خبر ها
استقبال رینا امیری از پخش گزارش تازۀ ریچارد بنیت در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان

رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان، از آخرین گزارش ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان استقبال کرده است.
خانم امیری امروز چهارشنبه، ۳۰ ماه جوزا، در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشت که از گزارش قوی و ادامۀ حمایت از حقوق همه افغانها، تأکید بر لغو احکام افراطی طالبان که حقوق زنان و دختران را سلب کرده و شمولیت زنان افغان در فرآیندهای سیاسی سپاسگزاری میکند.
آقای بنیت گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را روز سهشنبه، ۲۹ ماه جوزا، به پنجاه و ششمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد پیشکش کرد.
در این گزارش از حکومت طالبان خواسته شده تا تمامی فرمانهایی را که براساس آن حقوق اساسی دختران و زنان افغان محدود شده، لغو کند.
این گزارش در حالی به شورای حقوق بشر ملل متحد ارائه شده است که قرار است ملل متحد در سیام ماه جون و اول ماه جولای نشست سوم دوحه در مورد افغانستان را راهاندازی کند.
بنیت گفته که بحثهای نشست سوم دوحه بیشتر بر حقوق زنان و دختران افغان متمرکز خواهد بود.
حکومت طالبان راهاندازی نشست سوم دوحه را به نفع افغانستان خوانده و گفته است که هیئتی را برای اشتراک در این نشست به قطر خواهد فرستاد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
اخراج مهاجرین افغان صنعت ساختمان تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است

ایرج رهبر، رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان عمومی تهران میگوید که صنعت ساختمان، به ویژه در تهران، به دلیل اخراج کارگران افغان با مشکلات جدی مواجه شده است.
او در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا که روز جمعه، ۳ اسد منتشر شد، گفت که بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و اکنون که آنها کشور را ترک کردهاند، برخی از پروژهها به تأخیر افتاده و تولید کاهش یافته است.
رهبر میافزاید که کارگران افغان قبلاً در زمینههای مختلفی از جمله سیمنتریزی، سنگتراشی، بنایی و کارهای عمومی کار میکردند و اکنون یافتن کارگران ایرانی برای این حرفهها زمان میبرد.
او همچنین گفت که کارگران ایرانی به کارهای ساختمانی ساده علاقه چندانی ندارند، زیرا دستمزد آنها پایین است، اما کارگران افغان با دستمزد پایین، بدون بیمه اجتماعی رنج زیادی میکشند، به همین دلیل کارفرمایان آنها را در اولویت قرار میدهند.
رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان صنعتی تهران همچنین گفت که دستمزد یک کارگر ایرانی برابر با دو کارگر افغان است.
رمضان قدیروف، رهبر چچن در شهر بدروم ترکیه از غرق شدن نجات یافت

رسانههای ترکیه روز جمعه گزارش دادند که این رویداد روز پنجشنبه در یک هتل پنج ستاره در منطقۀ کاینار شهر بدروم رخ داد، زمانی که رمضان قدیروف به داخل آب افتاد و اندکی پس از آن بیهوش شد.
طبق گزارشها، او برای شنا وارد آب شده بود، اما ناگهان کنترل خود را از دست داد و به زیر آب رفت.
گارد ساحلی ترکیه و کارکنان هتل پس از مشاهدۀ وضعیت بحرانی او، بلافاصله مداخله کردند و او را از آب بیرون کشیدند.
رمضان قدیروف، رهبر چچن از جمله متحدان اصلی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به شمار میرود که به جنگ روسیه با اوکراین نیرو فرستاده است.
پایان نشست مقامهای ایرانی و اروپایی در بارۀ برنامۀ هستهای ایران؛ تهران به ادامۀ رایزنیها تأکید کرد

کاظم غریبآبادی، معاون وزیر امور خارجۀ ایران، روز جمعه از استانبول گزارش داد که تهران موافقت کرده است که با طرفهای اروپایی در بارۀ موضوع هستهای ایران به رایزنیها ادامه دهد.
او در پیامی که در صفحۀ ایکس خود منتشر کرد، نوشت: "ما به شدت از مواضع آنها در مورد جنگ تهاجمی اخیر انتقاد کردیم و مواضع اصولی خود را، به ویژه در مورد مکانیزمی به نام "اسنپ بک" روشن کردیم."
برخی از خبرگزاریها پیش از این گزارش داده بودند که مذاکرات استانبول ممکن است بر اعمال مجدد تحریمها علیه ایران متمرکز باشد.
غریبآبادی همچنین در پیام خود گفت: "هر دو طرف برنامههای مشخصی داشتند که جنبههای مختلف آن بررسی شد و تصمیم گرفته شد که رایزنیها ادامه یابد."
او اما جزئیاتی در بارۀ این برنامههای مشخص ارائه نکرد.
معاونان وزیر امور خارجه ایران و نمایندگان فرانسه، جرمنی و بریتانیا روز جمعه، ۲۵ جولای مذاکرات خود را در استانبول آغاز کردند.
این مذاکرات بخشی از تلاش مجدد برای حل اختلاف بر سر برنامه هستهای ایران است.
این اولین دیدار بین ایران و سه کشور اروپایی بر سر برنامه هستهای ایران از زمان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران در ماه گذشته بود.
حکومت طالبان رسماً به ممنوعیت صادرات افغانستان به هند از طریق پاکستان اعتراض کرده است

رسانههای پاکستانی دیروز (جمعه) گزارش دادند که یک هیئت عالیرتبه به رهبری معاون وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در سفر اخیر خود به این کشور، مذاکرات مفصلی با مقامات پاکستانی در مورد این موضوع انجام داده است.
منابع دولتی پاکستان به رسانههای پاکستانی گفتند که هیئت طالبان خاطرنشان کرده که پاکستان از ماه می امسال اجازۀ صادرات کالاهای افغانستان به هند از طریق بندر واگه را نداده است که این امر با توافقنامۀ تجارت ترانزیتی افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ در تضاد است.
هیئت طالبان به مادهای از این توافقنامه که به افغانستان اجازه میدهد از طریق بندر واگه به یک کشور سومی صادرات داشته باشد، اشاره کرده و نگرانی خود را در مورد آن ابراز داشت.
این منابع گفتند که هیئت پاکستانی به رهبری معاون وزیر تجارت پاکستان، سیاست جدید را برای مقامات طالبان توضیح داد و گفت که پاکستان از ماه می امسال تجارت کشورهای سومی با هند را از طریق پاکستان ممنوع کرده است و این تصمیم به دلیل تنشهای اخیر گرفته شده است.
این منابع افزودند که هیئت پاکستانی به مقامهای طالبان گفته اند که طبق سیاست فعلی، هیچ تجارت کشور سومی از پاکستان به هند مجاز نیست و این تصمیم بر اساس منافع ملی این کشور گرفته شده است.
قرار است این موضوع در مذاکرات آینده بین دو طرف مورد بحث قرار گیرد تا از اختلاف احتمالی در چارچوب دوجانبۀ تجارت ترانزیتی جلوگیری شود.
تاجران افغان میگویند که موانع پاکستان برای صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه، خسارات سنگینی به آنها وارد کرده است.
بررسی راههای تجهیز و تقویت مرز میان افغانستان و تاجیکستان در نشست پیمان امنیت جمعی

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) روز جمعه جلسهای را برای بررسی راههای تقویت مرز بین تاجیکستان و افغانستان برگزار کرد.
خبرگزاری اینترفاکس به نقل از بیانیۀ مطبوعاتی دفتر مطبوعاتی این سازمان گزارش داده که در این جلسه که در دارالانشاء پیمان امنیت جمعی برگزار شد، تقویت و تجهیز مرز تاجیکستان با افغانستان مورد بحث قرار گرفت.
در این جلسه همچنین فهرست سلاحهای نیروهای مرزی تاجیکستان در مرز افغانستان مورد بحث قرار گرفت.
افغانستان و تاجیکستان ۱۳۵۷ کیلومتر مرز مشترک دارند.
با وجود به رسمیت شناختن حکومت طالبان توسط روسیه و افزایش روابط اقتصادی و تجاری بین کشورهای آسیای مرکزی و طالبان، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، این کشورها بارها نگرانیهای امنیتی خود را در مورد افغانستان ابراز کردهاند.
هند با گسترش کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به افغانستان مخالفت کرد

کرتی واردان سینگ، وزیر دولت در امور خارجۀ هند، این موضع را در یک بیانیۀ رسمی به پارلمان کشورش روشن کرد و آن را "غیرقابل قبول" خواند.
او گفت که دولت از نشست سهجانبۀ چین، پاکستان و افغانستان در پکن در ۲۱ ماه می که در آن همکاریهای منطقهای، بهویژه در زمینۀ جادهها، مورد بحث قرار گرفت، آگاه است.
سینگ افزود: "دولت همواره اعتراض خود را با طرفهای مربوطه در میان گذاشته است که کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) از بخشهایی از سرزمینهای هندی لاداخ و جامو و کشمیر عبور میکند و این مناطق بهطور غیرقانونی توسط پاکستان اشغال شدهاند. این پروژه یک کمربند، یک جاده نام دارد، اما ما به آن اعتراض کردهایم و از آنها خواستهایم که این فعالیتها را متوقف کنند."
او گفت که هرگونه پیشنهادی برای مشارکت کشورهای سومی یا گسترش این کریدور غیرقابل قبول است.
فیفا برای تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان مربی رسمی گماشت

پائولین همیل، بازیکن سابق و مربی باسابقۀ تیم جوانان اسکاتلند، به عنوان اولین مربی رسمی تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان منصوب شد.
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) روز جمعه اعلام کرد که همیل هدایت این تیم تازه تأسیس را بر عهده خواهد داشت.
تیم ملی فوتبال زنان مهاجر افغانستان در ماه می ۲۰۲۴ توسط فیفا اعلام شد.
طبق اعلام فیفا، همیل در حال حاضر در سه کمپ "استعدادیابی" برای پرورش تیمی برای بازیهای دوستانۀ بینالمللی شرکت کرده است.
پائولین همیل که ۱۴۱ بازی ملی برای کشورش انجام داده است، علاوه بر اسکاتلند، مربی تیم ملی زنان عربستان سعودی نیز بوده است.
عربستان سعودی بیش از ۴ میلیارد دالر در سوریه سرمایهگذاری میکند

یک هیئت بزرگ تجاری سعودی برای امضای قراردادهایی به ارزش بین ۴ تا ۶ میلیارد دالر برای سرمایهگذاری در سوریه وارد دمشق شده است.
این هیئت به ریاست خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان، این هفته، اول اسد به همراه حدود ۱۳۰ تاجر بزرگ سعودی وارد دمشق شد و در یک کنفرانس دو روزۀ سرمایهگذاری سوریه شرکت کرد.
عربستان سعودی، ترکیه و امارات متحدۀ عربی مهمترین حامیان دولت موقت سوریه به شمار میروند.
حمزه مصطفی، وزیر اطلاعات سوریه گفت که هیئت سعودی در این سفر قراردادهایی به ارزش بین ۴ تا ۶ میلیارد دالر با دولت سوریه امضا خواهد کرد.
با این حال خبرگزاری رسمی عربستان سعودی گزارش داد که ارزش این قراردادها ۴ میلیارد دالر خواهد بود.
بر اساس یک ارزیابی جدید، نزدیک به ۳.۵ میلیون افغان در زمستان آینده در معرض خطر جدی سرمای شدید قرار دارند

این ارزیابی توسط یک سازمان بشردوستانه به نام “Reach” انجام شده که با جمعآوری، تجزیه و تحلیل دادهها در مناطق بحرانزده، تصمیمگیری مبتنی بر شواهد را تسهیل میکند.
این سازمان در آخرین گزارش خود هشدار داد که خطر تلفات انسانی و حیوانات به دلیل سرما در مناطق کوهستانی افغانستان وجود دارد.
این نگرانیها به ویژه در ولایتهای دورافتادهای مانند غور، بدخشان و بامیان که زیرساختها ضعیف هستند و احتمال تأثیر تغییرات اقلیمی شدید بر مردم و حیوانات بیشتر است، بسیار زیاد است.
این گزارش به تجربیات گذشته در شرایط اضطراری زمستانی، مانند حادثۀ جنوری ۲۰۲۳ در ولایت غور که در آن بیش از ۷۰ هزار دام در دمای منفی ۳۳ درجه سانتیگراد جان باختند، اشاره دارد.
این درحالیست که بازگشت صدها هزار مهاجر از ایران و پاکستان نگرانیها در مورد سرپناه و سایر امکانات آنها در افغانستان را افزایش داده است.
مقامهای ارشد اسرائیل و سوریه برای نخستین بار در پاریس دیدار کردند

پس از روی کار آمدن حکومت احمد شرع در سوریه، مقامات ارشد اسرائیلی و سوری برای نخستین بار در یک دیدار رو در رو با یکدیگر در پاریس با میزبانی یک دیپلومات ارشد امریکایی دیدار کردند.
در این مذاکرات ران درمر، وزیر امور راهبردی و سیاستمدار نزدیک به صدر اعظم و تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی از آدرس اسرائیل و اسعد شیبانی، وزیر خارجۀ سوریه که نزدیک به احمد شرع محسوب میشود، در این دیدار شرکت کردند.
نشست چهار ساعته روز پنجشنبه، دوم سرطان با میزبانی تام باراک، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور سوریه که سفیر واشینگتن در ترکیه نیز است، برگزار شد.
آخرین بار که مقاماتی از اسرائیل و سوریه با یکدیگر دیدار کرده بودند، در سال ۲۰۰۰ میلادی در جریان کوششهای دولت وقت بیل کلینتون برای برقراری صلح میان اسرائیل با حکومت حافظ اسد، پدر بشار اسد، بود.
دیدار دیروز در حالی صورت گرفت که در درگیریهای مرگبار یک هفته پیش در منطقۀ سویدا در جنوب غرب سوریه، اردوی اسرائیل به حمایت از دروزیها مواضع نیروهای دولتی سوریه از جمله ورودی کاخ ریاست جمهوری را بمباران کرد.