لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۰۹

روایت‌های مختلف از زبان باشندگان شهرهای تحت تصرف طالبان


شماری از جنگجویان گروه طالبان در ولایت تخار
شماری از جنگجویان گروه طالبان در ولایت تخار

پس از سقوط حدود دو صد ولسوالی به دست طالبان، افراد این گروه حملاتش را به هدف تصرف شهرها در نقاط مختلف به ویژه در شمال و شمالشرق کشور آغاز کرده اند.

در دو هفته گذشته شهرهای زرنج، شبرغان، تالقان، سرپل و سمنگان به دست طالبان سقوط کرده و درگیری میان نیروهای امنیتی و افراد طالبان در شهرهای پلخمری، لشکرگاه، کندز، قندهار و نواحی مزارشریف و فیض آباد ادامه دارد.

با سقوط چندین شهر به دست طالبان صدها خانواده به نقاط مختلف افغانستان از جمله کابل آواره شدند و نگرانی‌ها از وضعیت زندگی افراد باقی مانده در این شهرها بالا گرفته است.

روایت باشندگان شهرهای تحت تصرف طالبان گونه‌گون است.

یکی از باشندگان شهر تالقان ولایت تخار که دو روز پیش به دست طالبان سقوط کرد، می‌گوید که افراد طالبان پس از تصرف این شهر در جستجوی خانه‌های کارمندان دولتی به ویژه نیروهای امنیتی هستند تا مورد بازرسی قرار دهند.

او می‌گوید که بازارها بسته اند و برق و آب هم به روی مردم قطع شده است: "خود ما که یکی از کسبه‌کاران محلی هستیم از دست طالبان و از دست این که دکان‌های ما چور و چباول نشوند، تا به حال در خانه هستیم، دکان‌ها و مارکیت‌ها بسته هستند. برق و آب نیست و خدمات مخابراتی هم به گونۀ منظم کار نمی‌کند."

به گفتۀ این باشندۀ تالقان، طالبان با پخش ترانه‌های شان در کوچه‌ها و پس‌کوچه‌های شهر گشت و گذار می‌کنند و مردم از ترس از خانه‌های شان بیرون نمی‌شوند.

او می‌افزاید، افراد طالبان که در داخل شهر تالقان هستند، از چهره‌های شان به نظر می‌رسد که از کشورهای مختلف هستند و تمام‌شان اتباع افغانستان نیستند.

اما گروه طالبان ادعای بازرسی خانه‌ها از سوی افراد این گروه را رد می‌کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفت که این ادعاها اتهام بی‌اساس هستند و واقعیت ندارند.

روایت در شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز که چندی پیش به دست طالبان افتاد، متفاوت‌تر از شهر تالقان است.

موقعیت ولایت نیمروز در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت نیمروز در نقشه عمومی افغانستان

باشندگان این شهر می‌گویند که زندگی در شهر آهسته آهسته در حال عادی شدن است و مردم به کار و بار خود می‌پردازند.

رحیم و شاه محمد یوسف‌زی که دکاندار هستند، به رادیو آزادی گفتند که بازارها در این شهر کاملاْ سرد شده و خرید و فروش ندارند: "کار و بار از همو اول هم چیزی نبود بعد از روزی که حکومت اسلامی (طالبان) آمده کاملاً خراب شده است. ما امیدوار هستیم که انشاالله که این حکومت آمده کار و بار خوب شود و مردم هم که مهاجر شده اند برگردند و همه چیز خوب شود."

"بازار ما تغییرات کرده چون یک دولت رفت و دولت دیگری آمده و یک هفته بازارها کاملاً خوابیده بود و دو سه روز دکان‌ها را هیچ باز نکردیم حال امنیت بهتر شده و دکان‌ها را باز کردیم. بی‌بازاری و بی‌معامله‌ای خو است،اما امیدوار هستیم که انشاالله که بازارها خوب شوند."

به گفته آنان، شماری زیادی از باشندگان این شهر به ویژه کارمندان دولتی آواره و مهاجر شدند و به ایران رفته اند.

باشندگان شهرهای تحت تصرف طالبان می‌گویند که مردم از وضعیت هراسان هستند و در سرنوشت نامعلومی به سر می‌برند.

این در حالیست که گروه طالبان بارها گفته که خدمات در ساحات تحت کنترل این گروه به حالت عادی‌اش ادامه خواهد یافت.

از سوی دیگر حکومت افغانستان می‌گوید که عملیات به منظور بازپس‌گیری ساحات از دست رفته ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG