لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۴۵

اتحادیه اروپا: با کاهش کشت کوکنار معتادان وابسته به تریاک افغانستان به مواد مخدر کیمیاوی رو میآورند


روند تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
روند تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

پالیسی سازان در مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیاد اتحادیه اروپا (EMCDDA)، با مرور وضعیت بازار مواد مخدر در یک سال گذشته، به این نتیجه رسیده اند که کاهش کشت کوکنار در افغانستان بجای منفعت، تهدیدهای جدی تری را به این اتحادیه متوجه ساخته است.

در نشستی که به منظور بررسی این تهدیدها به اشتراک پالیسی سازان این مرکز برگزار شد، آنان هُشدار دادند که معتادان وابسته به تریاک افغانستان در اتحادیه اروپا، با کاهش هیرویین ساخته شده از این تریاک، به مواد مخدر کیمیاوی، از جمله شیشه رو خواهند آورد.

الکسی گوسدیل، رییس مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیاد در اتحادیه اروپا در این نشست از پیامدهای ناگوار کاهش تولید تریاک و افزایش مواد مخدر کیمیاوی هُشدار داد:

" اگر منع کشت کوکنار همچنان در افغانستان ادامه یابد، به این معنی است که هیرویین ساخته شده از تریاک خالص در اروپا کاهش خواهد یافت. در نتیجه همانند بیست سال قبل در دور اول حاکمیت طالبان، تغییراتی در بازار مواد مخدر به وجود خواهد آمد. در نتیجه آن هفتاد در صد مصرف کننده گان مواد مخدر در اروپا که به هیرویین ساخته شده از تریاک افغانستان معتاد اند، به استفاده از مواد مخدر کیمیاوی رو خواهند آورد."

شیره تریاک از کشترار های افغانستان
شیره تریاک از کشترار های افغانستان

در گزارش ماه گذشته که از سوی همین مرکز نشر شد، در آن آمده بود که با وجود کاهش در کشت کوکنار در افغانستان، قاچاق تریاک به کشورهای همسایه و تولید هیرویین با استفاده از تریاک افغانستان کاهش نیافته است.

مرکز نظارت از مواد مخدر اتحادیه اروپا دریافته که اکثریت تریاک تولید شده در افغانستان به ایران و پاکستان قاچاق میشود و با تبدیل کردن آن به هیرویین، گروههای مافیایی این دو کشور آن را به اروپا قاچاق میکنند.

حال پالیسی سازان این مرکز میگویند، رویدادهای ضبط مواد مخدر و دستگیری قاچاقبران در ماههای اخیر در ترکیه نشان میدهد که قاچاقبران هیرویین از این مسیر برای قاچاق شیشه تولید شده در افغانستان به اروپا استفاده میکنند.

کترین دی بول، رییس اجرایی پولیس اتحادیه اروپا میگوید، گروههای مافیایی توانسته اند عرضه و تقاضا به مواد مخدر در جهان را به شکلی که خواسته اند، مدیریت کنند:

" گروههای مافیایی در بازار مواد مخدر خیلی فعال و انعطاف پذیر اند، زیرا تمامی بحرانهای را که ما شاهد آن بودیم، همانند زمان کرونا و تحول در افغانستان، با این همه بازار مواد مخدر فعال بوده است. تجارت مواد مخدر یک تجارت منفعت آور است و حتی گروههای مافیایی برای ادامه آن به خشونت ملحق شده اند."

خوشبینی محتاطانه اتحادیه اروپا از کاهش کشت کوکنار در افغانستان و نگرانی این اتحادیه از افزایش تولید و قاچاق شیشه از این کشور در حال است که سخنگوی حکومت طالبان به تازه گی گفته که با توجه به آسیب پذیری جامعه جهانی از مواد مخدر افغانستان، مبارزه با آن نیازمند همکاریهای مشترک است.

به گفته وی، اما با گذشت دو سال از منع کشت کوکنار در افغانستان، جامعه جهانی با حکومت آنان همکاری لازم را نکرده است.

XS
SM
MD
LG