روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا به کنفرانس امروز "تعهدات بشردوستانه با افغانستان" توجه کرده، مینویسد: امروز (۳۱ مارچ) سران حکومتها برای کمک مالی و درخواست کمکهای بشری با افغانستان گرد هم می آیند، اما در این کنفرانس به طور قطع که در مورد اقدامات سادهای بحث نخواهد شد که به بانک مرکزی افغانستان اجازه برداشت حدود ۱۵۰ میلیون دالر در ماه از ذخایر افغانستان داده شود.
این کنفرانس مجازی امروز از ژینو در حالی توسط انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد افتتاح میشود که حاکمان اسلامگرای افغانستان در هفته گذشته از بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسههای دختران خودداری کردند.
سازمان ملل متحد بطور مشترک با بریتانیا، جرمنی و قطر از این کنفرانس میزبانی میکنند. این کنفرانس در حالی دایر میشود که بر اساس گزارشهای سازمانها و نهادهای بینالمللی حدود ۲۳ میلیون تن در افغانستان گرسنگی شدید را تجربه میکنند، ۹۵ درصد افغانها به اندازه کافی غذا برای خوردن ندارند و حدود ۱۰ میلیون کودک افغان هم برای زنده ماندن به کمکهای عاجل نیاز دارند.
با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه اگست گذشته، بیش از ۹ میلیارد دالر ذخایر بانک مرکزی افغانستان در ایالات متحدۀ امریکا منجمد شد، اما به نوشته گاردین، این موضوع در کنفرانس امروز مورد بحث قرار نخواهد گرفت.
روزنامۀ گاردین چاپ بریتانیا می افزاید، دولت ها اجازه داده اند تا این تصور ایجاد شود که توانمند ساختن بانک مرکزی افغانستان برای برداشت از ذخایر آن، حکومت طالبان مشروعیت میبخشد و این نشان دهنده بیتوجهی کورکورانه، به رنج میلیونها افغان عادی است.
شبکۀ خبری اس.بی.اس استرالیا با توجه به سرنوشت یک افغان که بعد از تسلط دوبارۀ طالبان در ماه اگست گذشته به آن کشور منتقل شده، مینویسد: عبدل ستانکزی در اتاق یک لیلیه در شهر ملبورن نشسته و به عکسهای خانوادهاش در تلفونش خیره شده است.
به نوشتۀ اس.بی.اس، این مرد ۳۸ ساله از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی جراح شفاخانۀ عاجل در کابل بود و به طور خستگی ناپذیر برای نجات جان افرادی کار میکرد که درگیر جنگ افغانستان بودند.
شبکۀ خبری اس.بی.اس، از قول داکتر عمر خورشید، رئیس انجمن طبی استرالیا مینویسد که فارغ التحصیلان بینالمللی عرصۀ طبابت، مانند دکتر عبدل ستانکزی با سیستم صحی استرالیا، کمک بزرگ می کنند.
این در حالیست که بعد از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان سیستم صحی این کشور با بحران شدید مواجه شده و با مسدود شدن هزاران کلینک صحی این کشور، میلیونها افغان از دسترسی به خدمات صحی، محروم شده اند.
پر خوانندهترینها
۱