به دنبال مکتوب برکناری ۱۷ تن از کارمندان ریاست معارف ولایت غور که چندی پیش به رادیو آزادی رسیده بود، اکنون وزارت معارف طالبان در یک مکتوب تازه ۱۸ تن را در بستهای مهم این ریاست و به جای افراد برکنار شده گماشته است.
این افراد که بیشترشان ملا و درجۀ تحصیلشان کمتر از لیسانس است در بستهای مختلف آمریت و مدیریت به جای کارمندان تحصیلکرده پیشین معارف ولایت غور گماشته شده اند.
کارمندان برکنار شدۀ معارف غور به دلیل تهدیدات احتمالی حاضر به گفتوگو نشدند، اما حسن حکیمی، فعال مدنی در ولایت غور در بارۀ عواقب این گونه برکناریها گفت: "نگرانیهای جدی به شاگردان و خانوادههای شان ایجاد کرده، این افرادی که هیچ تجربۀ آموزش و تحصیل ندارند و بیشتر افراد تندرو هستند سرنوشت معارف چه خواهد شد و از طرف دیگر کارمندانی که سالها خدمت کردند حالا بیشرنوشت هستند و تنها راه امرار معیشتشان همین معارف بود."
حدود یک ماه پیش ریاست عمومی منابع بشری طالبان در ولایت غور مکتوب تقرری شماری از افراد وابسته به طالبان را برای تایید به ریاست معارف طالبان در این ولایت فرستاد.
در آن فهرست نام هفده نفر با درجۀ تحصیلشان نوشته شده بود که بیشتر آنان دارای دانش دورۀ حدیث و مدرسه دینی بودند.
عبدالواحد حماس، سخنگوی والی طالبان در غور پیش از این در بارۀ برکناری کارمندان پیشین معارف گفته بود:
"بعضی از این افراد غیرحاضر بودند و بعضی هم به بست دیگری مقرر شدند."
در همین حال در مکتوبی منسوب به ریاست معارف طالبان در ولایت بادغیس که یک نسخۀ آن به دسترس رادیو آزادی قرار گرفته، به همه کارمندان و آموزگاران مرد دستور داده شده تا از این پس با لنگی و ریش به وظایفشان حاضر شوند.
یکی از آموزگاران در بادغیس با شرط حفظ هویتش در بارۀ این مکتوب چنین میگوید: "در اعلامیه که برای ما ابلاغ کردند گفتند بعد از عید میآیند ببینند ریش کی بلند و از کی کوتاه یا تراشیده است، ماه روزه را برای ما وقت دادند و گفتند لباسی که تهیه میکنیم باید با سیستم امر به معروف برابر باشد."
مقام طالبان در این مورد تا کنون چیزی نگفته اند.
با حاکمیت طالبان در نزدیک به هشت ماه، بیشتر بستهای بلند ادارههای دولتی از کارمندان حکومت جمهوری پیشین سلب شده و به افراد نزدیک به حکومت طالبان داده شده است.
ادعاهای بیشتر کارمندان دولتی پیشین این است که بستها بدون در نظر داشت تحصیلات عالی و تجربۀ کافی در بخش مشخصی به این افراد داده شده است. چیزی که طالبان آنرا رد کرده و همواره گفته اند بیشتر کارمندان دولتی پیشین در وظایفشان هستند.