شماری از زنان کارمند و دانشآموزان دختر نسبت به وضع محدودیتهای بیشتر از سوی طالبان اظهار نگرانی کردهاند.
پس از حاکمیت طالبان بر کابل، زنان کارمند از رفتن به کار و دختران از حق آموزش محروم شدند. شماری از آنها به رادیو آزادی از نگرانی خود نسبت به وضع محدودیت در زمینههای کار، آموزش و فعالیتهای اجتماعی سخن گفتند. به گفته آنها، زنان کارمند از زمانی که خانهنشین شدهاند، مشکلات اقتصادیشان بیشتر شده است.
راضیه که در زمان حکومت قبلی کارمند دولتی بود. او به رادیو آزادی گفت: "طالبان ما را خانهنشین کردهاند. مشکلات اقتصادی ما زیاد شده. ما از طالبان میخواهیم تا برای ما اجازه کار بدهند در کنار خانهنشین شدن قیود دیگر مانند این که بوت بلند نپوشیم و برخی مسایل دیگر را نیز گفتهاند که برای ما بسیار سخت است."
این در حالی است که روز پنجشنبه شماری زنان در مقابل یکی از مکاتب شهر کابل خواهان بازگشت دختران به مکاتب شدند با خشونت ماموران امنیتی طالبان مواجه شدند.
این معترضان پلاکارتی را حمل میکردند که بر رویش نوشته شده بود که "قلمهای ما را نشکنید، کتابهای ما را نسوزانید، مکاتب را نبندید". نیروهای طالبان پلاکارت را گرفتند و مانع اعتراض زنان شدند.
نسترن دانشآموزی که در حکومت قبلی صنف دوازدهم مکتب بود، گفت: "از طالبان میخواهم که برای ما اجازه تحصیل بدهند. ما آیندهسازان کشور هستیم. تا چه زمان بیسرنوشت باشیم.
حالا پاسخ طالبان به این نگرانیها چه است؟"
بلال کریمی، عضو دفتر مطبوعاتی طالبان روز جمعه به رادیو آزادی گفت که این گروه روی طرحی کار میکند که براساس آن زنان بتوانند در فضای مصون کار کنند.
او افزود: "امارات اسلامی به اعاده کردن حقوق تمام شهروندان بخصوص خانمها متعهد است؛ چه در عرصه تعلیم باشد و یا کاری و عرصههای دیگر. امارات اسلامی روی این مسئله کار میکند تا فضای مصون از لحاظ فیزیکی و روانی برای زنان و دختران مهیا سازد تا تمام آنان با فکر آرام کار کنندو دختران درس بخوانند."
پس از روی کار آمدن طالبان به کابل زنان و دختران همه از کار و آموزش محروم شدند. نزدیک به دو هفته از بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه پسران میگذرد، اما طالبان هنوز به دختران دانشآموز جازه بازگشت به مکاتب را نداده اند.
این اقدام طالبان واکنشهای گسترده داخلی و بینالمللی را در قبال داشت.