طالبان بر این تصمیم سازمان ملل متحد که آنها در اجلاس مجمع عمومی ملل متحد اشتراک و سخنرانی کرده نمیتوانند، اعتراض کرده اند.
سهیل شاهین سخنگو و عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر که سفیر حکومت طالبان به ملل متحد معرفی شده، امروز یکشنبه (۴ میزان) به رادیو آزادی گفت که امارت اسلامی افغانستان حق نمایندگی از اینکشور و اشتراک در مجمع عمومی ملل متحد را دارد.
آقای شاهین گفت: "ما حمایت مردمی داریم وتوانایی داریم که از مردم وکشور خویش دفاع کنیم. لذا این حق ما است به اساس اصول ملل متحد که از طرف ملل متحد به رسمیت شناخته شویم."
هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در نیویارک روز سه شنبه هفتۀ گذشته آغاز شد و تاکنون تعداد زیاد از رهبران و مقامهای کشورها در باره موضوعات مختلف به شمول مسائل وابسته به افغانستان سخنرانی کرده اند.
انتظار میرود که غلام محمد اسحاق زی به نمایندگی از افغانستان فردا دوشنبه در این اجلاس سخنرانی کند.
استیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفته که نام غلام محمد اسحاق زی، نمایندۀ دایمی به رسمیت شناخته شدۀ افغانستان در این سازمان، در فهرست سخنرانان شامل است.
اما آقای شاهین امروز گفت کسی که به هیچ حصۀ از اراضی افغانستان تسلط ندارد با کدام حق میتواند به نمایندگی از افغانستان سخنرانی کند.
او در صحبت خود با رادیو آزادی همچنان به حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه و لست افراد تحت تعقیب که بالای آنها جائزه گذاشته شده، هم اشاره کرد.
او گفت: "بر اساس توافقنامه دوحه اسامی همهٔ اعضای امارات اسلامی افغانستان از لست تعزیرات سازمان ملل متحد و از فهرست جایزه امریکا باید حذف میشدند و اینکار باید هرچه زودتر صورت بگیرد."
ایتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده به دنبال حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی بر حکومت آن وقت طالبان در افغانستان حمله کرد و حکومت آنها را سقوط داد.
ایالات متحده به دنبال این حملات و روی کار آمدن حکومت جدید در سال ۲۰۰۱ میلادی در پی گرفتاری رهبران طالبان شد.
امریکا و سازمان ملل متحد تعدادی از رهبران طالبان را شامل فهرست تعزیرات کرد و برای گرفتاری تعدادی دیگر آنها میلیونها دالر جایزه گذاشت.
اکنون چندین عضو کابینه حکومت سرپرست طالبان به شمول امیر خان متقی وزیر خارجه شامل فهرست سیاه اند.