لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۱

هیئت طالبان از انتقال ۳۴ زخمی و دو جسد از حادثۀ تیراندازی مرزی بر افغان‌ها خبر داد


سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستار تحقیق درباره تیراندازی بر مهاجرین افغان در مرز ایران شدند.
سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستار تحقیق درباره تیراندازی بر مهاجرین افغان در مرز ایران شدند.

حکومت طالبان با تأیید تیراندازی بر گروهی از افغان‌ها در ساحۀ کلگان ایران می‌گوید که دو جسد و ۳۴ زخمی این رویداد به افغانستان منتقل شده‌اند.

هیئت تحقیقاتی حکومت طالبان امروز (پنج‌شنبه، ۱۰ عقرب) در اعلامیه‌ای افزوده که برخی قربانیان دیگر در ایران و پاکستان باقی مانده‌اند.

این هیئت شمار دقیق قربانیان را اعلام نکرده و گفته که تلاش‌هایش برای پیدا کردن قربانیان باقی‌مانده در پاکستان و ایران ادامه دارد.

هیئت تحقیقاتی طالبان گفته که مهاجرین افغان در داخل خاک ایران هدف انفجار و تیراندازی قرار گرفتند، اما در مورد عاملان این رویداد به‌طور مشخص چیزی نگفته است.

رهبری هیئت حقیقت‌یاب طالبان را ملا محمد ابراهیم صدر، معاون امنیتی وزارت داخله طالبان به عهده دارد و این هیئت گفته که تحقیقات‌شان ادامه دارد.

این درحالیست که ویب‌سایت حقوق بشری حال‌وش که خبرهای مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، چندی پیش گزارش داد که در تیراندازی مرزبانان ایرانی به تاریخ ۲۲ میزان بر یک گروه بزرگی از افغان‌ها تعداد زیادی کشته و زخمی شدند.

به اساس گزارش‌های قبلی، ده‌ها افغان در مرز سراوان در نتیجه انفجار مین و تیراندازی مرزبانان ایرانی کشته و زخمی شدند. این افراد قصد عبور از مرز میان پاکستان و ایران را داشتند. در ویدیوهایی که خبرگزاری حال‌وش هم نشر کرده، برخی مهاجرین افغان ادعا می‌کنند که صدها تن از مهاجرین افغان هنگامی که می‌خواستند از مرز ایران عبور کنند، از سوی نیروهای مرزی ایران مورد حمله قرار گرفتند.

اما برخی مقام‌های ارشد ایرانی از جمله حسن کاظمی قمی، نمایندۀ ویژۀ ایران برای افغانستان مدعی شدند که تیراندازی از سوی مرزبانان ایرانی صورت نگرفته است.

اخیراً حال‌وش با نشر ویدیوهایی از مهاجرین افغان مدعی شد که شش زخمی این رویداد به ولایت نیمروز منتقل شده‌اند.

به گزارش حال‌وش، زخمیان این حادثه در شفاخانه نیمروز بستری شده‌اند.

این سازمان به نقل از منابع گفته که هم‌زمان با انتقال این زخمی‌ها، ده‌ها مهاجر افغان نیز به تاریخ ۲۷ اکتوبر توسط اردوی پاکستان به نیمروز منتقل شده‌اند.

زمان و مکان دقیق ثبت این ویدیوها مشخص نشده و رادیو آزادی نمی‌تواند آن را مستقلانه تأیید کند.

برخی از افرادی که می‌گویند شاهد رویداد بوده‌اند، در بخشی از این ویدیوها چنین می‌گویند:

"به طرف ایران می‌رفتیم، ۳۰۰ نفر بودیم که ما را به گروپ‌های ۵۰ نفری تقسیم کرد، به طرف مرز فرستاد. آنجا به مرز بالای ما با مرمی جنگ شدید کردند، ما را زدند، باز این طرف آمدیم، نیروهای پاکستانی ما را کمک کردند تا از آنجا بخیر به ملک خود بیاییم. بیخی گشته نمی‌توانیم، شدید زخمی هستیم."

هیئت تحقیقاتی طالبان تأیید کرد که افغان‌ها در داخل خاک ایران هدف تیراندازی و انفجار قرار گرفته‌اند.
هیئت تحقیقاتی طالبان تأیید کرد که افغان‌ها در داخل خاک ایران هدف تیراندازی و انفجار قرار گرفته‌اند.

یکی دیگر از شاهدان چنین می‌گوید:

"همین‌طور آمدیم ۴ یا ۵ روز ماندیم آنجا. ۱۰ یا ۱۲ نفر زخمی هستند؛ نمی‌فهمم شاید چند نفر هم مرده باشند یا زخمی باشند. در این مورد دیگر نمی‌دانم چقدر اند."

رادیو آزادی پیش از این با خانواده‌های برخی از قربانیان این رویداد از جمله خانواده‌های دو نفری که در این رویداد کشته شدند، صحبت کرده است.

آنان خواستار تأمین عدالت و رسیدگی سازمان‌های حقوق بشری به این موضوع شده بودند.

این رویداد واکنش‌های گسترده‌ای را در داخل و بیرون از افغانستان به همراه داشت.

از این میان دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)، سازمان عفو بین‌الملل و ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از این موضوع نگرانی کرده و خواستار بررسی این رویداد شده بودند.

XS
SM
MD
LG