جنگ و خشکسالی در افغانستان میلیونها نفر را نیازمند کمک بشری کرده است.
محمدخالد پاینده، سرپرست این وزارت روز یکشنبه (۲۰ سرطان) در نشست مشترک خبری با نماینده یوناما در کابل گفت که برآورد شده که حدود ۱۸.۴ میلیون شهروند افغان در سال ۲۰۲۱ به کمکهای بشری نیاز دارند.
وی افزود که ممکن به سبب وضعیت جاری در کشور نزدیک به نیم از کودکان زیر سن پنج سال به سوءتغذیه مواجه شده و بیش از یکسوم شهرندوان افغانستان در سال ۲۰۲۱ به عدم مصونیت غذایی و کمبود آب روبهرو شوند، پس در چنین وضعیت به کمکهای فوری بشری نیاز است.
آقای پاینده گفت: "ما امروز با یک بحران بشری روبهرو هستیم. این بحران بشری به سبب جنگ، ناامنی، خشکسالی و بیماری کووید-۱۹ به میان آمده و نیاز است که حداقل با ۱۲ میلیون افغان کمکهای بشری صورت گیرد و این رقم نسبت به امکانات که در محدوده دولت است و دوستان بینالمللی ما کمک میکنند بیشتر است، لذا ضرورت به این است که یک درخواست مشترک کمکهای بشردوستانه به راه انداخته شود، تا از این بحران جلوگیری شود."
پیش از این نیز شماری از سازمانها از احتمال بحران بشری به دلیل خشکسالی و ناامنی در افغانستان هشدار داده بودند.
براساس برآورد ملل متحد، افغانستان در سال ۲۰۲۱ به ۱.۳ میلیارد دالر کمک بشردوستانه نیاز دارند.
برای جلب کمکهای بشردوستانه، حکومت افغانستان و سازمان ملل متحد این نشست مشترک خبری را برگزار کردند.
رامز الاکبروف، معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در این نشست گفت: "اگر شما به برنامه کمکهای بشردوستانه ما نظر اندازید که در آغاز سال منتشر کرده بودیم. در آن واضح کرده بودیم که نیمی از نفوس افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند. این نیازمند حمایت مصون است حالت اضطراری فعلی از میان سه افغان یکی آنها به سبب وضعیت جاری و خشکسالی به بحران و عدم مصونیت غذایی روبهرو است."
اما وزارت مالیه افغانستان گفته که تنها ۲۶ درصد بودجه صندوق کمک تامین شده و این صندوق با کمبود ۹۵۳ میلیون دالر روبهرو است.
به گفته این وزارت، حکومت افغانستان و جامعه جهانی در طرح درخواست کمکهای بشردوستانه هماهنگی دارند و در همکاری و هماهنگی با سازمان ملل متحد برای جلب کمکهای مورد نیاز تلاش میکنند.