لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۲۷

عرب نیوز به اظهارات اشرف غنی دربارهٔ تشکیل حکومت موقت پرداخته است


روزنامه‌های جهان
روزنامه‌های جهان
  • عرب نیوز

روزنامهٔ انگلیسی زبان عرب نیوز در مقالهٔ به سخنان اخیر رئیس جمهور محمد اشرف غنی نگاه انداخته که در ارتباط به طرح تشکیل حکومت موقت در افغانستان از خود مخالفت شدید نشان داده است.

روزنامه می‌نویسد، اشرف غنی این سخنان را روز شنبه در صحبت با اعضای خانواده‌های قربانیان نیروهای امنیتی بیان کرد که به تازگی‌ها در حمله‌های جنگجویان طالبان کشته شده‌اند.

عرب نیوز در ادامه مقاله می‌نویسد، اشرف غنی به آن‌ها اطمیان داد تا که زنده است کسی حکومت موقت را در افغانستان نمی‌بیند.

او افزود : "بید نیست که به بادی خم شود."

عرب نیوز در این مقاله به نقل از سخنان رئیس جمهور غنی می‌گوید که افغانستان سناریوی حکومت موقت را یک بار تجربه کرده و به گفتهٔ غنی حکومت موقت یک وضعیتی هرج و مرج و خونریزی است که این کشور در دهه۱۹۹۰ بعد از رژیمی به حمایت مسکو آن را تجربه کرد.

روزنامه عرب نیوز از قسمتی دیگر سخنان غنی نقل کرده که گفته او در پایان دوره ریاست جمهوری‌اش در سال ۲۰۲۵ میلادی قدرت را به جانشین اش می‌سپارد.

  • نیویارک تایمز

روزنامه نیویارک تایمز، به کتابخانه‌ها در کابل و دایکندی نگاه انداخته است.

این کتابحانه‌ها از سوی عزیزان زنانی ساخته شده که در رویداد‌های انفجاری جان خود را از دست داده‌اند.

حسین رضایی به روزنامه نیویارک تایمز گفته زمانی که دوست‌اش نجیبه حسینی در انفجار بمب طالبان در کابل کشته شد، نمی‌دانست که چطور یاد او را از خاطر دور کند.

او گفت، قرار بود که با نجیه رسما نامزد شود.

رضایی ۳۳ ساله به نیویارک تایمز گفت: "عشقم را از دست داده بودم، نمی‌توانستم او را فراموش کنم."

او گفت، بدون این که با غم او زندگی کرد، دیگر راه نداشتم.

نیویارک تایمز می‌نویسد، این رویداد در جولای سال ۲۰۱۷ زمانی رخ داد که موتر حامل خانم حسینی ۲۸ ساله با یک بمب جابجا شده در کنار سرک اصابت کرد.

در این رویداد حداقل ۲۴ تن دیگر هم جان‌شان را از دست دادند.

نیویارک تایمز در ادامه این مقاله از رویداد دیگر یاد کرد که ۱۳ ماه بعد از آن رخ داد که در نتیجهٔ آن حداقل ۴۰ شاگرد کشته شدند.

در جمع کشته شده‌ها یکی هم راحله مونجی ۱۷ ساله بود.

نیویارک تایمز در این مقاله خود می‌نویسد که این دو یکدگر شان را نمی‌شناختند. اما خشونت‌ها که جان هزاران تن را در افغانستان گرفته، به زندگی آن‌ها نیز نکته پایان گذاشت.

به نوشتهٔ نیویارک تایمز کشته شدن خانم حسینی و خانم مونجی به نزدیکان‌شان این الهام را داد که برای برآورده کردن امیدهای‌شان کتابحانه بسازند.

روزنامه نیویارک تایمز می‌نویسد، این دو کتابخانه یکی در کابل و دیگر در دایکندی سمبول دستآوردهای اند که در عرصه تساوی جنسی و دسترسی به آموزش بدست آمده است.

XS
SM
MD
LG