رنگینه کارگر، نمایندۀ مردم فاریاب در ولسی جرگه ۱۴ ماه پیش به امریکا رفته و دوباره به افغانستان برنگشته است.
دو منبع آگاه از هیئت اداری و دارالانشاء ولسی جرگه به رادیوی آزادی گفتند که رنگینه کارگر، از نمایندگان مردم فاریاب در ولسی جرگه از ماه اسد سال ۱۳۹۸ با پاسپورت سیاسی به امریکا رفته، اما با گذشته ۱۴ ماه هنوز به افغانستان برنگشته است.
این منابع که به علت حساسیت موضوع نمیخواهند نامهایشان گرفته شود، میگویند که بانو کارگر از امریکا به کانادا رفته و در این کشور خواستار پناهندگی سیاسی شده است.
منابع میافزایند که بانو کارگر در این مدت در کنار این که غیرحاضر محسوب نشده، بلکه هر ماه ۲۹۰ هزار افغانی امتیازاتش را به دست آورده است.
یکی از این منابع میافزاید: "رنگینه کارگر به هدف زایمان به امریکا رفت، ۱۴ ماه میشود که به ولسی جرگه نیامده، اما نه غیرحاضر شده و نه هم امتیازاتش قطع شده است."
هرچند بر اساس قوانین افغانستان، یک خانم پس از زایمان ۳ ماه حق رخصتی دارد، همچنین ولسی جرگۀ افغانستان به دلیل تهدیدات ویروس کرونا برای مدت دو و نیم ماه رخصت بود و در کنار این اعضای شورای ملی افغانستان ۳ ماه رخصتی تابستانی و زمستانی دارند.
اما بانو کارگر پس از پایان یافتن این رخصتیها هم به ولسی جرگه حاضر نشده است.
تلاش کردیم که در این باره با بانو کارگر گفتوگو کنیم، اما شوهر وی با وجود تعهداتی که کرده بود، محل زندگی و شمارۀ تماس بانو کارگر را با ما شریک نساخت.
شوهر بانو کارگر ادعاها در بارۀ خواستار پناهندگی سیاسی شدن او را رد میکند.
در همین حال اسدالله شهباز، منشی ولسی جرگه تأیید میکند که از زمان زیادی به این سو رنگینه کارگر به تالار این جرگه نیامده، اما او در بارۀ تاریخ دقیق غیرحاضری بانو کارگر چیزی نمیگوید.
آقای شهبازی میافزاید: "بلی ها! زمان زیادی است که نیامده، اما دقیق گفته نمیتوانم که چقدر زمان میشود. پرزهای که به ما داده در آن نوشته که در آنجا بیمار است و تحت درمان قرار دارد."
بر اساس اصول وظایف داخلی ولسی جرگه، اگر عضوی از این جرگه در ۴۴ نشست آن اشتراک نکند، عضویت آن برای چهار و نیم ماه تعلیق و از امتیازات هم محروم میشود.
اما مدرکهایی که به رادیوی آزادی رسیده، نشان میدهند که امتیازات ماهانۀ بانو کارگر با امضاهای متفاوتی دریافت شده است.
در این اسناد معاش ماهانۀ رنگینه کارگر ۲۰۳ هزار افغانی گفته شده، اما منبع میگوید که او اضافه از این معاش، معاشات نگهبانان و رانندهاش را هم دریافت کرده است.
بر اساس اصول وظایف داخلی ولسی جرگه، منشی این جرگه مسئولیت تهیه و بررسی حاضری اعضای ولسی را به عهده دارد و اگر عضوی از مجلس به بهانههای مختلف غیرحاضر باشد، باید با دارالانشاء در میان گذاشته شود.
اما چرا رنگینه کارگر غیرحاضر نشده، عضویتش هم تعلیق نشده و امتیازاتش هم قطع نشده است؟
اسدالله شهباز، منشی ولسی جرگه میگوید فهیم کارگر، شوهر بانو کارگر که در ریاست دفتر ولسی جرگه کار میکند، تقاضا کرده که همسرش بیمار است و باید با او همکاری صورت گیرد.
آقای شهبازی گفت: "ما چندین بار خواستیم که بانو کارگر باید بیاید، اما آنان دو دلیل را مطرح کردند. نخست این که او بیمار است و دوم این که پروازهای کانادا متوقف است، آنجا قرنطین است و به دلیل قرنطین وی آمده نمیتواند. این خواست شوهرش است."
اما فهیم کارگر، شوهر رنگینه کارگر نمیپذیرد که همسرش این مدت غیرحاضر و در بیرون از کشور است.
آقای کارگر به رادیوی آزادی گفت:"این اطلاعات درست نیست، او در حال حاضر بیمار است."
آقای کارگر به رادیوی آزادی وعده داد که آدرس همسرش را در افغانستان، نوعیت بیماریاش، شمارۀ تماس و دیگر اسناد مربوط به وی را شریک میسازد، اما با تماسهای زیاد به تعهدش عمل نکرد.
در هیمن حال سه عضو کمیسیون اقتصادی ولسی جرگه که بانو کارگر نیز عضو این کمیسیون است، به رادیوی آزادی گفتند که از مدت زیادی به این سو بانو کارگر در نشستهای کمیسیون اشتراک نکرده است.
غیرحاضری وکلای ولسی جرگه موضوع جدیدی نیست، اما حضور درازمدت یک وکیل در بیرون از کشور و در کنار آن دریافت امتیازاتش در مدت غیابتش موضوعی است که حقوقدانان آن را نقض قانون میدانند.