دیدبان حقوق بشر گفته که سازمان ملل متحد باید اشتراک کامل زنان در روند صلح را یقینی کند.
سازمان دیدبان حقوق بشر از سازمان ملل متحد و امریکا خواسته که مشارکت کامل زنان در روند صلح افغانستان را یقینی کند.
این سازمان با پخش اعلامیهای تاکید کرده که سازمان ملل باید برای مشارکت زنان افغان در روند صلح کارهای مهمی را انجام دهد.
هیدربار مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در این مورد به رادیو آزادی گفت که زنان افغان باید در گفتگوهای اصلی صلح، نقش داشته باشند.
او گفت: "سازمان جهانی حقوق بشر نگرانی عمیق دارد که امور کنفرانس ترکیه در مورد صلح افغانستان بدون وضاحت ادامه دارد که زنان در آن چگونه شرکت خواهند کرد. ما در حاشیه کنفرانس سخنان مشارکت را میشنویم که زنان در آن شرکت خواهند کرد. این پذیرفتنی نیست و هم جای که تصامیم مهم گرفته میشود بدیل حضور زنان شده نمیتواند."
هیدر بار گفته است که مقامهای سازمان ملل متحد به ویژه انتونیو گوتیرش سرمنشی، آمنه محمد معاون، ژان آرنولت سفیر خاص سرمنشی سازمان ملل برای صلح افغانستان، دیبورا لاینز رئیس یوناما در افغانستان برای مشارکت زنان افغان و جامعه مدنی در روند صلح تلاش کنند.
در همین حال دیبورا لاینز نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته که آنها برای مشارکت زنان افغان در روند صلح متعهد هستند.
هیئت معاونت سازمان ملل متحد یونما در صفحه تویترش به نقل از خانم لاینز در این مورد نوشته که به حضور پررنگ زنان در روند صلح متعهد اند و برای نشست ترکیه در مورد صلح افغانستان نیز نام شماری از زنان در فهرست اشتراک کنندگان گنجانیده شده است.
این در حالی است که گروه سفیران همکار زنان افغان که نماینده کشورهای گوناگون اعضای آن اند، نیز درخواست کرده است که حضور زنان باید در روند صلح پر رنگ باشد و حقوق و آزادی های آنها در نظر گرفته شود.
این گروه تاکید کرده که دست آورد های دو دهه گذشته در بخش زنان باید حفظ شود و حق تعیین سرنوشت شان در آینده برای شان داده شود.
از سویی هم بلقیس روشن عضو ولسی جرگه افغانستان و از فعالان حقوق زن گفته که مشارکت زنان در روند صلح نمایشی است.
او افزوده است: "این پروسه بیشتر به پروژه می ماند. نقش زنان در این روند بسیار کم است. به تعداد از زنان تنها برای زینت نشست ها حق اشتراک داده شده است. در این نشست ها باید زنانی شرکت می کردند که صدای خود را بالا میکردند، خانواده قربانیان جنگ باید حضور می یافتند و زنانی میبودند که از زنان دیگر درست نمایندگی میکردند."
حکومت افغانستان هنوز در مورد اعلامیه تازه سازمان دیدبان حقوق بشر چیزی نگفته اما پیش از این همواره تاکید کرده که به حضور زنان در روند صلح متعهد است.
این در حالی است که براساس گزارشها، قرار است نشست استانبول در مورد صلح افغانستان در ۱۶ ماه جاری میلادی برگزار شود.