در ادامه کشتارهای هدفمند، مقامات پیشین و افراد پایینرتبه نظامی و ملکی هم هدف قرار میگیرند.
در آخرین رویداد شب گذشته یک افسر بازنشسته ارتش در ناحیه دوازدهم شهر کابل به دست افراد مسلح ناشناس به قتل رسید.
وزارت داخله ادامه این رویدادها را کار طالبان دانسته و گفته که آنها در میدان جنگ توان مقابله با نیروهای امنیتی را از دست داده و به ترور افراد روی آوردهاند.
احمدضیا ضیا، معاون سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "طالبان در میدانهای نبرد شکست خوردهاند. تلفات سنگین به ایشان وارد شده است. حالا رو آوردهاند به قتلهای هدفمند، جاسازی ماینهای کنارجاده و مقناطیسی که قربانی این همه حملاتشان افراد ملکی و بیگناه میباشند."
گروه طالبان تا حال درباره این سخنان سخنگوی وزارت داخله اظهار نظر نکرده، اما پیش از این گفته است که در قتلهای هدفمند دست ندارد.
با این حال، وزارت داخله گفته که برای جلوگیری از قتلهای هدفمند برنامههایی هم در دست است و عاملان آنها بازداشت میشوند.
اخیراً مولوی عبدالصمد رئیس شورای علمای تخار در یازدهم حمل در اثر انفجار بمب مقناطیسی کشته شد و سه واکسیناتور زن در جلالآباد در دهم حمل بر اثر شلیک افراد مسلح ناشناس به قتل رسیدند. همچنین در یک رویداد دیگر، یک افسر پولیس زن در جلالآباد به گونه مشابهی کشته شد.
ده روز پیش یک سارنوال در ولایت پکتیا به قتل رسید.
این در حالی است که جلوگیری از قتلهای هدفمند یکی از اولویتهای کاری نهادهای امنیتی در چند ماه اخیر بوده است.
کارشناسان امنیتی راهکارهای حکومت در جلوگیری از چنین رویدادها را ناکارآمد دانستهاند.
فقیرمحمد فقیر، وزیر پیشین وزارت داخله به رادیو آزادی گفت: "این حملات به هدف تخریب کردن دولت و ضعیف نشان دادن دولت است. دولت هم نمیتواند از این مشکلات بیرون شود. از سوی دیگر، نهادهای کشفی و استخباراتی هم ضعیف عمل میکنند."
اما پیش از این وزارت داخله این گونه دیدگاهها را نادرست خوانده است.
کشتارهای هدفمند فعالان مدنی، خبرنگاران، کارمندان دولت و روحانیون نگرانیهای زیادی را میان شهروندان کشور به میان آورده است. این امر فشارها بر دولت برای جلوگیری از آن را افزایش داده است.