لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۹

واکنش طالبان به ادعاهای انتقال وسایط نظامی از افغانستان به پاکستان


آرشیف- عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف- عکس جنبه تزئینی دارد

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و خبرنگاران در افغانستان، ویدیو‌های را به اشتراک گذاشته اند که در آن ادعا می‌شود، وسایط نظامی از قندهار به سوی سپین بولدک و از آنجا به پاکستان منتقل می‌شوند.

در ویدیو‌هایی که گفته می‌شود از سوی باشنده‌های محلی ثبت شده، تانک‌های خاکی رنگ دیده می‌شوند که در موتر‌های بزرگ باربری قرار دارند. ادعا هم شده که این وسایط مربوط امریکا بوده.

چند کاربر دیگر شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده اند که پاکستانی‌ها وسایط نظامی را از افغانستان به آنکشور انتقال می‌دهند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان می‌گوید، این ویدیو‌ها تبلیغات اند و حقیقت ندارند: "این موضوع که گویا وسایل یا وسایط را به پاکستان انتقال می‌دهد، پروپاگندا است. ما در تلاش استیم در تمامی راه‌های که با پاکستان وصل است، یعنی مسئولین مرزی و کسانیکه وظیفه محافظت را دارند، آنها با جدیت متوجه استند که هیچ چیزی از خاک افغانستان به بیرون برده نشود. حتی کسی نمی‌تواند یک کیلوگرام آهن را بیرون کند."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

مجاهد افزود که تنها پنج‌شنبه شب، یک موتر را در پکتیکا گرفتند که قصد داشت اسلحه را به سوی پاکستان انتقال دهد.

شماری از رسانه‌ها دو هفته پیش گزارش دادند که پاکستان در حال خرید سلاح‌های به جا ماندۀ نیرو‌های امریکایی در افغانستان است، و نمی‌خواهد این وسایل و جنگ افزار‌ها به دست تحریک طالبان پاکستانی بیفتد.

جنرال فرانک مککنزی قوماندان عمومی فرماندهی مرکزی امریکا
جنرال فرانک مککنزی قوماندان عمومی فرماندهی مرکزی امریکا

جنرال فرانک مککنزی قوماندان عمومی فرماندهی مرکزی امریکا در ماه اگست امسال گفته بود، کشورش هنگام خروج از افغانستان، ۷۳ طیاره و اضافه از ۱۰۰ موتر و واسطۀ نظامی را تخریب کرد تا به گفتۀ او، این وسایط از سوی طالبان استفاده شده نتوانند.

مککنزی تاکید کرده بود که امکان ندارد از این وسایل و وسایط استفاده صورت گیرد.

اما حرف اصلی روی تجهیزات و وسایطی است که از نیرو‌های پیشین امنیتی افغانستان از جمله اردوی ملی باقی مانده بود.

سیگار یعنی بازرس ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان، در ماه اگست آماری را نشر کرد که هنگام سقوط نظام پیشین، ۶ طیاره سوپر تکانو و ۱۷۴ هاموی اردوی افغانستان به دست طالبان افتادند.

در گزارش همچنان گفته شده که سه طیارۀ ترانسپورتی و ۱۶۷ هلیکوپتر قوای هوایی پیشین افغانستان نیز برای طالبان باقی مانده اند. تا هنوز معلوم نیست که چه تعداد از این طیاره ها، هنگام سقوط کابل فعال بوده اند.

محمد رادمنش از جنرالان پیشین اردوی افغانستان
محمد رادمنش از جنرالان پیشین اردوی افغانستان

محمد رادمنش از جنرالان پیشین اردو که یک زمان سخنگوی وزارت دفاع افغانستان بود، به رادیو آزادی گفت که با سقوط حکومت گذشته، صد‌ها هزار میل اسلحه و هزاران واسطه و تجهیزات نیرو‌های پیشین به دست طالبان افتادند: "ایالات متحده امریکا و جامعه جهانی، برای نیرو‌های دفاعی و امنیتی افغانستان، اضافه از ۸۳ میلیارد دالر را هزینه کردند و به خریداری ۲۰ نوع سلاح پیاده و توپچی، انواع هاموی‌ها و زرهپوش‌های مدرن، وسایط و وسایل انجنیری، وسایط زرهی و رنجر‌ها برای انتقال پرسنل در افغانستان، که تعداد آن به ۲۲ هزار عراده می‌رسید، آماده ساختند. همچنان اضافه از ۵۳۰ هزار میل سلاح در افغانستان وجود داشت که برای دولت طالبان باقی ماند."

در این میان یکی از مقام‌های طالبان در مورد فروش اسلحه به پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواهان مجازات عاملان آن شده است.

شفیع اعظم رئیس روابط اقتصادی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در توییترش نوشته است، هر کسی که در سطح بالا و پائین در قاچاق اسلحه دست دارد، خائن است. به گفتۀ او، مردم افغانستان به چنین افراد نیازی ندارند و جامعه باید از آنها پاکسازی شود.

اینسو شماری از کار بران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان ادعا کرده اند که ویدیو‌های تازه نشر شده از انتقال وسایط نظامی، به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بر می‌گردد و به باور آنها، این زمانی بود که بارک اوباما رئیس جمهور پیشین امریکا برای آغاز خروج نیرو‌های کشورش از افغانستان دستور داده بود.

در آن زمان برخی از وسایط نظامی امریکایی از طریق پاکستان به پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در خلیج منتقل شده بودند.

XS
SM
MD
LG