در حالی که روند اخراج پناهندهگان افغان از پاکستان دوباره آغاز شده، فیلیپو گرانده، کمیشنر عالی امور پناهندهگان ملل متحد، امروز (۷ جولای) برای گفتوگو با مقامات پاکستانی و مهاجران افغان به پاکستان میرود.
قیصر افریدی، سخنگوی کمیشنری عالی امور پناهندهگان ملل متحد در پاکستان، در مورد سفر آقای گرانده، شام دیروز (۶ جولای) به رادیو آزادی گفت:
"کمیشنر عالی امور پناهندهگان ملل متحد برای سه روز به پاکستان میآید، او با مقامات دولتی دیدار میکند. همچنین با نمایندهگان مهاجرین افغان ملاقات خواهد کرد و مشکلات پناهندهگان افغان در پاکستان را با مقامات دولتی در میان خواهد گذاشت."
مقامات پاکستانی به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفتهاند که فیلیپو گرانده نخست به شهر پشاور، مرکز ایالت خیبرپختونخوا میرود، جایی که بیشترین مهاجران افغان زندهگی میکنند، سپس او به شهر اسلامآباد، پایتخت پاکستان خواهد رفت.
روند اخراج پناهدهگان افغان از پاکستان همچنان دوام دارد
تعداد دقیق پناهندهگان افغان در پاکستان معلوم نیست، اما براساس گزارش کمیشنری عالی امور پناهندهگان ملل متحد، تعداد مجموعی مهاجرین افغان در پاکستان بیش از سه میلیون تن است که کمتر از یک میلیون آن کارتهای ویژۀ مهاجرت دارند و ۱.۳ میلیون آنها ثبت نشدهاند.
حکومت پاکستان نیز میگوید که حدود ۸۰۰ هزار کارت را به درخواست حکومت جمهوری مخلوع افغانستان برای افغانهایی صادر کرده که کارت تابعیت افغانستان را دارند.
این در حالیست که سلسلۀ اخراج پناهندهگان افغان از پاکستان که در ماه نوامبر سال گذشتۀ میلادی آغاز شده بود و تا اکنون نیز ادامه دارد.
آژانس خبری باختر در کنترل طالبان دیروز گفت که از دهم تا پانزدهم ماه جاری سرطان، حدود دوازده هزار مهاجر افغان از طریق بنادر تورخم در ننگرهار، سپین بولدک در قندهار، ابریشم در نیمروز و اسلام قلعه در هرات، از کشورهای پاکستان و ایران به افغانستان اخراج شدهاند.
اخراج پناهندهگان افغان از پاکستان باعث تنشهایی در روابط کابل و اسلامآباد شده است.
حکومت طالبان: برای میزبانی تعداد زیادی از مهاجران اخراج شده، آماده نیستیم
حکومت طالبان در افغانستان که با تحریمهای کشورهای غربی مواجه است، میگوید که برای میزبانی از تعداد زیادی پناهندهگان افغان که از پاکستان اخراج میشوند، آماده نیست، ولی مقامهای پاکستانی اتهام وارد میکنند که مهاجرین افغان مسئول ناامنیها در پاکستان هستند و باید همه آنها اخراج شوند.
آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، در آغاز هفته گذشته در نشست سوم دوحه در مورد افغانستان، گفت که از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی تا اکنون، حدود ۷۰۰ هزار افغان به پاکستان مهاجر شدهاند که بیشتر آنها به قصد رفتن به سایر کشورها به پاکستان رفتهاند.
آصف درانی، از کشورهایی که وعده پذیرش این افغانها را دادهاند، خواست که به وعدههایشان در این زمینه عمل کنند.