افغانستان
سازمان ملل در تلاش پاکسازی ماین ها و مواد منفجر ناشده در افغانستان است
سازمان ملل متحد در تلاش پیدا کردن راه های پایدار برای پاکسازی مواد انفجار داده نشده در افغانستان است.
ژان پیر لاکروا (Pierre Lacroix-Jean) معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور عملیات صلح به روز دوشنبه ۲۱می در یک ویدیوی که در شبکه اجتماعی ایکس یا تویتر سابق ملل متحد منتشر شده، گفته که در افغانستان صد هزار تُن مواد منفجر نشده از بقای جنگ باقی مانده که در راستا خنثی سازی آن تعدادی را آموزش داده اندکه به گفته ای او، خیلی مهم است.
در این پُست آمده که لاکرواٰ از افغانستان بازدید می کند و در تلاش راه های حل برای رهایی از شر این مواد می باشد.
گفته می شود که در سال گذشته، انفجار مواد منفجر ناشده در افغانستان جان ۸۰۰ تن را گرفت که اکثریت آنها را کودکان تشکیل می دهند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
تعداد افغان های که در سالجاری میلادی در ایران اعدام شده اند، به ۷۱ تن رسید
یک سازمان حقوق بشر ایران می گوید که با اعدام یک افغان دیگر در ایران، تعداد افغان های که در جریان سالجاری میلادی در آن کشور اعدام شده اند، به ۷۱ تن رسید.
سازمان حقوق بشر(هه نگاو ) در گزارشی روز پنجشنبه ۶ جدی گفت که احکام اعدام دو زندانی از جمله یک افغان روز چهارشنبه در زندان مرکزی عادل آباد در شیراز اجرا شد.
در گزارش گفته شده که این افغان به نام کاتب سیدنیان به اتهام «قتل عمد» اعدام شده است.
سازمان ها و مدافعان حقوق بشر می گویند که روند رسیدگی به دوسیههای متهمان در ایران به طور عادلانه رسیدگی نشده و اکثراً افراد متهم به وکیل مدافع دسترسی ندارند.
یونیسف می گوید که از گزارشها در مورد کشته شدن حداقل ۲۰ کودک در افغانستان، عمیقاً اندوهگین شده است
یک مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می گوید که این اداره از گزارشها در بارۀ کشته شدن دستکم ۲۰ کودک در حملۀ در نزدیک مرز در مناطق شرقی افغانستان عمیقاً اندوهگین است.
سانجی ویجسکرا، مدیر منطقهای یونیسف در جنوب آسیا روز پنجشنبه ۶ جدی در پستی در شبکۀ اکس (توییترسابق) با خانواده های قربانیان ابراز همدردی کرده، افزوده که کودکان هیچگاهی هدف نیستند و نباید باشند.
پیش از این، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما ) در شبکۀ ایکس دیروز نوشت که گزارشهای معتبری را دریافت کرده که نشان میدهد دهها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان در حملات هوایی اردوی پاکستان به مناطقی در ولایت پکتیکا کشته شدهاند.
یوناما گفته است که به یک تحقیق برای اطمینان از پاسخگویی، جلوگیری از تکرار چنین رویداد ها و حفظ حقوق قربانیان نیاز است.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان گفته است که در حملۀ هوایی اردوی پاکستان بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا سه شنبه شب ۴ جدی، ۵۱ تن به شمول زنان و کودکان کشته و شش تن دیگر زخمی شده اند.
اسلام آباد روز پنجشنبه این حملۀ هوایی را تایید کرد. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در یک نشست خبری در اسلامآباد گفت که بر اساس معلومات استخباراتی پاکستان، این عملیات در مناطق مرزی اجرا شده که به گفتهٔ او از آنجا تهدیدهای تروریستی متوجه شهروندان پاکستان بود.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان با انتقاد تند از این اقدام پاکستان ،روز پنجشنبه در کابل گفت که حاکمان پاکستان بر مهاجران «فقیر» وزیرستانی در پکتیکا بمباران کردند.
مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که درسال ۲۰۲۴ رسانهها با سرکوب بیشتر مواجه بودند
مرکز خبرنگاران افغانستان با انتشار گزارشی در مورد وضعیت آزادی رسانهها و خبرنگاران در افغانستان در سال ۲۰۲۴ گفته است که در این سال روند سرکوب آزادی رسانهها با شدت و گستردگی بیشتر ادامه یافت.
در بخشی از این گزارش که امروز پنجشنبه ۶ ماه جدی منتشر شد، آمده است که وضع محدودیتها از جمله ممنوعیت نشر تصاویر زندهجان سبب افزایش سرکوب آزادی رسانهها شده است.
در گزارش گفته شده است که در سال ۲۰۲۴ دودستگی در حکومت طالبان در پیوند به شیوهی رفتار با رسانهها بیش از ۲۰۲۳ مشهود بود.
در ادامه گفته شده است که واقعات ۱۲ ماه گذشته نشاندهندهی مبهم بودن وضعیت اجرای قانون رسانههای همگانی است.
این قانون که در دوران حکومت جمهوری تصویب شده بود، آزادی رسانهها را به رسمیت میشناسد و از رسانههای آزاد حمایت میکند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد از واکسین کردن ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار حیوان در افغانستان خبر داد
سازمان غذا و زراعت ملل متحد، FAO میگوید که برای مصونیت معیشت در افغانستان در سال جاری میلادی ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار حیوان را واکسین کرده است.
بخش افغانستان این اداره امروز در صفحهٔ ایکس یا توییتر سابق نوشت که ۲ میلیون گاو، ۳ میلیون رأس گوسفند و بُز، ۸ هزار گاو شیرده و ۱ میلیون حیوان برای از بین بردن کرمها واکسین شدهاند.
سازمان ملل متحد گفته است که واکسینها از حیوانات محافظت و امنیت غذایی میلیونها نفر را تضمین میکند.
با وصف تلاشهای ادارههای مددرسان سازمان ملل متحد برای مصونیت معیشت در افغانستان، برنامه جهانی غذا و شماری دیگر ادارهها هشدار دادهاند که نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
وزارت صحت عامه طالبان: ۷۲ درصد از مردم در روستاهای افغانستان از خدمات صحی محروم اند
وزارت صحتعامه حکومت طالبان میگوید که ۷۲ درصد جمعیت مناطق روستایی افغانستان به خدمات صحی اولیه و ثانوی دسترسی ندارند.
در گزارش این وزارت که بهروز چهارشنبه، ۵ ماه جدی منتشر شد، آمده است که از میان ۴۰۰ ولسوالی کشور، تنها ۹۳ ولسوالی شفاخانه دارند.
بهگفته وزارت صحتعامه حکومت طالبان، بهدلیل کمبود شفاخانه در مناطق روستایی، بیماران اغلباً برای درمان مشکلات جزئی صحی مجبوراند به مراکز ولایات سفر کنند.
این وزارت بر ضرورت گسترش خدمات صحی در مناطق دورافتاده تأکید کرده و گفته است که ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، برای ساخت ۳۱۸ شفاخانه در ولسوالیها بودجه اختصاص داده است و پس از تکمیل شدن مراحل قانونی و اداری، کار ساخت این شفاخانهها آغاز خواهد شد.
بهگفته وزارت صحتعامه طالبان، در حال حاضر تمامی شفاخانههای کشور از ظرفیت ۱۳ هزار بستر برخورداراند و انتظار میرود با ساخت شفاخانههای جدید، ۱۰ هزار بستر جدید اضافه شود.
وزارت صحتعامه در حالی از کمبود خدمات صحی برای مردم مناطق دورافتاده افغانستان خبر میدهد که حکومت طالبان اخیراً دختران و زنان را از ادامه تحصیل در انستیتوتهای طبی منع کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده و گفته است که در نتیجه این اقدام حکومت طالبان، میلیونها زن و دختر در افغانستان از خدمات صحی محروم خواهند شد.
پولیس ایران یک کافه مهاجران افغان در تهران را بست
پولیس ایران یک کافه در شهر تهران پایتخت این کشور را که متعلق به یک مهاجر افغان است، مسدود کرد.
براساس گزارش خبرگزاری تسنیم ایران، این کافه به نام خانه کابل، چهارشنبه ۵ جدی از سوی پولیس به دلیل نداشتن مجوز و استخدام اتباع غیرمجاز مهرو لاک شد.
مقامهای ایرانی به مهاجرین افغان فاقد اسناد قانونی اقامت، اتباع مجاز می گویند.
خبرگزاری تسنیم افزوده که کافه خانه کابل، محلی برای تجمع شهروندان غیرمجاز بوده است.
پیش ازاین، مقامهای ایران حدود ۲۰ مرکز تجاری را در یزد به دلیل استخدام مهاجرین بدون مدرک تعطیل کردند.
اخیراً ایران شرایط زندگی و کار را برای مهاجرین افغان شدیداً دشوار کرده و شماری زیادی از مهاجرین فاقد اسناد قانونی را بازداشت و اخراج کرده است.
خانه آزادی بیان: طالبان قصد دارد تلویزیون ملی را به رادیو مبدل کند
یک نهاد موسوم به خانه آزادی بیان میگوید که اطلاعاتی دریافت کرده که براساس آن حکومت طالبان عملاً در پی تغییر تلویزیون ملی به رادیو صدای شریعت است.
خانه آزادی بیان، روزگذشته چهارشنبه ۵ جدی با نشر اعلامیهای گفت که سه منبع رادیو تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان به این نهاد گفته اند که حکومت طالبان قصد دارد که تلویزیون ملی را در مرکز و ولایتهای این کشور به رادیو مبدل کند.
در اعلامیه آمده است که تلویزیون ملی تحت اداره طالبان پروژه نصب ترانسمیترها برای رادیو ملی و رادیو صدای شریعت را در کابل و ولایت ها به داوطلبی هم گذاشته است.
حکومت طالبان هنوز رسماً در این مورد چیزی نگفته است اما به دلیل ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده، برخی از شبکه های تلویزیونی در چندین ولایت افغانستان از سوی طالبان متوقف شده اند.
خانه آزادی بیان در مورد تغییر ماهیت تلویزیون ملی افغانستان به رادیو صدای شریعت ابراز نگرانی کرده و این اقدام را محکوم کرده است.
نمایشگاه بزرگ صنعتی و تجارتی در کندز امروز پایان می یابد
نمایشگاه بزرگ صنعتی و تجارتی که به کمک شرکت مخابراتی روشن در کندز آغاز شده بود، امروز پنجشنبه(26 دسمبر) به پایان میرسد.
در این نمایشگاه سه روزه در کندز، ده ها غرفه از تولیدات داخلی و صنایع دستی افغانستان به نمایش گذاشته شده است.
مقامات طالبان در کندز می گویند که هدف از برگذاری این نمایشگاه، پیدا کردن بازار برای تولیدات داخلی و صنایع دستی افغانستان است.
یک گروه از داکتران ازبکستان، برای تداوی بیماران به ولایت بلخ رسیدند
بک گروه از داکتران ازبکستان با یک مقدار وسایل طبی و دوا به شهر مزار شریف رسید.
بر اساس گزارش خبرگزاری"ازبیک نیوز" ازبکستان، کارمندان طبی این کشور از پنج جدی تا دوشنبه آینده در ولایت بلخ برای بیماران بطور رایگان دوا و تداوی مورد نیاز را فراهم میکنند.
با این داکتران در ۹ موتر وسایل و مواد طبی هم فرستاده شده است.
مقامات ننگرهار از جلوگیری از قاچاق ۳۸۵ سِکه باستانی خبر داده اند
مقامات ولایت ننگرهار از جلوگیری از قاچاق ۳۸۵ سِکه باستانی در گذرگاه سرحدی تورخم خبر داده اند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان روز چهارشنبه(25 دسمبر) از قول مقامات و منسوبین کمیساری امنیت داخلی در تورخم خبر داد که گفته اند، این ۳۸۵ سِکه باستانی به ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت ننگرهار تسلیم داده شده است.
در مورد این که این سِکه های باستان به کدام عصرتاریخی متعلق است، چیزی گفته نشده و این هم معلوم نیست که در ارتباط با این قضیه، شخص و یا اشخاصی هم دستگیر شده اند، یا خیر؟