لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۸

نگرانی یونیسف در مورد افزایش ازدواج های کودکان در افغانستان


آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف، عکس جنبه تزئینی دارد

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) در مورد افزایش ازدواج‌های کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) با ابراز نگرانی در مورد افزایش ازدواج کودکان در افغانستان دیروز در اعلامیه‌ای مفصلی گفت که به اساس گزارش‌های موثقی که دریافت کرده برخی از خانواده‌ها دختران بیست روزۀ‌شان را در بدل پول به نام کسی کرده اند.

سازمان ملل متحد تخمین کرده که ۲۸ درصد دختران در افغانستان قبل از ۱۸ سالگی ازدواج کرده اند.

به گفته یونیسف، همکاران این اداره ۱۸۳ مورد ازدواج کودکان را در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی و تنها در ولایات هرات و بادغیس ۱۰ مورد فروش کودکان خردسال را بین سنین ۵ تا ۱۷ سال را ثبت کرده اند.

یک کودک دختر افغان، عکس جنبه تزئینی دارد
یک کودک دختر افغان، عکس جنبه تزئینی دارد

"یگانه" باشنده ولایت غور است، مانند بسیاری از خانواده‌ها می گویند که مشکلات اقتصادی آنها را مجبور به فروش فرزندان‌شان کرده است.

او به رادیو آزادی گفت که برای معالجه دختر شش ماهه‌اش به حیث بخشی از طویانه از یکی یک ملک قریه پول گرفته است.

او گفت: "ما مردم بسیار فقیر هستیم، ما پولی برای تداوی آن نداشتیم. او را به نام مردی ثروتمند در قریه کردم و نیم طویانه را از او گرفتم. اکنون تحت تداوی قرار دارد. اورا به بزرگ شدن هم نمی گذارند و برای دریافت پول می فروشند."

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) میگوید، همه گیری ویروس کرونا، آغاز فصل زمستان و بحران غذایی وضعیت بشری را در افغانستان وخیم ساخته است.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، سازمان‌های بین المللی از رکود و بحران اقتصادی، تشدید بحران بشری و افزایش گرسنگی هشدار داده اند.

سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) می گوید، حدود ۵.۵ میلیون بی‌جا شده در افغانستان به کمک‌های اساسی بشری نیاز دارند.

آرشیف، شماری از بیجا شده های داخلی
آرشیف، شماری از بیجا شده های داخلی

اش کارل معاون این اداره، از کابل دیروز در مصاحبه‌ای با بی‌بی سی که در توییتر یوم نشر شده گفت: "وضعیت رو به وخامت است. پنج میلیون و پنجصد هزار تن در افغانستان بی‌جا شده اند در این جمله بیش از ششصد و ۸۲ هزار تن در سال جاری بی‌جا شده اند شامل هستند. این در واقع بحران چند جانبه است که امروز در افغانستان با آن روبروست و این در حالیست که زمستان بسیار سخت هم نزدیک می شود."

طالبان می گویند که برای کاهش بحران بشری در افغانستان از شماری کشورها درخواست کمک کرده اند که برخی از این کمک‌ها به افغانستان هم رسیده است.

ذبیح الله مجاهد، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت: "برخی از کشورهایی که کمک کرده اند مانند قطر، امارات متحده عربی، روسیه، ایران، پاکستان و غیره. کشورهای دیگری مانند ازبیکستان، ترکمنستان و سایر کشورها نیز متعهد شده اند. محموله کمک‌های روسیه هنوز در هفدهم به کابل می رسد. کمک هایی که به دست ما می رسد، به نیازمندان می رسانیم."

ذبیح الله مجاهد، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان
ذبیح الله مجاهد، معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان

در کنفرانسی که در ماه سپتامبر به میزبانی سازمان ملل متحد دایر شد، اهداکنندگان متعهد شدند که بیش از یک میلیارد دالر با افغانستان کمک‌های بشری بکنند. اتحادیه اروپا نیز در ماه اکتوبر یک میلیارد یورو کمک‌های بشری با افغانستان وعده کرد.

این سازمان‌ها و نهاد‌ها گفته اند که کمک‌های بشری را از طریق ادارات خود ارائه کرده و به طالبان نخواهند داد.

در این حال، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) گفته که در ماه‌های آینده پروگرام‌های خدمات اجتماعی را در افغانستان برای کمک به کاهش فقر گسترش خواهد داد.

XS
SM
MD
LG