افغانستان
انفجار ماین در ولایت زابل یک کودک را کشت و پنج تن دیگر را زخمی ساخت
در نتیجه انفجار ماین در ولایت زابل امروز جمعه یک کودک کشته و پنج کودک دیگر زخمی شدند.
دفتر مطبوعاتی قوماندانی امنیه حکومت طالبان در زابل با پخش خبرنامه ای گفته است که ماین بجا مانده از گذشته ها در ولسوالی شهر صفا منفجر شد.
آنچه مواد انفجاری بجا مانده از زمان جنگ در افغانستان خوانده می شود، هر از گاهی قربانی می گیرد.
بر اساس گزارش ها، کودکان بیشترین قربانیان را تشکیل می دهند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ملاله یوسفزی در دیدار با اعضای پارلمان بریتانیا در مورد وضعیت زنان افغانستان صحبت کرد
ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل از جامعه جهانی خواسته است که اپارتاید جنسیتی از سوی طالبان در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
او روزگذشته درایکس (تویتر سابق) نوشت که در دیدارش با اعضای پارلمان بریتانیا، خواستار پاسخگو قرار دادن طالبان به خاطر جنایات شان علیه زنان افغان شده است.
به گفته ملاله، از حکومت بریتانیا انتظار دارد که این موضوع را از طریق اقدامات جدی پیگیری کند.
حکومت طالبان در بیش از سه سال برگشت به قدرت، به دلیل وضع محدودیت های سختگیرانه علیه زنان و دختران در افغانستان، مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
دختران در افغانستان هنوز هم قادر به ادامه آموزش فراتر از صنف ششم نیستند و دروازه های پوهنتون ها همچنان به روی دانشجویان دختر بسته باقی مانده اند.
زنان و دختران نمی توانند در سازمان های غیردولتی داخلی و بین المللی و بیشتر اداره های دولتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان کار کنند.
کمیته حفاظت ازخبرنگاران: افغانستان کشوری است که قاتلان خبرنگاران در آن مصئونیت دارند
در رده بندی تازه مصئونیت قاتلان خبرنگاران، افغانستان پس از سودان جنوبی در جایگاه ششم قرار گرفته است.
کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) در این رده بندی، هایتی و اسرائیل را در جایگاه اول و دوم آورده است؛ کشورهایی که در آنجا خبرنگاران کشته میشوند اما قاتلان از مجازات مصئون اند.
این کمیته میگوید که دریک دهه گذشته ۱۸ خبرنگار در افغانستان کشته شدهاند.
این کمیته در رده بندی درباره معافیت قاتلان خبرنگاران در جهان گفته است که گروه داعش مسئولیت ۱۳ مورد قتل را در افغانستان بر عهده گرفته است.
براساس گزارش، بیشترین قتلها در سال ۲۰۱۸ رخ دادهاند. به ویژه در اول ماه می ۲۰۱۸، دو حمله انتحاری در کابل باعث کشته شدن ۲۵ نفر، از جمله ۹ خبرنگار شد.
در میان قربانیان این حمله، سه خبرنگار رادیو آزادی به نامهای سباوون کاکر، عبادالله حنانزی و فرشته محرم درانی شامل بودند.
گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت این دوحمله را پذیرفته بود.
جنبش زنان برای صلح و آزادی از گزارش تازهٔ ریچارد بنیت استقبال کرد
جنبش زنان برای صلح و آزادی از گزارش جدید ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان استقبال کرده است.
در این گزارش که دوشنبه گذشته منتشر شد، به نقل از منابع آمده است که زنان در زندانهای طالبان با آزار و اذیت جنسی و تجاوز مواجه میشوند.
این جنبش میگوید که گزارش بنیت جنایاتی را افشا میکند که نه تنها نقض قوانین بینالمللی، بلکه زیر پا کردن اصول اسلامی، انسانی و اخلاقی است.
این جنبش از برخی نهادهای بینالمللی خواسته است که ادامه تخلفات این چنینی طالبان، آنان را پاسخگو قرار بدهد.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان را یک «فرد عقده ای» خوانده و گفته است که این گزارش نیز به دلیل همین "عقده" نوشته شده است.
معاون سیاسی سرمنشی ملل متحد و سفیر دایمی قطر در این سازمان در مورد نشست چهارم دوحه در باره افغانستان گفتگو کردهاند
روزمری دیکارلو معاون سیاسی سرمنشی ملل متحد و شیخه علیاء بنت احمد بنت سیف آل ثانی سفیر دایمی قطر در این سازمان در رابطه به برگزاری نشست چهارم دوحه در مورد افغانستان گفتگو کرده اند.
وزارت خارجه قطر چهارشنبه (نه عقرب) با نشر اعلامیهای خبر داده که در این ملاقات که در شهر نیویارک انجام شد، دو مقام تاکید کردند که از نتایج مثبت نشست سوم دوحه، باید در نشست چهارم آن استفاده شود.
اما در اعلامیه تاریخ برگزاری نشست چهارم دوحه ذکر نشده است.
نشست سوم دوحه در ماه سرطان سال روان تحت رهبری خانم دیکارلو در قطر برگزار شد که در آن نمایندههای طالبان هم برای نخستین بار در سلسله این نشستها اشتراک کردند.
عدم حضور زنان و جامعه مدنی در نشست سوم دوحه انتقادات فعالان حقوق زنان را برانگیخت.
در اثر تیراندازی نیروهای مرزی ایران در مرز نیمروز یک افغان کشته شده است
گزارش شده است که در نتیجۀ تیراندازی نیروهای مرزی ایران در ولایت نیمروز در نزدیکی سرحد ایران یک افغان کشته شده است.
این پس از آن است که از درگیری میان طالبان و نیروهای مرزی ایران گزارش شد.
سازمان حقوق بشری حالوش که خبرهای مربوط به سیستان و بلوچستان ایران را منتشر میکند، امروز در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق نوشت که نیروهای مرزی ایران در نقطه صفری با نیروهای یک پوستۀ سرحدی طالبان درگیر شدند.
به گفتۀ حالوش، این درگیری پس از آن آغاز شد که نیروهای ایرانی مستقر در روستای ساسولی ولسوالی هیرمند ایران بر گروهی از بلوچهایی تیراندازی کردند که در بخش انتقال تیل از مرز کار میکنند و دستکم یکی آنها کشته شد.
حالوش، فرد کشته شده را نعیم ریگی، ۲۶ ساله معرفی کرده است. گفته شده است که درگیری میان دو طرف چند ساعت ادامه یافت.
اما مولوی حنظله، کمیسار طالبان در منطقه پل ابریشم ولایت نیمروز در صحبت با رادیو آزادی گزارش ها در مورد درگیری میان افراد آنان و نیروهای مرزی ایران را رد کرد. اما او به جز از تایید کشته شدن یک تن، جزئیات بیشتر نداده است.
شخصی که خود را پسر خالۀ نعیم ریگی معرفی کرده است، به رادیو آزادی گفت که ریگی دیشب زمانی که میخواست به آن سوی مرز ایران برود، در نتیجۀ آتشباری نیروهای ایران کشته شد.
تأیید گزارشها در مورد این چنین رویداد ها به گونۀ مستقل دشوار است. اما بسیاری رسانهها به گزارشهای حالوش در مورد چنین رویدادها در مناطق مربوط به سیستان و بلوچستان اتکا میکنند.
ریچارد بنت: در صورت تداوم نقض حقوق بشر طالبان را به محکمه بین المللی عدالت راجع خواهند کرد
ریچارد بینت گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می گوید که عاملین نقض حقوق بشر در افغانستان باید پاسخگو قرار گیرند.
آقای بنیت این را سهشنبه (هشت عقرب) در پایان سفر شش روزه خود به کانادا گفت.
براساس گزارش ملل متحد که در صفحه انترنتی ریلیف ویب نشر شده، بنیت همچنان از اقدام اخیر کانادا، هالند، جرمنی و آسترالیا ستایش کرد که هشدار داده اند که در صورت تداوم نقض حقوق بشر در افغانستان، حکومت طالبان را به محکمه بین المللی عدالت راجع خواهند کرد.
آقای بنیت از کانادا خواست که به حمایت خود از حقوق بشر شهروندان افغانستان ادامه دهد.
او از کانادا قدردانی کرد که عادی سازی روابطش با طالبان را به بهبود وضعیت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان مشروط کرده است.
گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان همچنان گفته که در جریان سفرشش روزه اش به کانادا به شماری از افغانها از جمله، فعالان حقوق زنان، اقلیت ها و خبرنگاران افغان دیدارهای داشته است.
حکومت طالبان در مورد اظهارات تازه ریچارد بینت هنوز چیزی نگفته، اما پیش از این، وی را به تبلیغ منفی علیه طالبان متهم کرده و سفر بینت به افغانستان را منع اعلام کرده است.
طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، محدودیتهای سختگیرانه را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کردند که یکی از آنها مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم دختران است.
طالبان در پکتیکا یک تن را به اتهام سرقت شلاق زدند
طالبان چهارشنبه (نه عقرب) یک فرد را به اتهام سرقت در وسلوالی خیرکوت ولایت پکتیکا در محضر عام شلاق زدند.
در اعلامیه ستره محکمه طالبان که امروز نشر شد، آمده است که براساس فیصله محکمه ابتدایی، متهم را ۳۹ شلاق زدند و به شش سال زندان هم محکوم کرده اند.
مجازات در محضر عام از سوی طالبان در این اواخر افزایش چشمگیری یافته است.
طالبان همچنان یکشنبه گذشته یک فرد را در ولسوالی دولت آباد ولایت فاریاب به اتهام آنچه زنا خوانده اند، در محضر عام ۳۵ شلاق زدند و به چهار ماه حبس محکوم کردند.
این مجازات در حالی تطبیق میشوند که نهادهای بین المللی و حقوق بشری بارها از طالبان خواسته اند که مجازات بدنی را متوقف کنند.
یک شهروند افغان در آذربایجان به ده سال زندان محکوم شد
براساس رسانههای این کشور، محکمه جرایم سنگین آذربایجان فیصله خود در مورد این شهروند افغانستان که به نام فوزان موسی خان شناسایی شده، روز چهارشنبه (۹ عقرب) اعلام کرد.
اداره امنیت ملی آذربایجان در وبسایت خود با نشر ویدیویی گفته است که موسی خان به اتهام طرحریزی یک حمله تروریستی در باکو حدود یکسال پیش از سوی نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شده بود. او پس از آن به دست نیروهای امنیتی افتاد که به منظور به دست آوردن اسلحه با اشخاص دیگری که هویت آنها روشن نشده، تماس گرفته بود.
یک شرکت تُرکی در ولایت جوزجان فابریکه تولید سمنت اعمار میکند
وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان، قرارداد اعمار یک فابریکۀ سمنت در منطقه یتیم تاق ولایت جوزجان را با یک شرکت ترکی، امضا کرد.
در مراسم امضای این قرار داد که روز سه شنبه(۲۹ اکتوبر) توسط ملا هدایت الله بدری وزارت معادن و پترولیم به ارزش ۱۶۳ میلیون دالر امریکایی با شرکت ۷۷ ترکی امضا شد، ملا عبدالغنی برادر، معین اقتصادی رییس الوزرای طالبان نیز حضور داشت.
به گفتۀ ملا بدری، با اعمار این فابریکۀ سمنت برای یکهزار و ۲۵۰ تن در جوزجان، زمینۀ کار نیز فراهم خواهد شد.
براساس گزارش ها، در سه سال گذشته حکومت طالبان، قرارداد های اعمار برخی تاسیسات و فابریکه ها را با شرکت های مختلف امضا کرده و انتقادات زیادی هم در زمینۀ شفافیت عقد این قرار دادها وجود دارد.
ارزیابی سازمان ملل متحد: شهر کابل تا سال ۲۰۳۰ با کمبود شدید آب مواجه خواهد شد
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) هشدار داده که در صورت عدم اقدام فوری، شهر کابل تا سال ۲۰۳۰ میلادی با کمبود شدید آب، مواجه خواهد شد.
این ادارۀ سازمان ملل متحد روز سه شنبه(۲۹ اکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) گفتۀ که شهرنشینی سریع و اثرات تغییرات اقلیمی منجر به کاهش قابل توجه سطح آب های زیرزمینی در شهر کابل شده است.
به گفتۀ یونیسف، پس از دهه ها جنگ و درگیری، افغانستان برای مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیم آماده نیست.
شماری از کارشناسان استفاده از آب دریای پنجشیر را برای کمک آب به تامین شهر کابل به حیث یک راه حل بالقوه برای این بحران پیشنهاد کرده اند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۸۰ درصد نفوس افغانستان به آب پاک کافی دسترسی ندارند.