لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۳

رئیس پولیس تهران: نباید به افغان‌های غیرمجاز حق استفاده از خدمات عمومی داده شود


برخی مهاجران افغان از نانوایی‌ها و مغازه‌ها خدمات دریافت نمی‌کنند.
برخی مهاجران افغان از نانوایی‌ها و مغازه‌ها خدمات دریافت نمی‌کنند.

در پی محدودیت‌ها در فروش نان، اجناس و به کرایه دادن خانه برای مهاجران افغان در برخی شهرهای ایران، اکنون رئیس پولیس پیشگیری تهران پایتخت ایران می‌گوید که به افغان‌های غیرمجاز نباید خدمات عمومی ارائه شود.

علی قاسم‌پور، روز یک‌شنبه ۱۳ عقرب در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا ایران گفته که اتباع غیرمجاز افغان از تمام امکانات شهروندی مانند متروها، سرویس‌ها، شفاخانه‌ها، مکاتب و آب و برق استفاده می‌کنند و این امر منجر به ازدحام در مراکز مختلف و کاهش دسترسی خدمات برای شهروندان ایرانی می‌شود.

او افزوده که با توجه به تحریم‌ها بر آن کشور و مشکلات اقتصادی، این منابع باید در اختیار مردم ایران قرار گیرد و نباید به اتباع غیرمجاز این امتیازات داده شود.

رئیس پولیس پیشگیری تهران افزوده که با افغان‌های دارای اسناد برخورد مشابه نمی‌شود.

در این حال، شماری از افغان‌ها از شرایط بد زندگی در ایران شکایت دارند و می‌گویند که اخیراً فروش نان و سایر اجناس به آن‌ها ممنوع شده است.

شمس‌الله، پناهجوی افغان در ولسوالی لواسان تهران، در گفت‌وگو با رادیو آزادی گفت:

«پنج روز است که افغان‌ها را در نانوایی نان نمی‌دهند، از مغازه‌ها اجناس نمی‌دهند و کسانی که خانه اجاره کرده بودند، آنها را از خانه‌هایشان بیرون کرده‌اند.»

سلیمان رحیمی، پناهجوی دیگر افغان از تالون تهران به رادیو آزادی گفت که با آنکه اسناد دارد اما از سوی پولیس آن کشور مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد:

«یک بار رد مرز شدیم و به افغانستان رفتیم، دوباره پاسپورت درست کردیم و آمدیم. پاسپورت و کارت سرشماری هم داریم، اما باز هم اذیت می‌کنند.»

پس از دستور وزارت داخله ایران مبنی بر اخراج حدود دو میلیون افغان «غیرمجاز» تا پایان سال ۱۴۰۳ خورشیدی، محدودیت‌ها بر مهاجرین افغان در این کشور تشدید یافته است.

پناهجوی افغان: با وجود داشتن اسناد، مورد آزار قرار می‌گیریم.
پناهجوی افغان: با وجود داشتن اسناد، مورد آزار قرار می‌گیریم.

پیش از این، حسین شرفی راد، مدیر امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، اعلام کرده بود که روزانه بیش از ۳۰۰۰ مهاجر افغان از گذرگاه مرزی دوغارون ایران اخراج می‌شوند.

به گفتۀ او این آمار نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.

خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان، پیش‌تر گفته برای آن که روند بازگشت افغان‌ها به کشور به خوبی انجام شود، به ایجاد یک میکانیزم مشترک نیاز است.

XS
SM
MD
LG