زلمی سه سال میشود به مواد مخدر معتاد است.
شب و روز خود را روی جاده ها یا در ویرانه های قلعه فریدون مرکز ولایت فراه سپری میکند.
او میگوید به مراتب از سوی پولیس مجبور به کار اجباری شده، بدون آنکه برایش مزدی پرداخته شود: "دولت میاید چهار تا پنج جوان را میگیرد جلو مردم میزند زیر لگد میکند همه سیل میکنند، آنها را میبرند تا شام کار میکنند بعد شام رها میکنند میگویند برو هر غلطی که میکنی بکن وقتی دولت ما اینطور میکند پس مردم از من که معتاد استم چه گله دارد که من باز چکار کنم تا شام پوسته سر پوسته سرم کار میکند بعد شام میگه برو هر کاری که نکردی بکن پس من چه توقع داشته باشم؟"
ویرانه های قلعۀ فریدون در مرکز شهر فراه، یکی از مراکز اصلی تجمع این معتادان است.
در اینجا ده ها معتاد بی خانمان زندگی میکنند.
محمد هاشم ۳۶ ساله یکی از آنهاست.
پنج فرزند دارد، ولی ماه هاست به خانه نرفته و از آنها خبری ندارد: "پولیس ما را به زور میبرد وقتی ما در شهر یا اطراف شهر گشت و گذار کنیم میایند ما را لت و کوب میکنند دو و سه روز سر ما کار میکنند نه برای ما پول میدهند و نه غذا."
به گفته شماری از این معتادان، اکثراً کارهای اجباری بالای آنها در داخل کمپهای نظامی و به دور از چشم مردم عام و خبرنگاران انجام میشود.
ریاست کار و امور اجتماعی ولایت فراه نیز تایید میکند که در مواردی پولیس از معتادان به حیث کارگران بدون مزد استفاده میکند.
میرویس رنجبر رئیس کار و امور اجتماعی این ولایت میگوید: "در موارد زیاد از معتادان به حیث کارگران بدون مزد استفاده میشود. حتی پولیس این کار را میکند و در کارهای سخت و دشوار این معتادان را میگمارد، بدون آنکه به آنها مزدی بپردازد. این برای ما نگران کننده است و باید متوقف شود."
اما پاسخ پولیس به این همه انتقاد ها چیست؟
محبالله محب سخنگوی قوماندانی امنیۀ ولایت فراه میگوید: "چنین ادعای صحت ندارد. از آن عده کسانیکه ادعا دارند که گویا پولیس آنها را مورد آزار و اذیت قرار میدهند، مجبور به کار اجباری میسازد یا لت و کوب میکنند، تقاضا میکنیم که رسماً بیایند به قوماندانی امنیه فراه مراجعه کنند قوماندانی امینه فراه همیشه مبارزه با فساد، زورگویی و کسانیکه از یونیفورم پولیس استفاده سوء میکنند با آنها برخورد جدی و قانونی میکند."
در فراه ولایتی با نزدیک به یک میلیون نفوس حدود پنجاه هزار نفر معتاد اند.
پولیس میگوید در جریان سالجاری خورشیدی نزدیک به هفتصد معتاد را به مراکز تداوی معتادان انتقال داده است.
اما هنوز دهها معتاد شبها و روزهای سرد زمستان را در ویرانه های شهر فراه سپری میکنند و هر روز با انواع مختلف بدرفتاری روبرو میشوند.