به دنبال کشته شدن بسمالله عادل مدیر مسئول رادیو صدای غور در ولایت غور، نگرانیها از قتل هدفمند خبرنگاران افزایش یافته است.
مشرانو جرگه در نشست عمومی روز یکشنبه (۱۴ جدی) از نهادهای امنیتی خواست که عاملان ترور خبرنگاران را شناسایی و مجازات کنند.
دفتر مطبوعاتی مجلس سنا در اعلامیهای از حکومت خواسته که زوایای مبهم و تاریک این ترورها را بررسی و نتایج آن را به اطلاع مردم برساند.
محمداکبر استانکزی نایب دوم مشرانوجرگه میگوید: "نشست عمومی امروز مشرانو جرگه روی کشتن خبرنگاران بود. بخصوص در این اواخر خبرنگاران در ولایتهای مختلف به شهادت میرسند. ما از حکومت و طالبان میخواهیم که مردم بیگناه و ملکی را هدف قرار ندهند. به حکومت فشار آورده شود در این زمینه اقدام کند."
روز گذشته نیز نهادهای حامی رسانهها در نشست خبری حکومت را در تامین امنیت خبرنگاران ناکام خواندند و از رسانهها خواستند که برای سه روز خبرهای مربوط به حکومت را تحریم کنند.
صدیقالله توحیدی، رئیس کمیته مصونیت خبرنگاران با استقبال از اعلامیه مجلس سنا میگوید حکومت و جامعه جهانی باید با اقدام جدی جلو کشتار خیرنگاران را بگیرند: "امیدوار هستیم که در یک مشارکت کلان حکومت و جامعه جهانی و کشورهای کمککننده بتوانند جلو این خونریزی را بگیرند. امیدواریم در یک تفاهم کامل وضعیت کنونی تغییر یابد و خبرنگاران در فضای آرام به کار اطلاعرسانی بپردازند."
در همین حال، وزارت امور داخله میگوید روی میکانیزمی برای تامین امنیت خبرنگاران و فعالان مدنی کار میکند.
طارق آرین، سخنگوی این وزارت گفت: "از نزدیک با نهادهای رسانهای و خبرنگاران به تماس هستیم. خبرنگارانی که در معرض تهدید مستقیم هستند، برایشان گفته شده و برای تامین امنیت شان تمام تلاش خود را میکنیم برخی تهدبدها را به صفر رساندهایم و در سطوح کلانتر برای کاهش حملات تروریستی علیه خبرنگاران تلاش جدی میکنیم."
در دو ماه اخیر پنج خبرنگار در افغانستان کشته شدهاند. هنوز عاملان این قتلهای هدفمند مشخص نیست.
الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در هلمند، یما سیاوش خبرنگار پیشین طلوع نیوز، ملالی میوند خبرنگار تلویزیون انعکاس در ننگرهار و رحمتالله نیکزاد خبرنگار الجزیره در ولایت غزنی در این مدت به گونه هدفمند کشته شدند.