لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۲

ادامهٔ بحث ها در مورد آموزش دختران؛ « دختران باید در چوکات اسلامی برابر شوند٬ بعد مکتب بروند»


یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه وضع محدودیت ها از سوی طالبان مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه وضع محدودیت ها از سوی طالبان مسدود شده است

به ادامه اظهارات مقام‌های طالبان در مورد آموزش دختران افغان، معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان می‌گوید تا زمانی‌که دختران به گونه کامل به چوکات اسلامی عیار نشوند، به آنان اجازه مکتب رفتن داده نخواهد شد.

محمد یونس راشد روز پنجشنبه در نشستی زیر نام «فرصت‌های برای آیندۀ روشن جونان» در ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت خوست با بیان این مطلب افزوده است:

"وقتی دستور امیرالمومنین را نمی‌پذیرند، وقتی با موجودیت محتسبین امر به معروف و نهی از منکر جرأت می‌کنند و می‌گویند حق دارم که آرایش کنم و روی برهنه در بازار گشت‌وگذار کنم، هم با مردم بی‌گانه حرف بزنم، وقت زنان به خود این حق را می‌دهند، تا زمانی امارت اسلامی به آن‌ها اجازه مکتب را قطعاً نمی‌دهد تا که زنان در چوکات برابر نشوند، تا آن وقت این حق را نمی‌دهم، هرچند به آن‌ها نیاز داریم."

پیش از این نیز برخی از مقام‌های حکومت طالبان در مورد آموزش دختران اظهاراتی داشته اند که بیشتر نشان‌دهنده اختلاف‌نظر میان آنان در این مورد بوده است.

طالبان تنها به دختران دانش آموز پایین تر از صنف ششم اجازه داده اند به مکتب بروند
طالبان تنها به دختران دانش آموز پایین تر از صنف ششم اجازه داده اند به مکتب بروند

روز چهارشنبه این هفته محمد هاشم شهید ورور٬ رئیس دعوت و ارشاد حکومت طالبان٬ در نشست تقدیر از محصلین برتر اکادمی علوم گفته است که فراگیری علوم عصری فرض نیست و تنها آموختن علوم اسلامی برای زنان و مردان فرض است.

اما در همین نشست محمد طاهر احمدی معاون وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان تأکید کرد که افغان‌ها به آموزش مدرن نیاز جدی دارند و این امر بر آنان فرض است.

سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان روز سه شنبه سوم اسد در نشستی در ولایت هرات گفت که بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه یک موضوع اختلافی میان آنان است که حل این موضوع نیاز به زمان دارد.

سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان
سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان

شماری از دانش‌آموزان دختر اما در مورد اظهارات اخیر معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفتند که آن‌ها قبلاً هم در چهارچوب شرعیت و حجاب اسلامی به مکتب می‌رفتند.

مسکا: تنها امید زندگی ما از ما گرفته شده است. من می‌خواستم یک معلم شوم

زینب باشنده کابل و متعلم صنف یازدهم می‌گوید:

"قبلاً وقتی به مکتب می‌رفتیم، حجاب اسلامی را مراعات می‌کردیم، نه‌تنها من، بلکه دختران ما و سایر مکاتب نیز لباس‌های مناسب با چهارچوب شرعیت اسلام می‌پوشیدند. فقط می‌خواهیم مکتب باز شود تا بتوانیم به تحصیل ادامه دهیم و از این وضعیت بی‌سرنوشتی نجات پیدا کنیم."

مسکا یکی دیگر از باشنده‌گان کابل که شاگرد صنف دهم است می‌گوید که این وضعیت بی‌سرنوشتی او را نا امید کرده است:

"تنها امید زندگی ما از ما گرفته شده است. من می‌خواستم یک معلم شوم و به جامعه خود خدمت کنم، اما همانطور که می‌بینم تمام رویاها و آرزوهای دختران گرفته شده است."

در همین حال، خوشحال روحی یکی از مسئولان کمپاین ملی آموزش دختران در واکنش به اظهارات معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت:

"دو نکته نگران‌کننده را در صحبت‌های ایشان می‌بینم، اول این‌که هیچ ارادۀ برای بازگشایی مکاتب وجود ندارد و از آن‌جایی که مسئولان ضعف بهانه‌های خود را می‌دانند، پس سعی می‌کنند هر روز بهانه‌های جدیدی بیافرینند و نکته دوم که نگران‌کننده‌تر و به نظر من جدی‌تر است، این است که ممکن است به این بهانه‌ها بخواهند زنان را مجبور به خانه‌نشینی کنند و آزادی بیرون رفتن را از آن‌ها سلب کنند."

طالبان پس از حاکمیت دوباره‌شان بر افغانستان، مکاتب متوسطه دخترانه را تعطیل کردند و سپس در ماه دسامبر سال گذشته، دختران و زنان را از رفتن به نهاد های تحصیلات عالی نیز منع کردند.

XS
SM
MD
LG