌های این تصمیم پاکستان را برجسته کرده‌است.

در مطلب آمده، پاکستان به‌خاطر آن‌که در فهرست سیاه ادارۀ نظارت بر پول‌شویی و تمویل تروریزم شامل نشود، دست به این اقدام زده‌است.

در ادامه آمده، در حالی‌که حکومت به رهبری اشرف غنی، طالبان و ایالات متحده در آستانۀ آغاز مذاکرات بین افغانان اند، حکومت پاکستان اعلام کرده که بر برخی از رهبران طالبان به شمول شبکۀ حقانی تعزیرات وضع می‌کند.

طبق این تعزیرات، جایدادهای ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر طالبان در قطر و سراج‌الدین حقانی رهبر شبکۀ حقانی در پاکستان ضبط می‌شود، بر سفر‌ شان محدودیت وضع می‌شود و آنان حق نگهداری سلاح را هم نخواهند داشت.

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان به روز شنبه (اول سنبله) به رادیو آزادی گفت که این اقدامات پاکستان می‌تواند در پروسه صلح مانع ایجاد کند.

منابع حکومت پاکستان گفته اند که این اقدام به اساس تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل‌متحد اتخاذ شده‌است.

وزارت خارجۀ پاکستان در صفحۀ انترنت خود نوشته که حکومت فدرال خورسند است که قطعنامۀ ۲،۲۵۵ تقریباً پنج سال پیش شورای امنیت سازمان ملل‌متحد را به گونۀ کامل تطبیق کرده‌است.

ایشین لایت گفته که پارلمان پاکستان هم عده‌ای از قوانینی را تصویب کرده که از شمولیت آن کشور در فهرست سیاه پول‌شویی و تمویل تروریزم جلوگیری شود.

سال گذشته، این اداره که مقرش در پاریس پایتخت فرانسه است، پاکستان را در فهرست خاکستری شامل کرده بود. تا اکنون، تنها ایران و کوریای شمالی در فهرست سیاه هستند. کشورهای مشمول فهرست سیاه با تعزیرات زیادی روبه‌رو می‌شوند و نهادهای مالی بین‌المللی به آن‌ها قرضه نمی‌دهد.

  • رلیف وب

رلیف وب وب‌سایت مربوط به سازمان ملل‌متحد، تأثیرگذاری 'کووید-۱۹' در افغانستان را بررسی کرده‌است.

در مطلب آمده که نظارت منظم بر میزان مشکلات مردم و کمک‌های بشر دوستانه در ولسوالی‌هایی که رفت و آمد در آن‌ها مشکل است، کار آسان نیست.

رلیف وب گفته که اطلاعات در مورد نیازهای بشری مردم در چنان مناطق محدود است.

پیش از این سازمان ملل‌متحد گفته بود که حدود ۱۰ میلیون نفر در افغانستان به کمک بشر دوستانه نیاز دارند.

به اساس گزارش‌ها، به دنبال شیوع ویروس کرونا در افغانستان نیازهای بشر دوستانه مردم هم افزایش یافته، چون که از یک طرف کسب و کار مردم زیانمند شده و از طرف دیگر تعداد چشمگیری از مهاجران افغان عمدتاً از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

XS
SM
MD
LG