- نشنل انترست
مجلۀ نشنل انترست مطلبی را تحت عنوان "بسیاری از موانع قبل از صلح در افغانستان باقی مانده است" نشر کرده.
مجله مینویسد، مذاکرات که در ۱۲ ماه سپتمبر در دوحه آغاز شد هنوز به گفتوگوی رسمی بین دولت افغانستان و طالبان تبدیل نشده است.
نشنل انترست در بخشی از مطلب به اظهارات زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان اشاره کرده که قبل از آغاز مذاکرات دوحه گفته بود که اخلالگران نمیخواهند روند صلح پیش برود و افرادی هستند که وضعیت موجود را نسبت به توافق صلح ترجیح میدهند.
به باور نویسندۀ مطلب، یکی از عوامل موجودیت اخلالگران که خلیلزاد در مورد آنها صحبت کرده ، تداوم وضعیت موجود برای تأمین اقتصاد جنگ است.
در ادامۀ مطلب به گروههای تروریستی مانند داعش به عنوان اخلالگران صلح اشاره شده و گفته شده است که این گروه مسئول بیشتر خشونتها در چند ماه اخیر بوده.
نشنل انترست مینویسد که یکی دیگر از اخلال گران احتمالی، خود طالبان است، گروهی که به گفتۀ مجله، به تفسیرهای بنیادین خود از اسلام معروف است.
مجله همچنان نوشته که اظهارات رهبران طالبان در دوحه نشان میدهد که آنها جهان بینی لیبرالتری را اتخاذ کرده اند اما در ادامۀ مطلب آمده که در هفته ها و ماه های آینده روشن خواهد شد که در طالبان چه تغییراتی وارد شده است.
- ایرو ایشیا
نشریۀ ایروایشیا هم مطلبی را در بارۀ مذاکرات صلح افغانستان نشر کرده است.
نشریه مینویسد که طالبان و حکومت رئیس جمهور محمد اشرف غنی که از حمایت ایالات متحده برخوردار است، ممکن دوباره به سمت بنبست بروند زیرا به گفتۀ ایروایشیا، ایالات متحده پس از جنگ مصیبت بار خود با طالبان، قصد دارد از افغانستان بیرون شود و اشرف غنی و طالبان در بارۀ آیندۀ شان تصمیم بگیرند.
امریکا بر مبنای توافق ۲۹ فبروری با طالبان گفته که نیروهایش را از افغانستان ظرف ۱۴ ماه بیرون میکند.
آغاز مذاکرات مستقیم میان هیئتهای دولت افغانستان و طالبان بخشی از این توافق است.
این مذاکرات حدود یک ماه پیش در دوحه آغاز شد اما گروههای تماس دو طرف در بارۀ طرزالعمل کاری به توافق کامل هنوز دست نیافته اند.
ایروایشیا مینویسد که جدا از اختلاف در باره حقوق زنان، این چالش هم وجود خواهد داشت که آیا در مورد آتشبس پایدار در افغانستان توافق خواهد شد یا خیر.
نشریه اما در ادامه نوشته که مذاکره کنندگان احتمالاً در مورد تمام اصول گسترده توافق خواهند کرد به جز نظام جمهوری در افغانستان زیرا به گفتۀ ایروایشیا، طالبان هنوز هم خود را امارت اسلامی مینامند.