لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۵

آلودگی هوایی کابل، دستاوردها و انتقادها


آرشیف، آلودگی هوای شهر کابل
آرشیف، آلودگی هوای شهر کابل

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان گفته که با وجود تلاش‌های این اداره برای کاهش آلودگی هوای کابل، مصرف بی‌رویه مواد آلاینده این تلاش‌ها را کم‌اثر کرده است.

قاسم رحیمی، سخنگوی این اداره روز شنبه به رادیو آزادی گفت که آلودگی هوای کابل امسال کمتر از ۲ درصدکاهش یافته است: "فیصدی ناچیز یعنی کمتر از ۲ درصد در آلودگی هوای کابل در تناسب به زمان مشابه سال گذشته بهبود آمده است. این بهبود عوامل طبیعی و غیرطبیعی دارد. عامل طبیعی سرعت گردش باد در تناسب به سال گذشته است. اقدامات انسانی که ما داشتیم، به شمول نصب فیلترکننده دود در بلندمنزل‌ها و شهرک‌ها، نظارت و تفتیش و تدوین اسناد تقنینی در این زمینه است."

این در حالی است که اداره ملی حفاظت محیط زیست به همکاری نهاد اجتماعی "راه سبز" روز شنبه (دوم حوت) همایش و نمایشگاهی برای "مبارزه با آلودگی هوا" در کابل برگزار کرده است.

مسئولان اداره حفاظت محیط زیست می‌گویند در این همایش مسئولان نهادهای دولتی و بخش‌های مختلف نهادهای جامعه مدنی دعوت شده‌اند. به گفته آن‌ها، هدف از برگزاری این همایش بررسی راه‌های کاهش آلودگی هوای کابل است.

سخنگوی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که از نهادهای همکار و مردم کابل خواسته شده که در کاهش آلودگی هوا سهم فعال‌تری بگیرند.

در همین حال کمیسیون منابع طبیعی و محیط زیست ولسی جرگه از اداره ملی حفاظت از محیط زیست انتقاد کرده که در جلوگیری از آلودگی هوا ناکام مانده است.

صائمه خوگیانی، عضو این کمیسیون به رادیو آزادی گفت: "این اداره همیشه برنامه‌های قبلی خود را به ما در کمیسیون ارائه کرده است. کارهایی را که انجام داده برای جلوگیری از آلودگی هوای کابل کافی نیست، در حالی که امسال بارندگی هم وجود ندارد، آلودگی هوا بیشتر شده است."

خانم خوگیانی تاکید کرد که برای مبارزه بهتر با آلودگی هوا باید به اداره حفاظت از محیط زیست صلاحیت اجرایی داده شود تا در کارهای خود موفقانه عمل کند.

کابل یکی از آلوده‌ترین شهرهای دنیا است. اداره ملی حفاظت از محیط زیست و سازمان صحی جهان پارسال اعلام کردند که ۲۶ درصد مرگ‌ومیر در این شهر ناشی از آلودگی هوا است.

کارشناسان می‌گویند اگر از آلودگی هوا جلوگیری نشود، بیماری‌های تنفسی و تلفات ناشی از آلودگی هوا در پایتخت افغانستان افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG