طالبان در مرکز درمان هزار بستر تداوی معتادان ابن سینا سه هزار و هفت صد معتادان را بستری کرده اند.
هزاران تن معتاد مواد مخدر که از شهر کابل جمع آوری شده اند، در زندان پلچرخی نگهداری می شوند.
مرکز هزار بستر تداوی معتادان ابن سینا در شرق کابل که یک زمانی پایگاه نظامی نیروهای خارجی بود، در یک مرحله ۴۵ روزه تداوی، ظرفیت بستری ساختن یک هزار معتاد را دارد.
هرچند در تمامی بسترهای این مرکز معتاد بستر است، اما چند روز قبل طالبان دو هزار و هفت معتاد دیگر را به این مرکز برده اند و حال تعداد مجموع معتادان داخل بستر در این مرکز یک هزار بستر، به سه هزار و هفت صد تن می رسد.
ظاهر سلطانی رییس مرکز تداوی معتادان ابن سینا به رادیو آزادی گفت، این تصمیم به دلیل وضعیت دشوار و دستور حکومت صورت گرفته است.
آقای سلطانی گفت: "از روز پنجشنبه گذشته تا به حال حدود ۲۷۰۰ معتاد مواد مخدر به شفاخانه هزار بستر ابن سینا انتقال داده شده اند و ما قبلاً هم هزار مریض داخل بستر داشتیم و به همین تعداد مریض حال در شفاخانه موجود اند. شفاخانه برای هزار بستر در نظر گرفته شده، اما نظر به شرایط دشوار و اوامر که از طرف رییس الوزراء داده شده، اینها به شفاخانه انتقال داده شده اند و ما تلاش می کنیم تا برای شان خدمات عرضه کنیم."
طالبان با جمع آوری معتادان در چندین ولایت افغانستان، آنان را به جای مراکز ترک اعتیاد، به زندان ها منتقل کرده اند.
مولوی محمد محسن هاشمی معین وزارت داخله حکومت طالبان نیز انتقال معتادان به زندان ها را تایید می کند و میگوید، همین اکنون تعداد زیادی از معتادانی که از شهر کابل جمع آوری شده بودند، در زندان پلچرخی نگهداری می شوند.
منابع در وزارت صحت عامه افغانستان به رادیو آزادی میگویند، جمع آوری معتادان بدون مشوره با آنان و بدون در نظر داشت ظرفیت مراکز تداوی معتادان صورت می گیرد.
به گفته منبع، معتادانی که به زندان منتقل شده اند نیز به دلیل عدم دسترسی به داکتر و دارو، با مشکلات جدی صحی روبرو اند.
داکتر فرید بزگر متخصص بخش تداوی معتادان میگوید، از لحاظ طبی معتاد مریض است و نگهداری وی در زندان کار منطقی نیست.
آقای برزگر می گوید: "اگر هدف شان نجات جان معتادان از سردی زمستان باشد، چیزی گفته نمی توانم، اما فرستادن معتاد به زندان و بستری ساختن دو هزار معتاد بجاى یک هزار معتاد نه علمی است و نه هم منطقی. در یک شفاخانه برای تعداد مشخص افراد امکانات فراهم شده و واضح است وقتی شما در یک شفاخانه یک هزار بستر دو هزار تن را بستری می سازید، نیاز شفاخانه نیز به دو هزار بستر افزایش میابد و تعداد کارمند صحی نیز باید بیشتر شود. در بستر برای مریض تنها دادن نان و دارو دردی را دوا نمی کند، بلکه مریض به مشوره نیاز دارد و به زنده گی اجتماعی تشویق می شود، هرگاه در یک مرکز هزار بستر دو هزار نفر را بستری سازید، ارایه چنین خدمات ممکن نیست."
بستری ساختن گروهی معتادان مواد مخدر در مراکز ترک اعتیاد در حال است که در دوازده سال گذشته به تعداد ۸۴ مرکز دولتی و غیر دولتی تداوی معتادان در افغانستان فعالیت داشت، اما اکثریت مراکز غیردولتی آن مسدود شده و مراکز دولتی نیز با کمبود جدی دارو و مواد خوراکی روبرو است.