روزنامه واشنگتن پُست
- روزنامه واشنگتن پُست در شماره تازه خود در مورد ازدواج دختران خرد سال و فروختن دختران به بهانه عروسی در افغانستان مطلبی را به نشر رسانده است.
این مقاله زیر این عنوان به نشر رسیده است: « در افغانستان جدید یا دخترت را بفروش و یا گرسنه گی را تحمل کن».
مقاله نویس ادعا کرده است که ازدواج دختران خرد سال در افغانستان افزایش یافته و والدین برای فراهم کردن غذا به سایر اعضای خانواده مجبور شده اند دختران خود را بفروشند.
در این مقاله از یک منطقه فقیر نشین در ولایت هرات یاد آوری شده است که در آن جا به گفته روزنامه ۱۱۸ تن از دختران خرد سال در جریان چند ماه اخیر فروخته شده اند و خانواده های ۱۱۶ تن از دختران دیگر در انتظار خریدار هستند.
رویداد های ازدواج دختران کم سن در حالی در حاکمیت طالبان صورت میگیرد که مقامات طالبان با صدور یک فرمان گفته اند که زن نباید ملکیت فکر شود و برای ازدواج رضایت جانبین مهم است.
مقاله نویس گفته است که مسدود ماندن مکاتب دخترانه بالا تر از صنف ششم نیز در افزایش ازدواج دختران کم سن در افغانستان نقش داشته است زیرا خانواده ها به این عقیده اند زمانی که دختران شان تحصیل کرده نتوانند و در خانه بنشینند٬ بنا سیر کردن شکم آنان دشوار است.
واشنگتن پُست از فعالیت های یک موسسه خیریه در هرات نیز یاد کرده است که در مواردی جلو فروش دختران خرد سال را گرفته و به خانواده های آنان کمک های فرا فراهم کرده است.
این بنیاد به نام « برای ازدواج هنوز بسیار خُرد است» توسط استیفانی سنکلیر یک عکاس مشهور تاسیس شده است. این بنیاد توانسته است تعدادی از خانواده ها را قناعت بدهد که دختران خرد سال خود را به ازدواج ندهند. بنیاد استیفانی سنکلیر در عوض برای خانواده ها برخی فعالیت های اقتصادی از جمله دکان ایجاد کرده است.
روزنامه گلف تودی
- روزنامه گلف تودی گزارشی را در مورد مسدود ماندن سرحد میان افغانستان و پاکستان مقاله یی را به نشر رسانده و نوشته است که در دو طرف سرحد حدود سه هزار موتر لاری متوقف مانده اند.
سرحدات به روز شنبه پس از آن مسدود گردید که مسوولین پاکستانی از راننده ها پاسپورت و ویزه تقاضا داشتند. هر دو طرف به ویژه حکومت پاکستان میخواهد تا راننده ها پاسپورت داشته باشند این درحالی است که در گذشته راننده های موتر های بار بری چنین سندی نیاز نداشتند.
پیش از این نیز هزاران موتر در نتیجه مشکلات و درگیری های مرزبانان پاکستانی با طالبان متوقف مانده بود.
گفته شده است که در نتیجه چنین بندش ها هر روز به تاجران افغان و پاکستانی میلیون ها دالر خساره وارد شده و در عین حال به دلیل مسدود ماندن راه قیمت ها در بازار های هر دو طرف بلند رفته است.