- نشنل انترست
مردم امریکا از تصمیم رئیس جمهور جو بایدن در مورد افغانستان حمایت میکنند، سرخط مطلبی است که نشریه نشنل انترست نشر کرده.
به نوشتۀ نشریه، قصهها از فاجعۀ انسانی در افغانستان به صورت دوامدار نشر میشود، اما ایالات متحده توانایی محدودی برای جلوگیری از آن دارد.
رئیس جمهور جو بایدن تصمیم گرفته که تا ۱۱ سپتمبر امسال تمامی نیرو های امریکایی افغانستان را ترک کنند و به این ترتیب دخیل بودن در طولانیترین جنگ در تاریخ ایالات متحده پایان یابد.
نشنل انترست مینویسد که خبرهای بد از افغانستان نباید بایدن را از برنامه خروج نیروها منصرف کند.
در ادامه به رویدادهای خونین در مکتب سید الشهدای کابل و مسجدی در ولسوالی شکردره اشاره شده که در آن غیرنظامیان بیشترین تلفات را متحمل شدند.
اما در مطلب آمده است که هنگامی که بیش از ۱۳۰ هزار نیروی بینالمللی در افغانستان حضور داشتند، رویدادهای ناگوار از غیرنظامیان افغانستان قربانی میگرفت و تنها در سال ۲۰۱۱ با حضور بیش از ۱۰۰ هزار نیروی امریکایی، شمار قربانیان غیرنظامی در افغانستان به ۸ هزار تن رسیده بود.
نشنل انترست به یک نظرسنجی تازه که توسط شبکۀ YouGov انجام شد، تمرکز کرده و گفته است که 66 در صد از امریکاییها از تصمیم رئیس جمهور بایدن برای خروج کامل نیرو ها در ماه سپتمبر امسال حمایت کرده اند و تنها 14 در صد مخالف بوده اند، 20 در صد باقی مانده نظر ممتنع داده اند.
- ایروشیا ریویو
نشریه ایروشیا ریویو به نیازمندیهای افغانستان در عرصههای مختلف تمرکز کرده.
نشریه با اشاره به تهدیدهای امنیتی، فقر و وضعیت اقتصادی مردم در افغانستان نوشته که این کشور به کمکهای جهانی در عرصههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی و همچنان میانجیگری در بحران داخلیاش نیازمند است.
در ادامه آمده که وضعیت اجتماعی شکننده و نظام اقتصادی افغانستان به احیاء نیاز دارد تا در نتیجه فساد محو شود.
ایروشیا ریویو به این هم پرداخته که جامعۀ جهانی باید پاسخگوی این نیازمندیهای افغانستان باشد و شریکان این کشور در راس ایالات متحده امریکا، گفتمانی را برای پاسخدهی به نیازهای افغانستان برگزار کنند تا تعهد به همکاری با این کشور ادامه یابد.
- استارز اند استرایپس
روزنامۀ استارز اند استرایپس به خانوادۀ یک ترجمان افغان تمرکز کرده که پس از کشته شدن او، اکنون ویزۀ امریکا را گرفته اند.
روزنامه این ترجمان را به نام مستعار "محمد" معرفی کرده که برای ۱۲ سال با سفارت امریکا و نیروهای این کشور در افغانستان کار میکرد. اما او هنگامی که منتظر ویزۀ امریکا بوده، در حمله مظنون طالبان کشته شده است.
در ادامه آمده که همسر و شش فرزند محمد در نتیجۀ جمعآوری ۱۵۰ هزار امضا در امریکا، ویزۀ اقامت آن کشور را دریافت کردند.
ایالات متحده چنین برنامهای را برای انتقال افراد مشخصی دارد که با نیروهای نظامی و نهادهای حکومتی این کشور کار کردهاند.
اما روزنامه استارز اند استرایپس نوشته که محمد با خانوادهاش برای بیش از ده سال منتظر گرفتن ویزه ماندند و اکنون همسر و فرزندانش در نبود سرپرستشان، به ایالات متحده امریکا میروند.