آغا جان پانزده ساله هنگام چراندن مواشی در ولسوالی خاکریز کندهار در اثر انفجار ماین زخمی شده است: "در ناحیۀ دست یک جراحت دیگری داشتم. رانهای من پاره شده بودند آنها را دوخته اند."
تنها آغا جان نیست که انفجار ماین او را از یک پا و یک دست برای ابد محروم ساخته است. بلکه نوجوانان بسیاری مانند وی شکار ماین شده اند.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی میگوید تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۵۸۲ نفر در اثر انفجار ماینها، مهمات منفجر نشده و ماینهای دست ساز زخمی یا کشته شده اند.
یافتههای یوناما، دفتر ملل متحد در افغانستان نشان میدهد که کودکان هشتاد فیصد قربانیان انفجار ماینها را تشکیل میدهند.
دیروز یکشنبه چهارم اپریل یک نشستی به مناسبت روز جهانی آگاهیدهی در بارۀ خطر ماینها در کابل برگزار شد.
محمد شفیق یوسفی یک مسئول وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی به این گردهمآیی گفت که افغانستان هنوز هم در صدر کشورهای متاثر از ماینها قرار دارد: "حدود بیست میلیون ماین و مهمات منفجر ناشده تخریب شده ولی هنوز هم ۱۶۰۰ کیلومتر مربع ساحات باقی مانده. دلیلش این است که از ابتدا حجم کار بسیار زیاد بود، افغانستان در لیست کشورهای متاثر از ماین در بالاترین درجه قرار داشت و فعلاً هم قرار دارد. جنگهایی که صورت میگیرد فعلاً این هم باعث میشود که یک تعداد مهمات منفجر ناشد در ساحه باقی بماند و ساحه را آلوده بسازد و باعث خطر شود به مردم ملکی و همچنان ماینهای دست ساخت در مناطق جنگی استفاده میشود."
آقای شفیق افزود که امیدوارند برای ماین پاکی بودجۀ کافی در اختیار آنها قرار گیرد.
در گردهمآیی روز یکشنبه شماری از دیپلوماتان خارجی هم سهم گرفته بودند و از همکاری کشورهای خود در زمینه اطمینان دادند.
راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل اطمینان داد که کمک سالانۀ بیست میلیون دالر برای ماین پاکی با افغانستان ادامه خواهد داشت.
او در تویتهای خود گفت که واشنگتن به همکاری خود در بخش ماین پاکی و جلوگیری از دسترسی دهشت افگنان به اسلحه سبک و سنگین متعهد است.
او گفت امریکا در ۲۷ سال گذشته با افغانستان در این بخش ۵۳۷ میلیون دالر کمک کرده است.