- گاردین
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا مطلبی را به قلم یک نظامی سابقه دار امریکا در افغانستان به نشر رسانده که میگوید امریکا افغانستان را ترک میکند، اما افغانستان کسانی را که آنجا کار کرده اند ترک نخواهد کرد.
کرایگ مولینی مینویسد او یکی از بیش از ۸۰۰ هزار نظامی سابقه دار جنگ افغانستان است که از سال ۲۰۰۱ به اینسو به صورت دورانی در افغانستان خدمت کرده اند.
او گفته که دهها هزار امریکایی دیگر در ظرفیتهای استخباراتی، دیپلوماتیک و توسعهای در افغانستان کار کرده اند.
در مطلب آمده که بعد از سالها خدمت، قوای امریکا افغانستان را ترک میکند و حالا این سئوال مطرح است که نقش آنها در این جنگ چه بوده و اگر این جنگ پیروز نشده آیا تمام قربانیهای آنها به هدر رفته است؟
نویسنده ۲۰ سال قبل یک واحد ۲۵ نفری سربازان امریکا را در افغانستان رهبری میکرد و مسئول خدمات صحی بود.
اکنون در نزدیکی یک شفاخانه در واشنگتن به سر میبرد و میگوید که قضاوت موفقیت و ناکامی و یا تغییر سیاست کار آنها نیست و کار تاریخ نویسان است.
او میگوید که فعلاً هر باری که هیلکوپتر شفاخانه پراوز میکند، ذهنش به افغانستان میرود و مأموریتش را در جادههای خاکآلود جنوب افغانستان بیاد میآورد.
این سرباز سابقه دار همچنان گفته هرباری که چشمانش را میبندد تبسم یک زن سالخوردۀ مریض افغان را میبیند که شوهرش او را به پشت خود برای معالجه به شفاخانه آنها آورده.
او میگوید اکنون دیگر در این مورد کمتر فکر میکند که چند نفر از دوستانش بر نگشته اند و سرنوشت جنگ به کجا رسیده و چگونه خاتمه مییابد، بلکه او در بارۀ شجاعت و صداقت آنها میاندیشد و این خاطرات را در ذهنش پرورش میدهد تا به فرزندان خود و شاگردان مکاتب این پیام را برساند که خدمت آنها بیجا نبوده و کاری را که انجام داده اند برای خودشان اهمیت دارد.
به تازگی، جوبایدن رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که تمامی سرباز امریکایی تا یازدهم ماه سپتمبر افغانستان را ترک خواهند کرد.
- میل آنلاین
نشریۀ میل آنلاین گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس را نشر کرده که در آن سرگذشت چند مهاجر افغان در اروپا تصویر شده است.
حمید احمدی مهاجر افغان که اکنون در جرمنی بهسر میبرد، خاطرۀ شبی را هرگز فراموش نخواهد کرد که پولیس او و دهها مهاجر دیگر افغان را از یک کمپ در شرق صربیا به موترها انداخته و در جنگلی سرد رها کرده تا به بلغاریا برگردند.
در گزارش آمده که حمید در آنوقت ۱۷ساله بود و اکنون که چهار سال از آن شب گذشته او میگوید که هنوز هم لرزش ناشی از سردی آن شب را در استخوانهایش حس میکند.
در ادامه در باره قوانین دشوار مهاجرت به اروپا سخن گفته شده.
در گزارش میخوانیم که حمید اکنون در آلمان بهسر میبرد، ازدواج کرده و منتظر کرا کردن خانه است.
در مطلب آمده که حمید یکی از مهاجرین خوشبخت افغان است که خود را به آلمان رسانده، در حالی که صدها مهاجر دیگر با طی کردن راههای طولانی هنوز به سرمنزل مقصود نرسیده و دهها نفر آنها در آبها غرق و در راههای پرخطر ناپدید شده اند.