جهان
جرمنی خواستار توقف عملیات نظامی آذربایجان در ناگورنو قرهباغ شد

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه جرمنی از آذربایجان خواست تا هرچه زودتر به عملیات نظامی در منطقه مورد منازعۀ ناگورنو قرهباغ، پایان دهد.
براساس خبرگزاری دی. پی.ای جرمنی، خانم بربوک سهشنبه (۱۹ سپتمبر) در حاشیه اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که آذربایجان باید فیر راکتها را متوقف ساخته، به میز مذاکره برگردد.
وزیر امور خارجه جرمنی، امنیت افراد ملکی را در ناگورنو قرهباغ مهم خوانده گفته که حفاظت از آنها وظیفه عساکر روسی مستقر در آنجاست.
نیروهای سرحدی روسیه برای نظارت بر آتشبس که در سال ۲۰۲۰ روی آن توافق شد، در آن منطقه مستقر شده اند.
آذربایجان صبح دیروز سهشنبه عملیات گستردهای نظامی را برای تصرف منطقه مورد منازعه ناگورنو قرهباغ آغاز کرد.
این منطقه در قلمرو آذربایجان قرار دارد، اما بیشتر باشندگان آن ارمنی هستند. این منطقه برای چندین دهه، دلیل اصلی درگیری و رقابتها بین جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق، آذربایجان و ارمنستان بوده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
حمله طیاره بی سرنشین روسی در زاپروژیای اوکراین یک کشته و چندین زخمی برجای گذاشت

یک مقام محلی اوکراین می گوید که در یک حملۀ طیارۀ بی سرنشین روسیه یک نفر در شهر زاپوریژیا در جنوب شرق اوکراین ناوقت روز پنجشنبه (۱۱ ثور) کشته شد و دستکم ۱۴ نفر زخمی شدند.
ایوان فیدوروف والی منطقه ای در تلگرام گفت، نیروهای روسی حداقل ده حمله به زاپوریژیا انجام دادند.
به گفته او ، در این حملات خانه های شخصی، بلندمنزل های مسکونی، نهادهای آموزشی و ساحات زیربنایی هدف قرار داده شده اند.در تصاویری که به طور آنلاین منتشر شده است آتش سوزی در یک ساختمان مسکونی دیده می شود.
روسیه پیش از این ، حمله گسترده ای را با طیاره های بی سرنشین به چندین منطقۀ اوکراین انجام داده بود.
در حملۀ روسیه در ۱۰ ثور حداقل دو نفر در اودسا کشته شدند.
دور چهارم مذاکرات هسته ای بین ایالات متحده و ایران به تعویق افتاد

یک مقام ارشد ایران روز پنجشنبه (۱۱ثور) به خبرگزاری رویترز گفت که دور چهارم مذاکرات میان ایالات متحده و ایران که قرار بود روز شنبه هفتۀ آینده در روم برگزار شود، به تعویق افتاده است.
این مقام که از او نام گرفته نشده افزوده است که تاریخ جدید برگزاری این گفتگو ها «بستگی به رویکرد ایالات متحده» دارد.
او همچنان گفته است که تحریم های ایالات متحده بر ایران در جریان مذاکرات هسته ای به طرفین کمک نمی کند تا منازعۀ هسته ای را از طریق دیپلوماسی حل کنند.
عمان، که در گفتگوهای قبلی بین ایالات متحده و ایران نقش میانجی را ایفا کرده است روز پنجشنبه گفت، دور بعدی گفتگو های هسته ای که برای ۱۳ ثور برنامه ریزی شده بود، به «دلایل لوجستیکی» دوباره برنامه ریزی خواهد شد.
در این حال یک منبع آگاه به رویترز گفته است که ایالات متحده هرگز اشتراکش را در دور چهارم مذاکرات در روم تأیید نکرده است.
منبع افزوده که زمان و محل برگزاری دور بعدی مذاکرات هنوز تأیید نشده است ؛ اما انتظار میرود که در آیندۀ نزدیک این کار صورت بگیرد.
دولتهای امریکا و اوکراین یک توافق اقتصادی را امضا کردند

این توافق پس از آن امضا شد که دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، چندین هفته پیاپی فشار وارد کرد تا اوکراین در قبال میلیاردها دالر کمک نظامی و مالی که واشنگتن برای دفاع از این کشور در برابر تهاجم روسیه فراهم کرده، غرامت پرداخت کند.
یک مقام اوکراینی روز چهارشنبه اعلام کرد که از طرف دولت این کشور توافقنامهای را امضا کرده که «صندوق سرمایهگذاری بازسازی امریکا و اوکراین» را ایجاد میکند. هدف این توافق، فراهمکردن یک محیط مناسب برای رشد اقتصادی هر دو کشور است.
یولیا سویریدینکو، معاون اول صدراعظم اوکراین، در صفحه ایکس (توییتر سابق) نوشته است:
«ما با همکاری ایالات متحده صندوقی ایجاد میکنیم که سرمایهگذاری بینالمللی را به کشورمان جذب کند.»
در پی تیر اندازی در سویدن، یک نوجوان بازداشت شد

پولیس سویدن یک نفر را در ارتباط با تیراندازی روز سهشنبه در شهر اوپسالا بازداشت کرده است.
به گزارش رسانهها، یک جوان در مرکز شهر، در یک سلمانی به سوی مردم تیراندازی کرده و سپس با استفاده از یک اسکوتر از محل فرار کرده، اما پلیس او را تعقیب و بازداشت کرده است.
پولیس روز چهارشنبه تأیید کرد که فرد بازداشتشده کمتر از ۱۸ سال سن دارد.
در یک نشست خبری، پولیس سویدن اعلام کرد که هر سه قربانی این حمله بین ۱۵ تا ۲۰ سال سن داشتهاند، هرچند رئیس پولیس منطقه، اریک اکرلوند، گفت که هویت آنها هنوز بهطور رسمی تأیید نشده است.
به گزارش رسانههای سویدنی، پولیس این احتمال را نیز بررسی میکند که این رویداد ممکن است با فعالیتهای باندهای جنایی مرتبط باشد.
کوریای جنوبی می گوید: صدها سرباز کوریای شمالی در جنگ روسیه کشته شدند

اداره استخباراتی کوریایی جنوبی اعلام کرده است که حدود ۶۰۰ سرباز کوریای شمالی که در جنگ روسیه و اوکراین شرکت داشتهاند، کشته شدهاند.
به گفته این نهاد، تاکنون در مجموع حدود ۴۷۰۰ سرباز کوریای شمالی در این جنگ دچار تلفات شدهاند.
براساس گزارش ارائهشده به پارلمان کوریای جنوبی، از جنوری تا مارچ، حدود ۲۰۰۰ سرباز کوریای شمالی از طریق طیاره و قطار به کشورشان بازگردانده شدهاند. اجساد کشتهشدگان نیز پیش از انتقال، در روسیه سوزانده شده و خاکستر آنها به کوریای شمالی فرستاده شده است.
این گزارش پس از آن منتشر شده که دو روز پیش، کوریای شمالی برای نخستین بار تأیید کرد نیروهایی را برای حمایت از روسیه و بازپسگیری مناطقی در ولایت کورسک از اوکراینیها، به روسیه اعزام کرده است.
اول می؛ روز جهانی کارگر

امروز، اول می، روز جهانی کارگر است.
سازمان بینالملی کار در وبسایت خود به مناسبت این روز نوشته که هوش مصنوعی رو به رشد است و بسیاری از افراد کارشان را از دست دادند.
شعار امسال «صحت و مصونیت در کار» شعاری که بر اهمیت سلامت و ایمنی در محیطهای کاری تأکید دارد.
این در حالیست که در افغانستان هزاران کارگر در شرایط دشوار، بدون بیمه صحی، تجهیزات ایمنی و حمایت قانونی کار میکنند.
پیش ازین بسیاری کارگران در معدن ذغال سنگ و کارهای ساختمانی براثر بد بودن شرایط کاری جان باختند.
قوه قضائیه ایران: یک «جاسوس موساد» اعدام شد

قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی ایران میگوید یک فرد را بخاطر جاسوسی برای اسرائیل و دست داشتن در چند عملیات استخبارات در ایران اعدام کرده است.
بر اساس بیانیه این نهاد، محسن لنگرنشین روز چهارشنبه اعدام شد.
او به دخیل بودن در قتل صیاد خدایی، از مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متهم شده بود.
خدایی در سال ۱۴۰۱ در یکی از کوچههای تهران هنگام خروج از خانهاش از سوی دو موترسایکل سوار کشته شد.
سایت هرانا به نقل از یکی از نزدیکان محسن لنگرنشین نوشته که «او در دوران بازداشت تحت فشار برای اخذ اعترافات اجباری قرار گرفت» تا به دست داشتن در قتل حسن صیاد خدایی اعتراف کند.
چهارمین دور مذاکرات هستهای ایران و امریکا شنبه آینده در روم برگزار خواهد شد

عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران اعلام کرد که چهارمین دور مذاکرات هستهای با امریکا با میانجیگری عمان روز شنبه آینده در روم برگزار خواهد شد.
عراقچی امروز در خصوص زمان دستیابی به توافق با امریکا گفت، «زمانبندی مشخصی را تعیین نکرده اند و به دنبال مذاکرات فرسایشی و وقت تلف کردن نیستند.
طی سه هفتهٔ اخیر سه دور مذاکرهٔ هستهای بین واشنگتن و تهران برگزار شده است.
دو دور مذاکرات با میزبانی عمان در پایتخت این کشور و یک دور نیز در سفارت عمان در روم بوده است.
مقامهای ایران و امریکا این گفتوگوها را «سازنده و مثبت» خواندهاند.
پاکستان: هند تصمیم دارد ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده بر پاکستان حمله نظامی کند

پاکستان میگوید که معلومات معتبر استخباراتی دارد که نشان میدهد هند تصمیم دارد ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده بر پاکستان حملۀ نظامی کند.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاکستان گفته است که هند این کار را بهبهانۀ ادعای بیاساسش مبنیبر دخیلبودن پاکستان در حملۀ هفتۀ گذشته انجام میدهد.
تا هنوز مقامات هند در این مورد تبصره نکردهاند، اما پیشازاین نریندرا مودی، صدراعظم هند که پاکستان را بهحمایت از این حمله متهم کرده، بهاردوی کشورش آزادی کامل عملیاتی داده است.
تنشها میان رقیبان هند و پاکستان پساز آن افزایش یافت که افراد مسلح ۲۶ نفر، بیشترشان گردشگران هندی، را در نزدیکی شهر تفریحی پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند کشتند.
این در حالیست که دهها شهروند پاکستانی که در هند زندگی میکردند، روز چهارشنبه راهی گذرگاه اصلی مرزی میان هند و پاکستان شدند.
این پساز آن است که دهلینو در واکنش بهحمله در پهلگام، برای اخراج تقریباً تمام اتباع پاکستان از هند تصمیم گرفت.
مهلت خروج اتباع پاکستان، بهجز کسانیکه با ویزای درمانی در هند هستند، روز یکشنبه بهپایان رسید.
۱۰۰ روز از برگشت دونالد ترمپ به قصر سفید گذشت

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، صد روزگی برگشت خود به کاخ سفید را در میان هوادارانش تجلیل کرد و با استفاده از این فرصت یکبار دیگر از اعضای حزب دموکرات انتقاد کرد.
ترمپ همچنان از پالیسی های سخت گیرانۀ خود در برابر مهاجرت سخن گفت و افزود که در ۱۰۰ روز گذشته اخراج گستردۀ مهاجران غیر قانونی را عملی کرده است.
ترمپ در یک سخنرانی ۹۰ دقیقهای در ایالت میشیگن گفت "امشب اینجا، در قلب سرزمین خود، استیم تا موفقیتآمیز ترین ۱۰۰ روز یک حکومت را در تاریخ کشور خود تجلیل کنیم"
دونالد ترمپ در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، برنده و برای دومین بار رییس جمهور امریکا شد.
او در ۲۰ ماه جنوری سوگند وفاداری یاد کرد.
در ۱۰۰ روز گذشته دونالد ترمپ، با صدور فرمانهای اجرائی و تصامیم جنجالبرانگیز در سرخط خبرهای جهان قرار داشت – از جمله وضع تعرفه های سنگین بالای کالای وارداتی از تقریباً تمام کشور های جهان، که با واکنشهای تند از سوی اکثر این کشور ها مواجه شده است.