کانادا میخواهد مشکلات آموزگاران و دانشآموزان زن را در افغانستان کم کند.
بههمین منظور به تازگی کارزاری به کمک مالی و فنی سازمان توسعه بینالمللی کانادا و همکاری نهاد «زنان کانادایی برای زنان افغان» آغاز شدهاست.
در این کارزار تلاش میشود تا زنان و دختران بیشتری در کابل و برخی ولایتهای دیگر به مراکز تربیت معلم جذب شده و بر شمار دانشآموزان و آموزگاران زن افزوده شود.
محمد منیر ابراهیمی، مسئول نهاد زنان کانادایی برای زنان افغان در افغانستان در اینباره به رادیو آزادی گفت: "این برنامه از سوی وزارت امور خارجه کانادا تمویل شده و با همکاری وزارت معارف کشور اجرا میشود. در چهار ولایت و چهار مرکز دارالمعلمین که شامل کابل، کندهار، ننگرهار و پروان میشود، کارزار آغاز شده و هدف آن تشویق دانشآموزان دختر به آموزگاری از موسسات تربیه معلم است تا تعداد آموزگاران زن را در مکاتب افزایش دهد."
آقای ابراهیمی افزود که در این کارزار ده نوع تبلیغات به زبانهای دری و پشتو چاپ شده است.
او افزود این کارزار در چهار ولایت کابل، کندهار، پروان و ننگرهار آغاز شدهاست.
این در حالی است که مدارس افغانستان سالها است با کمبود معلم زن روبهرو هستند، مشکلی که بر کیفیت آموزش تأثیر منفی گذاشته است.
نجیبه آرین سخنگوی وزارت معارف کشور به رادیو آزادی گفت که این برنامه با هماهنگی وزارت معارف انجام میشود: "سازمان زنان کانادایی برای زنان افغان یک برنامه آگاهی عمومی برای زنان افغان برای افزایش دسترسی به دانش آموزان دختر به آموزش راهاندازی کرده است، برنامهای که به طور مشترک توسط وزارت معارف برای افزایش تعداد دختران در مکاتب اجرا میشود. لازم به ذکر است، این کمپاین در سالهای گذشته انجام شده که نتایج خوبی به همراه داشته است. امیدوارم که پس از بحران کرونا کمبود دختر در مدارس وجود نداشته باشد."
خانم آرین گفته اکنون میزان اشتراک دختران در مکاتب ۴۲ درصد است و تلاش میشود تا این میزان افزایش پیدا کند.
خانم آرین همچنین افزود که اکنون در برخی ولایات مکاتبی هم وجود دارند که یک آموزگار هم ندارند.
گفته میشود ناامنی و سنتهای اجتماعی از عوامل عمده سد راه آموزش و کار زنان است.