دیدارهای عیدی عید قربان نگرانی وزارت صحت افغانستان را نسبت به گسترش ویروس کرونا بر انگیخته است.
سرپرست این وزارت صحت در پیام عیدی خود از شهروندان خواسته است که از دید و بازدیدهای عیدی خودداری کنند تا پس از عید شاهد فاجعه همهگیری کرونا نباشند.
قدیر صالحی باشنده هرات بهتازگی پس از مبارزه سخت با بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته است.
میگوید از مرگ نجات یافته و هنوز هم پس از گذشت چهل روز کاملاً سلامتیاش برنگشته است.
او که با خانودهاش به این بیماری مبتلا شده بود، کرونا را ویروس خطرناک میداند و برای حفظ جان خود و عزیزانش تصمیم گرفته در عید در خانه بماند.
او میگوید: "۱۳ شبانهروز با مرگ دستهوپنجه نرم میکردم و با آکسیحن نفس میکشیدم. هنوز هم پس از چهل روز درست صحتیاب نشدهام. به همین دلیل، تصمیم گرفتهام این عید را در خانه باشم و با دوستان از طریق تلفون تماس بگیرم. ما مسلمان هستیم. باید برای خود و دیگران ضرر نرسانیم. بنابراین، ایام عید خوب است در اجتماعات شرکت نکنیم."
اسدالله کاکر هم تصمیم گرفته دیدارهای عیدی را کمتر کند.
او میگوید: "ما در روزهای اخیر میبینیم که تلفات زیادی در شهر و ولسوالیهای مختلف داشته است. امیدوارم که مردم توصیههای وزارت صحت را رعایت کنند. اگر در عید قربان رفت و آمد کم شود و از طریق تلفون عید را بههم تبریک بدهند، بهتر است."
با آنکه برخی شهروندان مانند قدیر صالحی و اسدالله کاکر کرونا را جدی میگیرند، اما دید و بازدیدهای عیدی در دو سال اخیر همواره موج عظیمی از ویروس کرونا را در شهروهای افغانستان پخش کره است.
افغانستان از آغاز شیوع کرونا، بدترین هفتهها را سپری میکند. در چند هفته اخیر آمار مرگومیر کرونا در افغانستان به شدت بالا رفته است. از عید فطر شیوع بیماری کرونا سرعت یافته است.
وزارت صحت هشدار داده که اگر توصیههای صحی به گونه درست رعایت نشود، احتمال فاجعه انسانی وجود دارد.
سرپرست این وزارت در پیام عیدی از شهروندان خواسته که به جای تبریک حضوری، از طریق وسایل ارتباطی با هم عید را تبریک بگویند.
آقای مجروح گفت که شفاخانهها پر بیماران کووید-۱۹ است.
او افزود: میدانم که در روزهای عید میخواهید به دیدن عزیزان تان بروید، از مریضان دیدن کنید، اما تهدید کرونا هنوز هم پابرجاست و شفاخانهها مملو از مریضان کرونا است. پس در خانه بمانید و از طریق پیام و دعا عید را تبریکی بدهید و برای مریضان دعا کنید."
براساس آخرین آمار وزارت صحت عامه، از آغاز همهگیری کرونا تا کنون ۱۴۲ هزار و ۴۱۴ تن به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و ۶ هزار و ۲۶۶ تن جان باختهاند.
پیش از این وزارت صحت عامه گفته بود، اگر رعایت توصیههای صحی در روزهای عید قربان از سوی شهروندان، احتمال میرود در روزهای پس از عید کرونا رو به کاهش بگذارد.