لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۳

آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل رسید


زابلون سیمینتوف، ۶۵ ساله و آخرین یهودی افغانستان که بازگشت طالبان به قدرت، افغانستان را ترک کرد.
زابلون سیمینتوف، ۶۵ ساله و آخرین یهودی افغانستان که بازگشت طالبان به قدرت، افغانستان را ترک کرد.

آخرین یهودی افغانستان وارد اسرائیل شد.

زابلون سیمینتوف، ۶۵ ساله و آخرین یهودی افغانستان که پس از سقوط نظام جمهوری این کشور را ترک کرده بود، به اسرائیل رسیده است.

خبرگزاری اورشلیم پست اسرائیل گزارش داده که او در بیش از سه سال گذشته در ترکیه اقامت داشته و روز دوشنبه ۱۱ نوامبر به کمک آژانس یهود وارد اسرائیل شده است.

او در جریان اقامتش در ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری کان ۱۱ گفته بود که جان او، که از کنیسه «محل عبادت یهودیان» در کابل مراقبت می‌کرد، پس از تسلط طالبان در خطر بود.

او از سال‌های طولانی در کابل زندگی می‌کرد و مشغول فروش قالین و عتیقه بود و چند سالی نیز قصابی و کبابی داشت.

سرانجام با خروج زابلون سیمینتوف از افغانستان، زندگی یهودیان در این کشور به پایان رسید.

شماری از اقلیت‌های مذهبی مدعی‌اند که به دلیل محدودیت‌های طالبان افغانستان را ترک کرده‌اند.

اما حکومت طالبان گفته است که آنان به حقوق همه اقلیت‌های قومی-مذهبی احترام دارند و امنیت و سلامت همه شهروندان از همه اقوام، ملیت‌ها و مذاهب را تأمین می‌کند.

در حالی که کمیسیون ایالات متحده امریکا در امور آزادی مذهبی در جهان در گزارش ماه می سال جاری خود گفته بود که آزادی مذهبی در سال ۲۰۲۳ در افغانستان با ادامه اجرای تفسیر سخت‌گیرانه طالبان رو به وخامت بوده است.

درعین حال، شماری از آگاهان از آنچه که فشارهای طالبان برای محدود ساختن آزادی‌های مذهبی و دینی می‌خوانند، انتقاد می‌کنند.

صلاح‌الدین سعیدی، آگاه امور دینی، به رادیو آزادی گفت که هر نوع عملکرد تعصب‌آمیز در قبال اقلیت‌های قومی، مذهبی و دینی خلاف روابط اجتماعی و دستورات اسلامی است.

"با تأثر و تأسف، نه تنها که معتقدین سایر ادیان در افغانستان امروز احساس آرامش نمی‌کنند بلکه خود مسلمانان با مذاهب مختلف نیز با مشکلات جدی مواجه هستند که واقعاً در خلاف احکام دین اسلام است."

زابلون سیمینتوف، آخرین یهودی افغانستان، پس از سه سال اقامت در ترکیه به اسرائیل رسید.
زابلون سیمینتوف، آخرین یهودی افغانستان، پس از سه سال اقامت در ترکیه به اسرائیل رسید.

از هندوها، سیکهـ‌‌ها و مسیحیان در افغانستان به‌عنوان اقلیت‌های دینی یاد می‌شود.

کمیسیون ایالات متحده امریکا در امور آزادی مذهبی در جهان چهار ماه قبل گفته بود که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، بیش از ۹۰۰ شهروند سیکهـ و هندو این کشور را ترک کرده‌اند و تنها شش نفر از آن‌ها برای حفاظت از اماکن مقدس و کتب خود در افغانستان مانده‌اند.

به‌گفته این کمیسیون، پس از روی کار آمدن دوباره طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان، پیروان این ادیان با تهدیدهای گروه‌های تروریستی از جمله داعش و آزار و اذیت طالبان مواجه هستند.

XS
SM
MD
LG